«Εναλλακτική διέξοδος σήμερα για τον λαό δεν είναι το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, Μνημόνιο ή όχι, αναδιάρθρωση του χρέους ή μη αναδιάρθωση αλλά η ενίσχυση της εργατικής τάξης».
Αυτό επεσήμανε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της Κ.Ε. του ΚΚΕ. κ. Διονύσης Αρβανιτάκης κατά τη διάρκεια βιβλιοπαρουσίασης του Β’ τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1949 – 1968) που διοργάνωσε η Ν.Ε. Χανίων του ΚΚΕ, χθες το απόγευμα στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.
«Με επίκεντρο την περίοδο 1949 – 1968 εξετάζουμε πώς ´ξετυλίχθηκε´ η ταξική πάλη στην Ελλάδα αυτή την εικοσαετία, ανέφερε ο κ. Αρβανιτάκης, ο οποίος μίλησε και για τις ευθύνες που είχε το ΚΚΕ επισημαίνοντας πως τα συμπεράσματα που βγαίνουν είναι σύγχρονα, διότι: «η ταξική πάλη δεν ήταν μόνο τότε αλλά και σήμερα, αφού η κινητήριος δύναμη της κοινωνίας είναι η πάλη των τάξεων. Όλα τα ιστορικά γεγονότα έχουν πάντα κοινωνικά αίτια».
Ο ίδιος ζήτησε την εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η σημερινή κρίση δεν είναι ούτε νομισματική ούτε χρηματοπιστωτική αλλά καπιταλιστική που έχει φτάσει σε κατάσταση ύφεσης.
«Με την εργατική εξουσία μπορείς να διαγράψεις και μονομερώς το χρέος και έχεις τη δύναμη να σχεδιάσεις την οικονομία για τις ανάγκες σου κι όχι για το κέρδος. Γι’ αυτό πρέπει να οργανωθεί το λαικό κίνημα στους τόπους δουλειάς εκεί που βρίσκεται η παραγωγή, εκεί που είναι η ταξική πάλη καθημερινά», ανέφερε.
Για την προσπάθεια άθροισης των αριστερών δυνάμεων που θα μπορούσαν να δώσουν διέξοδο μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, σχολίασε σχετικά: «Ιδια προσπάθεια έχει γίνει για να αθροιστούν και οι αντιμνημονιακές δυνάμεις. Και είδαμε πως με όλες αυτές τις δυνάμεις γίνεται ένα κομφούζιο. Σε αυτό λέμε ότι αθροίζονται ανόμοια πράγματα. Εμείς είμαστε Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος. Δεν είμαστε Αριστερά… Όσο την εξουσία έχουν τα μονοπώλια, δηλαδή η αστική τάξη, το χρέος που έχει το ΚΚΕ δεν είναι να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση αλλά να βρίσκεται στην αντιπολίτευση. Αυτά είναι μεγάλες αυταπάτες και δεν αποδείχθηκαν ιστορικά».