Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Στον Δήμο Χανίων η περιοχή των Αγίων Αποστόλων

Γεγονός αποτελεί η παραχώρηση κατά κυριότητα στον Δήμο Χανίων των ακινήτων των Αγίων Αποστόλων, της πισίνας του πρώην ´Ξενία´ και των Τάφων των Βενιζέλων.
Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα κ.λπ.», όπου, μεταξύ άλλων, παραχωρήθηκαν, με το άρθρο 36 (πρώην άρθρο 38), κατά κυριότητα στον Δήμο Χανίων τα συγκεκριμένα ακίνητα.


Ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, o οποίος παρευρέθηκε στη συζήτηση που διεξήχθη στη Βουλή, συναντήθηκε με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, στην οποία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή μια και ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η παραχώρηση της κυριότητας των ακινήτων αυτών στον Δήμο Χανίων, ενώ ταυτόχρονα ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Χανίων, το οποίο είναι σύμφωνο και με την υπ? αριθμ. 26/11-1-2012 ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο άρθρο 36 του νομοσχεδίου και μετά την τροποποίησή του από τον κ. υπουργό, στον πίνακα των προς παραχώρηση ακινήτων του Ε.Ο.Τ. και αποδεκτών αναφέρει τα εξής: «Περιέχονται κατά κυριότητα, χωρίς αντάλλαγμα στους αναφερόμενους παρακάτω Δήμους – αποδέκτες αντίστοιχα, οι οποίοι από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, υποκαθίστανται αυτοδικαίως στη θέση του Ε.Ο.Τ. και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε. πρώην ´Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε.´ (ΕΤΑ Α.Ε.).
Στον αύξοντα αριθμό 68  παραχωρείται στον Δήμο Χανίων  το ακίνητο ´Τάφοι Βενιζέλων´, εδαφικής έκτασης εμβαδού 21.927 τ.μ.
Στον αύξοντα 69 παραχωρείται στον Δήμο Χανίων ´το πρώην Ξενία και λουτρικές εγκαταστάσεις´, εδαφικές  εκτάσεις συνολικού  εμβαδού 7.888,85  τ.μ., περίπου.
Στον αύξοντα 72  παραχωρείται στον Δήμο Χανίων  το ακίνητο ´Αγιοι Απόστολοι´, εδαφικής έκτασης εμβαδού 456.358 τ.μ., περίπου».

Αναβολή συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων
Αναβλήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Χανίων.
Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, η αναβολή κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω της αναχώρησης του δημάρχου εκτός Χανίων προκειμένου να παρευρεθεί σε έκτακτη σύσκεψη στην Αθήνα για την αντιμετώπιση σοβαρού θέματος του Δήμου Χανίων (ρύθμιση δανείου Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) και αφετέρου στη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του Υπ. Πολιτισμού «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα κ.λπ.», όπου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και το θέμα της παραχώρησης των ακινήτων Αγιοι Απόστολοι, Τάφοι Βενιζέλων και ´Ξενία´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα