Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Βαρύ κλίμα στην ιταλική Γερουσία

Ετοιμη να παραιτηθεί εμφανιζόταν χθες η αντιπρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας, Ρόζι Μάουρο, καθώς κατηγορείται στο πλαίσιο του σκανδάλου της υπεξαίρεσης κρατικών χρηματοδοτήσεων προς το κόμμα της Λέγκας του Βορρά, του οποίου είναι στέλεχος.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από τις δικαστικές έρευνες των Εισαγγελιών του Μιλάνου, της Νάπολης και του Ρέτζιο Καλάμπρια, η 52χρονη Μάουρο χρησιμοποίησε πάνω από 100.000 ευρώ από τις κρατικές χρηματοδοτήσεις, για να εξασφαλίσει το πτυχίο στον 35χρονο σύντροφό της σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο της Ελβετίας.
Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι ο οποίος αναμενόταν να είναι ο κεντρικός ομιλητής σε συγκέντρωση της Λέγκας χθες βράδυ, υπογράμμισε επανειλημμένα ότι «η κάθαρση πρέπει να συνεχισθεί», ζητώντας, με τον τρόπο αυτό, την παραίτηση της Μάουρο. Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Γερουσίας φέρεται να είχε ήδη συντάξει την επιστολή παραίτησής της από χθες και εθεωρείτο πιθανό να δημοσιοποιήσει την απόφασή της κατά τη διάρκεια πολιτικού τοκ σόου που αναμενόταν να μεταδοθεί επίσης χθες βράδυ από τη Rai.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα