Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο απόσπασμα η εκεχειρία

Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι όποιες προσπάθειες για ειρήνευση στη Συρία καθώς το καθεστώς Ασαντ δεν τηρεί την εκεχειρία και συνεχίζει να βάλλει κατά διαδηλωτών.
Πυρά προερχόμενα από το συριακό έδαφος τραυμάτισαν τρεις Σύρους και δύο Τούρκους, μία διερμηνέα και έναν αστυνομικό, σε προσφυγικό καταυλισμό στη μεθόριο με την Τουρκία, όπου έχουν καταφύγει χιλιάδες Σύροι για να γλυτώσουν από τη βία. Την ίδια στιγμή, εικονολήπτης λιβανικού τηλεοπτικού δικτύου έπεσε νεκρός από πυρά κοντά στα σύνορα Λιβάνου – Συρίας.
Το καθεστώς Ασαντ βομβάρδισε επίσης πόλη στη Χάμα σκοτώνοντας κατά πληροφορίες δεκάδες παιδιά. Η βία είναι αμείωτη και εξανεμίζονται οι ελπίδες τι θα τεθεί σε ισχύ σήμερα η πολυαναμενόμενη κατάπαυση του πυρός για την οποία μεσολαβούν τα Ηνωμένα Εθνη.
Η Τουρκία αντέδρασε έντονα για το επεισόδιο στη μεθόριο -την πρώτη επίθεση του είδους- που σημειώθηκε ακριβώς στα σύνορα στην τοποθεσία Κιλίς της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου έχει δημιουργήσει οικισμός με προκατασκευασμένα οικήματα για τους Σύρους πρόσφυγες που διαφεύγουν από τη σύγκρουση στη χώρα τους.
Πέντε άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους η διερμηνέας και ο Τούρκος αστυνομικός, όταν επεκτάθηκαν στην Τουρκία συγκρούσεις που μαίνονταν μεταξύ μαχητών της αντιπολίτευσης και στρατιωτικών δυνάμεων στη συριακή πλευρά των συνόρων. «Αδέσποτες σφαίρες» χτύπησαν τον προσφυγικό καταυλισμό στο Κιλίς και ο Σύρος επιτετραμμένος στην Αγκυρα κλήθηκε άμεσα στο Υπουργείο Εξωτερικών για την επίδοση διαμαρτυρίας.

ΝΕΚΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
Ενας εικονολήπτης που εργαζόταν για το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jadeed του Λιβάνου σκοτώθηκε από πυρά, ενώ κινηματογραφούσε στα βόρεια σύνορα της χώρας με τη Συρία, όπως ανακοίνωσε το δίκτυο. Τα πυρά φαίνεται ότι προήλθαν από τη συριακή πλευρά των συνόρων.
Σύμφωνα με πηγές του Al-Jadeed, ο εικονολήπτης Αλι Σάαμπαν σκοτώθηκε και ένας συνάδελφός του τραυματίστηκε στους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στην περιοχή Ουάντι Χάλεντ, στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Λιβάνου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα