Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Δρομολόγηση εργασιών

Σε μεσαίου τύπου γέφυρα για τη σύνδεση του δυτικού τμήματος της παλιάς πόλης με την οδό Πειραιώς και την περιοχή της Ν. Χώρας προσανατολίζεται το Γραφείο Τειχών, όπως αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης. Ωστόσο, το ζήτημα δεν έχει κλείσει καθώς αναμένεται περαιτέρω διαβούλευση με τον Δήμο Χανίων.
Η  μεσαίου τύπου  γέφυρα επιτρέπει την κίνηση οχημάτων, όχι όμως τη συνεχή κίνηση (περισσότερα από 3 Ι.Χ. πάνω στη γέφυρα), όπως επίσης δεν δέχεται οχήματα βάρους άνω των 10 τόνων.
Ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την παλιά πόλη, κ. Νίκος Ξυνίδης, που συμμετείχε στη συνεδρίαση της επιτροπής, σημείωσε πως το θέμα θα πρέπει να συζητηθεί περαιτέρω καθώς τίθενται θέματα ασφάλειας (π.χ. σεισμών, πυρκαγιάς). ´Η πρόσβαση στην πλευρά αυτή της παλιάς πόλης για ασθενοφόρα και πυροσβεστικά πρέπει να διασφαλιστεί´, τόνισε ο κ. Ξυνίδης κάτι που βρήκε σύμφωνα και τα μέλη της επιτροπής.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, κ. Μ. Ανδριανάκης, ανέφερε πως θα γίνουν συζητήσεις το επόμενο διάστημα, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση και υπογράμμισε πως από την Υπηρεσία και ειδικότερα τον κ. Τσαγάκη έχει γίνει πολύ καλή δουλειά.

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΑΝΑΤ. ΤΑΦΡΟΣ
Εντός του Ιουνίου θα παραδοθεί το θέατρο της Ανατολικής Τάφρου προκειμένου να φιλοξενήσει τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Περιγράφοντας το νέο θέατρο, ο κ. Ανδριανάκης ανέφερε ´πως θα είναι μια ήπια κατασκευή, με χωμάτινους αναβαθμούς και με καρέκλες σκηνοθέτη, που θα είναι στον ίδιο χώρο με το υπάρχον με προσανατολισμό των καρεκλών προς την πλευρά τους τείχους. Το έργο θα το υλοποιήσει το Γραφείο Τειχών σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων. Ξεκινάμε τώρα τις διαδικασίες, ώστε τον Ιούνιο να παραδοθεί προς χρήση´.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής το θέατρο θα έχει χωρητικότητα 1.600 θέσεων και το συνολικό κόστος της παρέμβασης που θα γίνει με ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων θα φτάσει τα 300.000 ευρώ περίπου.
Τα μέλη της Επιτροπής πραγματοποίησαν επισκέψεις επίσης σε έργα που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο δυτικό μέτωπο των οχυρώσεων και στο βενετσιάνικο τείχος. ´Η επιτροπή αποτελείται από τους πιο εξειδικευμένους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων πάνω σε αυτά τα θέματα και έκανε συγκεκριμένες διαπιστώσεις ότι όλα προχωρούν και με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Κάναμε παρατηρήσεις για διάφορα θέματα, ειδικά  για το βυζαντινό τείχος, που είναι ένα πολύ ευαίσθητο μνημείο που έχει ανάγκη ιδιαίτερη αντιμετώπιση. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τα έργα που θα γίνουν με την προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Χανίων, όπως επίσης τη μελέτη της ολοκλήρωσης αποκατάστασης του φρουρίου Φιρκά και του δυτικού αναχώματος της Ντάπιας´, κατέληξε ο κ. Ανδριανάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα