Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

“Επίδειξη” φιλίας

Παρίσι
Ενώπιος ενωπίω ήλθαν χθες Νικολά Σαρκοζί και Ντέιβιντ Κάμερον για πρώτη φορά μετά τη ρήξη στη δραματική Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, με τους δύο ηγέτες να εξαίρουν τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας συμφωνώντας σε στενότερη διμερή συνεργασία στο πεδίο της πυρηνικής ενέργειας και της άμυνας.
Σε μία επιχείρηση αποκλιμάκωσης -λίγες ημέρες μετά και την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Σαρκοζί για την προεδρία- ο ίδιος τόνισε ότι «ουδέποτε υπήρξε προσωπική αντιπαλότητα» μεταξύ των δύο ηγετών και ο Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε για μία «εξαιρετικά ισχυρή σχέση βασισμένη στα κοινά συμφέροντα» των δύο χωρών. Ο Βρετανός πρωθυπουργός ευχήθηκε στον Σαρκοζί καλή τύχη στη μάχη των προεδρικών εκλογών. «Έχω την ευκαιρία να μπορώ να ευχηθώ καλή τύχη στον φίλο μου στη μάχη που θα δώσει», δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων.
Κατά τη διμερή Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι οριστικοποιήθηκε συμφωνία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, στο πλαίσιο των σχεδίων του Λονδίνου να κατασκευάσει πολλά πυρηνικά εργοστάσια. Η συμφωνία αφορά επίσης και το πεδίο της πυρηνικής ασφάλειας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα