Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Στήριξη στην Ελλάδα

Μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης της Ελλάδας έστειλαν χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες προχθές διαδηλώνοντας ειρηνικά σε πολλές μεγάλες πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου.
Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τροκαντερό στο Παρίσι, πραγματοποιώντας πορεία προς την ελληνική πρεσβεία. Ανάμεσά τους και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.
Στο Βερολίνο, συγκέντρωση στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κίνησης ´Είμαστε όλοι Ελληνες´ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Wittenberg, έξω από το ελληνικό Προξενείο. Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ακούστηκαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και συνθήματα, όπως ´Διεθνής Αλληλεγγύη´, ενώ διαβάστηκαν μηνύματα συμπαράστασης. Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Λειψία και στην Κολονία.
Στο Λονδίνο συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την ελληνική πρεσβεία. Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Αμστερνταμ, στη Βαρκελώνη, στις Βρυξέλλες, στο Δουβλίνο, στη Λισσαβώνα, στην Ισπανία, στην Ιταλία και στις σκανδιναβικές χώρες.
Το συμβολικό της «παρών» έδωσε και η Κύπρος με εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Λήδρας και Ονασαγόρου στη Λευκωσία.
Κρατώντας την ελληνική σημαία, πολλοί πολίτες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους προς τον ελληνικό λαό κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Είμαστε όλοι Ελληνες», «Συμπαράσταση στην Ελλάδα», «Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό».

ΚΑΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό πραγματοποιήθηκε στο Μανχάταν προχθές το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Περισσότεροι από τριακόσιοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο «Λίμπερτι Πλάζα» (Ζουκότι Παρκ), στην περιοχή της Γουόλ Στριτ.
Η ενθουσιώδης εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν άτομα κάθε ηλικίας -ελληνικής καταγωγής και μη- οργανώθηκε από μια μικρή ομάδα Ελλήνων πανεπιστημιακών, φοιτητών και νέων επαγγελματιών, μέσα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Παγκόσμια Ημέρα Κινητοποίησης: Είμαστε όλοι Ελληνες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα