Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Λάθος ο νόμος για τα ναρκωτικά

«Η  φτώχεια, η ανεργία, τα πολιτιστικά σκουπίδια είναι το υπόβαθρο για την τραγωδία των ναρκωτικών» δήλωσε στα ´Χ.Ν.´ ο Δημήτρης Ρούσσης, μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χανίων της ΚΝΕ, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές στο θέατρο ´Δ. Βλησίδης´ ενάντια στον νόμο για τα ναρκωτικά.
Ο κ. Ρούσσης χαρακτήρισε ´άκρως επικίνδυνο´ το νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση των ναρκωτικών, τονίζοντας πως «το πρόβλημα των ναρκωτικών πουθενά δε λύθηκε με την νομιμοποίησή τους.»! Οπως ο ίδιος δήλωσε, «σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το υψηλότερο ποσοστό χρηστών κάνναβης σε καθημερινή βάση καταγράφεται στην Ολλανδία και αγγίζει το 80%, η χρήση ηρωίνης, κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών αυξήθηκε. Ο μαθητικός πληθυσμός της Ελβετίας κατέχει την τρίτη θέση και της Ολλανδίας την πέμπτη στην Ευρώπη στη χρήση παράνομων ουσιών. Η νομιμοποίηση της χρήσης εξυπηρετεί τη “νομιμοποίηση” στις συνειδήσεις των λαών των κοινωνικών αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα και βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό, καπιταλιστικό σύστημα. Σημαίνει επί της ουσίας, αποδοχή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών. Διακινώντας υποταγή και θάνατο, παραγωγοί και έμποροι θα συνεχίσουν να έχουν τεράστια κερδοφορία».
Ο κ. Ρούσσης υπογράμμισε ακόμα ότι «αυτός, όμως, είναι ο καπιταλισμός και δε γιατρεύεται με χάπια ούτε αντιμετωπίζεται με τη “φυγή” σε ψεύτικους παραδείσους.
Ανατρέπεται από την οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας. Αυτή την αλήθεια προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουν από τον λαό και ιδιαίτερα από τη νεολαία».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα