Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ

Νορβηγία: «Αθώωση ή θανατική ποινή είναι οι μόνες δύο δίκαιες αποφάσεις που μπορούν να υπάρξουν στην περίπτωσή μου», απάντησε ο Αντερς Μπρέιβικ σε σχετική ερώτηση των δικαστών. Ο Μπρέιβικ που σκότωσε 77 ανθρώπους τον περασμένο Ιούλιο, θεωρεί «αξιολύπητη τιμωρία» μια πιθανή μακροχρόνια ποινή φυλάκισης.

Η.Π.Α.: Η εφημερίδα Los Angeles Times δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν Αμερικανούς στρατιώτες να φωτογραφίζονται με λείψανα Αφγανών μαχητών. Ο αμερικανικός στρατός έχει ξεκινήσει έρευνα, ενώ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ καταδίκασε το συμβάν. Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αποκαλύπτει ότι στρατιώτες της 82ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας φωτογραφήθηκαν με τις σορούς Αφγανών καμικάζι στην επαρχία Ζαμπούλ, το 2010.
Βρετανία: Η βρετανική Αστυνομία διαβίβασε τους φακέλους 11 υπόπτων στη δικαιοσύνη, περισσότερο από ένα χρόνο μετά την έναρξη της έρευνας για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στον δημοσιογραφικό όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοκ, δήλωσε ο Βρετανός εισαγγελέας Κιρ Στάρμερ. Συγκεκριμένα, τέσσερις δημοσιογράφοι, ένας αστυνομικός και άλλοι έξι άνθρωποι παραπέμφθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης και ενδέχεται να τους απαγγελθούν κατηγορίες, πρόσθεσε ο Στάρμερ.
Ισπανία: Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος εξέφρασε χθες δημοσίως τη συγγνώμη του για το ταξίδι αναψυχής του στη Μποτσουάνα, κατά τη διάρκεια του οποίου υπέστη τραυματισμό ενώ βρισκόταν σε σαφάρι ελεφάντων και το οποίο δημιούργησε σάλο στην κοινή γνώμη της χώρας, εν μέσω κρίσης. «Λυπούμαι αφάνταστα. Έσφαλα και αυτό δεν πρόκειται να επαναληφθεί», δήλωσε ο Ισπανός άνακτας μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, με συντετριμμένο ύφος, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο. Ο Χουάν Κάρλος υπεβλήθη σε ολική αρθροπλαστική του ισχίου στο νοσοκομείο USP Σαν Χοσέ στη Μαδρίτη και του τοποθετήθηκε πρόθεση.

Σλοβενία: Δεκάδες χιλιάδες δάσκαλοι, γιατροί, αστυνομικοί και άλλοι εργαζόμενοι του δημοσίου απήργησαν χθες στη Σλοβενία διαμαρτυρόμενοι για τις προτεινόμενες μισθολογικές περικοπές που περιλαμβάνονται στα μέτρα λιτότητας, τα οποία έχουν στόχο τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας αυτής που είναι μέλος της ευρωζώνης. Η απεργία, στην οποία μετείχαν περίπου 80.000 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα και εξαιτίας της οποίας τα περισσότερα σχολεία και νηπιαγωγεία της χώρας δεν λειτούργησαν χθες, είναι η μεγαλύτερη στη Σλοβενία αφότου η χώρα αυτή κήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Γιουγκοσλαβία, το 1991.

Κύπρος: Αντιμέτωπες με ένα δυσάρεστο παιχνίδι της ζωής βρέθηκαν δύο 27χρονες στην Κύπρο, όταν ανακάλυψαν πως οι γονείς με τους οποίους μεγάλωσαν δεν ήταν οι βιολογικοί τους γονείς, λόγω λάθους που έγινε στην κλινική όπου γεννήθηκαν. Τα δύο κορίτσια, που γεννήθηκαν με διαφορά πέντε λεπτών το ένα από το άλλο σε μαιευτική κλινική της Λεμεσού, δόθηκαν και μεγάλωσαν το ένα στην οικογένεια του άλλου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλήθεια». Πριν από επτά χρόνια, σε ηλικία 20 ετών, το ένα από τα δύο κορίτσια έκανε ένα τεστ DNA και διαπίστωσε ότι η ομάδα αίματός της ήταν διαφορετική από αυτή των γονιών της. Τότε ξεκίνησε την αναζήτηση των πραγματικών της γονιών, με τους οποίους ήρθε σε επαφή μέσω του Facebook.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα