Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραβίαση εκεχειρίας

Η Συρία δεν τήρησε πλήρως τους όρους της εκεχειρίας την οποία είχε συμφωνήσει την περασμένη εβδομάδα τόνισε προς το Συμβούλιο Ασφαλείας ο Κόφι Ανάν, κοινός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου.
Καθώς οι πληροφορίες που έρχονται από τη χώρα δείχνουν ακριβώς ότι οι επιθέσεις και η παρουσία ενόπλων δυνάμεων παραμένει, ο Ανάν ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου να απαιτήσουν απόσυρση των δυνάμεων. Η ίδια η Συρία επιμένει ότι τηρεί τη συμφωνία, αλλά Δαμασκός και αντιπολίτευση καταγγέλλουν εκατέρωθεν παραβιάσεις.
Η εκεχειρία, είπε ο Ανάν στο Συμβούλιο το οποίο στο παρελθόν ήταν διχασμένο και αναποφάσιστο ενώπιον της εξεύρεσης λύσεων, είναι εύθραυστη. Επιβεβαίωσε ακόμη και τις πληροφορίες ότι οι στρατιώτες δεν έχουν αποχωρήσει πλήρως από τις πόλεις
Ζήτησε δε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να εγκρίνει την ανάπτυξη μιας αποστολής παρατηρητών του ΟΗΕ το ταχύτερο δυνατό· η συνεδρίαση θα γίνει σήμερα οπότε και θα φτάσει στη χώρα η αποστολή.
Υπέρ της απόσυρσης των ενόπλων δυνάμεων από τις πόλεις όπως και του σχεδίου Ανάν τάχτηκε και ο αντιπρόσωπος της Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ρώσος αντιπρόσωπος που υποστήριξε την παρουσία των (άοπλων) παρατηρητών επί του εδάφους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα