Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ

Λωρίδα της Γάζας : Περισσότεροι από 5.000 Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας σε ένδειξη συμπαράστασης προς ηγετικό μέλος της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ που κρατείται στο Ισραήλ και πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Ρώμη: Υπό την απειλή όπλου και με καλυμμένα τα πρόσωπα δύο άνδρες εισέβαλαν σε υποκατάστημα τράπεζας στη Σαρδηνία εξηγώντας ήρεμα στους υπαλλήλους ότι πραγματοποιούν τη ληστεία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Ιταλία. «Παραμείνετε ήρεμοι και να μας συγχωρείτε για την ενόχληση, αλλά υπάρχει κρίση», είπαν οι δύο ληστές και έφυγαν με το ποσό των 10.000 ευρώ από θυγατρική της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena στην επαρχία Νουόρο της Σαρδηνίας, όμως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

Ρώμη: Στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας της Καθολικής Εκκλησίας που εξυπηρετεί εμπορικούς σκοπούς αναμένεται να προχωρήσει για πρώτη φορά η κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι. Η ιταλική κρίση χρέους φέρνει τους τίτλους τέλους στην εξαίρεση της εκκλησιαστικής περιουσίας από τη φορολογία ακινήτων, που είχε καταργηθεί επί διακυβέρνησης Μπερλουσκόνι και επανήλθε επί Μάριο Μόντι.

Ίνσμπρουκ: Ο πρίγκιπας Γιόχαν Φρίζο, δεύτερος γιος της βασίλισσας της Ολλανδίας, τραυματίστηκε σοβαρά όταν καταπλακώθηκε σε χιονοστιβάδα στη δυτική Αυστρία και μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα Νοσοκομείου στο Ίνσμπρουκ. Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι είναι σε «σταθερή κατάσταση αλλά η ζωή του απειλείται».

Τόκιο: Μυστικό έγγραφο της ιαπωνικής κυβέρνησης, στο οποίο οι ειδικοί περιγράφουν τη χειρότερη τροπή που θα μπορούσε να είχε πάρει το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters σχεδόν έναν χρόνο μετά την καταστροφή. To έγγραφο, με τίτλο Σχέδια Σεναρίων Εκτακτης Ανάγκης στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα – Νταΐτσι, συντάχθηκε από την ιαπωνική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας και παραδόθηκε στην κυβέρνηση δύο εβδομάδες μετά το χτύπημα του σεισμού και του τσουνάμι.

Λισαβόνα: Σε γενική απεργία κατέρχονται στις 22 Μαρτίου τα μέλη του μεγαλύτερου συνδικάτου της Πορτογαλίας CGTP για να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στις ανατροπές που έρχονται στις εργασιακές σχέσεις, στο πλαίσιο του διεθνούς πακέτου διάσωσης ύψους 78 δισ. ευρώ προς τη χώρα.

Λονδίνο: Στο στόχαστρο του FBI είχε μπει ο Τσάρλι Τσάπλιν για -τι άλλο;- τις συμπάθειές του προς το ´κόκκινο στρατόπεδο´. Είχαν μάλιστα ζητήσει από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες να ´ψάξουν´ για στοιχεία. Συγκεκριμένα, το FBI ζήτησε το 1952 από τους πράκτορες της ΜΙ5 να ερευνήσουν θέματα, όπως για παράδειγμα την αληθινή ταυτότητα του διάσημου ηθοποιού καθώς η άποψη ήταν ότι το Τσάρλι Τσάπλιν ήταν ψευδώνυμο και ότι το πραγματικό του όνομα ήταν Ίσραελ Θόρνσταϊν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα