Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πυροσβέστης οι Η.Π.Α.

Τελ Αβίβ
Ρόλο ´πυροσβέστη´ στη διένεξη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν φαίνεται πως αναλαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τομ Ντονίλον, θα προσπαθήσει να πείσει το Ισραήλ να μην εξαπολύσει επίθεση με στόχο τα πυρηνικά εργοστάσια του Ιράν, όπως αναφέρει δημοσίευμα ισραηλινής εφημερίδας.
Η ´Yediot Ahronot´ έγραψε ότι ο Ντονίλον αναμένεται να ζητήσει από τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να δώσουν περισσότερο χρόνο στις διπλωματικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα, η οποία θεωρείται ύποπτη για κατασκευή πυρηνικού όπλου. Το ρεπορτάζ δεν επικαλείται καμία πηγή.
Στο μεταξύ, άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η διήμερη επίσκεψη του Ντονίλον στο Ισραήλ στοχεύει στον συντονισμό των διπλωματικών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν.
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ, Κερτ Χόγιερ, επιβεβαίωσε την επίσκεψη, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ενώ ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μαρκ Ρέγκεβ, δεν σχολίασε.
Σε παλαιότερη ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Ντονίλον και Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα συζητήσουν για το Ιράν, τη Συρία και άλλα θέματα περιφερειακής ασφάλειας και ότι αυτή την εβδομάδα αναμένεται στο Ισραήλ και ο διευθυντής της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ.
Την ίδια ώρα, ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, επικεφαλής του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Στρατού, σε συνέντευξή του στο CNN υποστήριξε ότι μια επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν θα ήταν ´αποσταθεροποιητική´ σε αυτή τη φάση και ´όχι συνετή´, ενώ δεν θα επιτύγχανε ´τους μακροπρόθεσμους στόχους´ του Ισραήλ.
Το Ισραήλ έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι, παρότι το στάδιο των διπλωματικών κυρώσεων δεν έχει λήξει, ´όλες οι επιλογές βρίσκονται πάνω στο τραπέζι´, συμπεριλαμβανομένης και της στρατιωτικής. Εχει ζητήσει αυστηρότερες κυρώσεις εις βάρος του Ιράν για να πειστεί να εγκαταλείψει το πυρηνικό του πρόγραμμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα