Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Στη… σέντρα

O 26χρονος Γερμανός πιλότος της Mercedes Νίκο Ρόσμπεργκ, πανηγύρισε την περασμένη Κυριακή, στην πίστα της Σανγκάης την παρθενική νίκη της καριέρας του στην 111η συμμετοχή του σε Grand Prix της Formula 1. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη της Mercedes άμα τη επιστροφή της στο σπορ, το 2010. Περισσότερα στο φύλλο των ´διαδρομών´ το Σάββατο.


Γέμισε ξανά η 50άρα πισίνα
Μετά από σχεδόν 8 μήνες η 50άρα πισίνα του κολυμβητηρίου Χανίων είναι και πάλι γεμάτη νερό, το οποίο έχει φτάσει στον επιθυμητό βαθμό θερμοκρασίας και έτσι το Σαββατοκύριακο θα ´φιλοξενήσει´ το διεθνές μίτινγκ κολύμβησης ´Βενιζέλεια´, που διοργανώνει ο ΝΟΧ, ενώ -ταυτόχρονα- θα επιστρέψει στη φυσική της έδρα και η ανδρική ομάδα πόλο του χανιώτικου Ομίλου. Με δεδομένο ότι μπαίνουμε σιγά – σιγά στο καλοκαίρι, μέχρι τον προσεχή Αύγουστο, λογικά, δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία της μεγάλης πισίνας. Όμως από τον Σεπτέμβριο και μετά ο Θεός να βάλει το χέρι του…
ΓΑΣ


Αναζητείται ένα μετάλλιο
Περισσότερο βέβαια λόγω διαιτησίας, η ομάδα των Νέων Ανδρών του ΝΟ Χανίων παρ’ ότι είχε στις τάξεις της σπουδαία ταλέντα, δεν μπόρεσε να ανέβει στο βάθρο του πανελληνίου πρωταθλήματος και πλέον οι ελπίδες για ένα μετάλλιο φέτος μεταφέρονται στην ομάδα των εφήβων. Δυστυχώς, ο χανιώτικος Ομιλος που κάποτε σάρωνε τις διακρίσεις σε όλες τις μικρές κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών κινδυνεύει φέτος να μην κάνει ούτε ´σεφτέ´ και αυτό σίγουρα προβληματίζει…

Η εθνική κρατάει ψηλά την σημαία αλλά ως πότε;
Μοιάζει οξύμωρο αλλά την ίδια στιγμή που η ελληνική υδατοσφαίριση θα δηλώσει για 14η φορά -8η συνεχή- ´παρούσα´ σε Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Λονδίνο το άθλημα φυτοζωεί στη χώρα μας. Διότι έχει την ατυχία να χρειάζονται καύσιμα για να λειτουργήσουν οι πισίνες κάτι που το κάνει πολύ ακριβό σπορ στην Ελλάδα του Μνημονίου. Κάτι που ειδικά στα Χανιά το γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά με όλα αυτά τα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου.
Γ.Δρ.

Νικητής το ποδόσφαιρο
Ενας από τους λόγους που το ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται βασιλιάς όλων των σπορ είναι και το γεγονός πως η ιστορία του μικρού Δαυίδ που νικά τον γίγαντα Γολιάθ, επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και το αουτσάιντερ πολύ συχνά νικά το φαβορί μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης! Πρόσφατο παράδειγμα η πολύ καλή πορεία του ΑΠΟΕΛ που προχώρησε έως τα προημιτελικά του Champions League αφήνοντας έξω ομάδες που θεωρητικά ήταν πολύ ανώτερες!
Με τη χθεσινή νίκη της Τσέλσι κατά της μεγάλης Μπαρτσελόνα όσο και της Μπάγερν κατά της Ρεάλ διαψεύθηκαν όλοι εκείνοι που περίμεναν άνετες επικρατήσεις των δύο Ισπανικών ομάδων επί των αντιπάλων τους, μόνο και μόνο επειδή παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο αυτήν την εποχή στον πλανήτη!
Πάντως όποιο κι αν είναι τελικά το ζευγάρι του τελικού, νικητής παραμένει το ίδιο το ποδόσφαιρο και η μαγεία που προσφέρει στα εκατομμύρια των φίλων του!

Η καρακάξα

Κόκκινη Κάρτα
Το κακό με το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι παράγινε. Ενα έργο, υποτίθεται, πνοής για τον αθλητισμό όχι μόνο δεν λειτούργησε ποτέ αλλά έχει φθάσει στο σημείο να γίνεται επικίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς κάθε φορά που αυξάνουν τα… Μποφόρ, όπως χθες τα ξημερώματα όπως μπορείτε να διαβάσετε σε άλλη σελίδα της εφημερίδας ή όταν δεν γίνεται λεηλασία στα υλικά του, όπως το περασμένο φθινόπωρο. Ητανε στραβό το κλήμα το έφαγε και ο ´στρατηγός´ άνεμος…


Μανώλης Σκουλάκης (δήμαρχος Χανίων)
«Η προκήρυξη των εκλογών δεν μας έδωσε τη δυνατότητα να υλοποιηθεί η απόφαση για αποκατάσταση των παλαιότερων ζημιών στο κλειστό κολυμβητήριο».
• Το κακό είναι ότι από τότε που υποτίθεται ότι θα λειτουργούσε το κολυμβητήριο είναι η τρίτη φορά που… προκηρύσσονται εκλογές!


Κώστας Πηλαδάκης (πρόεδρος Λάρισας)
«Δεν μπορεί να ζητάμε υπηρεσίες Σούπερ Λίγκα από μια ΠΑΕ (σ.σ. την ΑΕΛ) που κινδυνεύει με υποβιβασμό στη Γ´ Εθνική».
• •Μόνο που υποτίθεται ότι αυτή η ΠΑΕ σχεδιάστηκε το καλοκαίρι για να επιστρέψει άμεσα στη Σούπερ Λίγκα…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα