Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ανάγκη για νέο πολιτικό φορέα

Τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα προκύπτει από τους ίδιους του πολίτες επεσήμανε το Σάββατο από τα Χανιά ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο, καθηγητής Νότης Μαριάς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Χανίων.
Ο  κ. Μαριάς ανέπτυξε το θέμα, “Συντονισμός και Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών για την Αμεση Δημιουργία Πολιτικού Φορέα” ενώ μιλώντας σε δημοσιογράφους για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα ανέφερε πως «τα μηνύματα που λαμβάνουμε καθημερινά είναι ενθαρρυντικά, από πολίτες που τάσσονται στην προσπάθειά μας αυτή».
Ο κ. Μαριάς στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέπτυξε τις βασικές πολιτικές  θέσεις του αντιμνημονιακού κοινωνικού μετώπου εξουσίας που έχει ήδη προτείνει από τις 27 Ιουλίου 2011 η “Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο” και οι οποίες, επιγραμματικά είναι:
• Ακύρωση της δανειακής σύμβασης Ελλάδας/κρατών Ευρωζώνης/ΔΝΤ, του Μνημονίου και όλων των νόμων και διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.
• Ακύρωση του επονείδιστου δημοσίου χρέους που ανέρχεται τουλάχιστον στα 2/3 του συνολικού δημοσίου χρέους και βαθύ κούρεμα του υπόλοιπου δημοσίου χρέους. Εφαρμογή της αρχής της “κοινωνικής προτίμησης” για τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου ναμην υποστούν καμία οικονομική ζημιά.
• Αμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου
• Δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προστασία των δημοσίων αγαθών και του κοινωνικού κράτους. Ανάπτυξη της αλληλεγγύας κοινωνικής οικονομίας.
• Συντακτική Συνέλευση για θέσπιση νέου Συντάγματος με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας.
• Κατοχύρωση της ΑΟΖ και της διεθνούς ουδετερότητας της πατρίδας μας.
• Παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και τους νόμους.
Η “Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο”, την ερχόμενη Τετάρτη 7 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Αστόρια στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιήσει την κεντρική της συνάντηση με σκοπό να συγκροτήσει περιφερειακά αυτόν το πολιτικό φορέα στο νησί.
Επειτα από αντίστοιχη διαδικασία στη Βόρεια Ελάδα, η οριστική σύσταση  του πολιτικού αυτού φορέα θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση στην Αθήνα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα