Τα Βραδύπορα δεν ανήκουν μόνο στα μικρότερα ζώα που υπάρχουν -με μέγεθος που κυμαίνεται από 0,05 μέχρι 1,25 χιλιοστά- αλλά και στα πιο ανθεκτικά. Τώρα οι ερευνητές απέδειξαν ότι τα ζώα αυτά αντέχουν ακόμη και στην κοσμική ακτινοβολία, η οποία κανονικά είναι θανάσιμη. Τα μικροσκοπικά ζώα τοποθετήθηκαν σε δοχείο και απεστάλησαν στο διάστημα με το διαστημικό θαλαμίσκο Foton. Μετά την εκτόξευση, το δοχείο άνοιξε, και τα ζώα εκτέθηκαν στην κοσμική ακτινοβολία επί 14 ημέρες, όσο διήρκεσε το διαστημικό ταξίδι. Από πειράματα που είχαν γίνει παλιότερα στη Γη, αποδείχθηκε ότι τα Βραδύπορα αντέχουν στις πιο απίστευτες συνθήκες. Αυτό οφείλεται στο ότι μπορούν να αποξηρανθούν εντελώς και να περάσουν σε ένα είδος νάρκης που ονομάζεται κρυπτοβίωση, κατά την οποία δεν εμφανίζουν μετρήσιμο μεταβολισμό. Στην κατάσταση αυτή, μπορούν να υποστούν βρασμό, ψύξη, να εκτεθούν σε ακτινοβολία, να τοποθετηθούν σε κενό αέρος ή να βυθιστούν σε διαλυτικό μέσο χωρίς να πάθουν τίποτα. Το πείραμα έχει ευρύτερες προοπτικές, καθώς αποδεικνύεται ότι είναι εφικτό για μορφές ζωής όπως είναι τα μικρά, ανθεκτικά πλάσματα να εξαπλωθούν στο διάστημα – μέσω μετεωριτών, για παράδειγμα.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.