Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟΨΗ

Επιτέλους τελείωσε η κατάληψη του κεντρικού κτηρίου της Π.Ε. Χανίων που… τόσα δεινά και καταστροφές προκάλεσε στην οικονομία, την καθημερινότητα και την ηρεμία των Χανιωτών. Τι μάθαμε από αυτήν την κατάληψη; Πρώτα από όλα ότι σοκαρίστηκε η κοινή γνώμη των Χανίων από τη σοβαρότατη καταγγελία του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απ. Βουλγαράκη, ότι οι καταληψίες του κεντρικού κτηρίου της Π.Ε. Χανίων έτρωγαν μακαρόνια. Αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα ο αντεθνικός ρόλος των καταληψιών, αφού σε εποχές κρίσης προτίμησαν τα ιταλικά μακαρόνια από την κρητική διατροφή και τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα. Αυτή, όμως, είναι μόνο μια από τις καταστρεπτικές συνέπειες της κατάληψης.
Τι να πρωτοπαραθέσεις; Το ότι οι… καθημερινοί και ιδιαίτερα… σκληροί έλεγχοι των Υπηρεσιών της Περιφέρειας στην Αγορά -να ’χαμε άραγε κάποια στιγμή και τα στοιχεία τους τι καλά που θα ’ταν- ατόνησαν; Οτι χάρη στην κατάληψη οι κερδοσκόποι είχαν επιδοθεί σε ένα όργιο ανατιμήσεων και είχαν πλημμυρίσει την αγορά με  αμφιβόλου αξίας προϊόντα; Οτι εκατοντάδες μελέτες που βρίσκονταν στη διαδικασία της ωρίμασης προκειμένου να φέρουν στα Χανιά πακτωλούς δισεκατομμυρίων τώρα και μια εβδομάδα παρέμειναν στο… ψυγείο; Πώς εκκρεμούσαν χιλιάδες υπογραφές του αντιπεριφερειάρχη σε υπηρεσιακά έγγραφα καθώς οι υπάλληλοι δεν τον έβρισκαν στο γραφείο του με αποτέλεσμα τα στοιβαζόμενα έγγραφα να έχουν σχηματίσει ολόκληρο πύργο ανάλογο με αυτόν της Πίζας. Και φυσικά δεν αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες, για να μην κινδυνολογήσουμε, για τα νερά του Κλαδισού που έχουν αρχίσει και κοκκινίζουν κατά τα πρότυπα του Νείλου των Βιβλικών Γραφών ή για τη βροχή… βατράχων που αναμένεται.
Ευτυχώς τώρα θα επανέλθει η κανονική τροφοδοσία στην αγορά από την οποία είχαν εξαφανιστεί λαχανικά, φρούτα και κρεατικά, οι μελέτες θα ωριμάζουν με ταχύτητα που θα ζήλευαν οι ντομάτες Κουντούρας, οι υπάλληλοι θα βρίσκουν τον αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του, οι πακτωλοί των δισεκατομμυρίων θα αρχίσουν να τρέχουν και οι ´ευαίσθητοι´ πολίτες θα βρουν την ησυχία τους.
Οπως δήλωσαν και οι αιρετοί αυτοδιοικητικοί σε τελευταία συνέντευξή τους, απαιτείτο η παρέμβαση της Δικαιοσύνης και δεν μπορείς παρά να μην συμφωνήσεις μαζί τους. Οπως ακριβώς έγινε σε τοοοόσες πολλές περιπτώσεις δίνοντας άμεσες… λύσεις, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Στην υπόθεση Βατοπεδίου, στα δομημένα ομόλογα, στην εξαφάνιση προστίμων σε επιχειρηματίες από βουλευτές, στους διορισμούς από το παράθυρο, στις ύποπτες προμήθειες αμυντικού εξοπλισμού, στη ληστεία του Χρηματιστηρίου, στις καταγγελίες για παράνομες επιδοτήσεις, στη συνταγματικότητα των μνημονίων, στις εκατοντάδες περιπτώσεις περιβαλλοντικών εγκλημάτων, στο κτύπημα της αισχροκέρδειας και της μαύρης εργασίας κ.ά. Εγιναν άμεσα πολιτικές και δικαστικές παρεμβάσεις σε όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, δεν μπορεί να γίνει σε μια κατάληψη;

Υ.Γ.1. Και εγώ που νόμιζα ότι για τη μιζέρια που συναντώ καθημερινά μπροστά μου έφταιγε η κρίση…
Υ.Γ.2. Η υποκρισία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των κάθε είδους ισχυρών.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα