Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Στο φινάλε διαμορφώθηκε το 1-1

Τα τελευταία λεπτά του χθεσινού ντέρμπι των Νέων του Πλατανιά με την Καλλιθέα έκρυβαν τελικά όλες τις συγκινήσεις. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 86´ όμως τρία λεπτά αργότερα ήρθε η απάντηση από τους “ερυθρόλευκους” και το τελικό 1-1 ενώ δεν έλειψε και η ένταση μετά τη λήξη.
Πάντως οι Χανιώτες με ένα πιο νεανικό σύνολο στάθηκαν αρκετά καλά στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στους αντιπάλους τους που διέθεταν σαφώς πιο μεγάλα παιδιά.
Στο 86´ λοιπόν ο Κάϊδος προχώρησε και παρά την προσπάθεια του Κοκκαλά άνοιξε το σκορ.
Στο 89´ ο Γαλανίδης εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο Μπουρμπάκης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά χάνοντας ευκαιρίες με τους Κονονέγκο στο 2´ και Βαγιωνάκη στο 6´ ενώ στο 31´ και στο 34´ ο τερματοφύλακας της Καλλιθέας Μιγγίρης κράτησε δύσκολα το “0” σε φάουλ του Γαλανίδη και τετ α τετ με τον Λίκα.
Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν περισσότερο στην επανάληψη και στο τελευταίο 20λεπτο χάνοντας ευκαιρίες με τους Κούγκια στο 71´, Ηρακλή στο 77´ και Χατζή στο 78´
Διαιτητής ήταν ο Μπερτάκης (Καντεράκη-Κατερουδάκης).
Πλατανιάς: Κοκκαλάς, Μιχαήλ, Πατρικάκης, Μπασιαδάκης, Κονονένκο, Ροκάκης, Ντούπη (75´ Κοκονάκης), Γαλανίδης, Λίκα (85´ Λέττας), Μπουρμπάκης, Βαγιωνάκης (75´ Κοκολαντωνάκης).
Καλλιθέα: Μιγγίρης, Χατζής, Ζιάι, Ηρακλής, Τσακιράκης, Στούμπος (59´ Παραπονιάρης), Κάιδος, Κολοφώτης (29´ Κούγκιας), Καψαλοπόδας (78´ Ρόγκας-Δρόσος), Σταύρου, Δημητρίου.

ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΝΕΩΝ
Σε αντίθεση με την μικτή ομάδα Κρήτης των Παίδων η αντίστοιχη των Νέων ηττήθηκε χθες από την Πελοπόννησο και έτσι θα αγωνισθεί στον μικρό τελικό. Στην τρίτη συνάντηση των δύο περιφερειών χθες στην Κατερίνη είχαμε ξανά πολλά γκολ αλλά και μπόλικα παράπονα των ηττημένων από την διαιτησία και ειδικά από τους δύο βοηθούς Καραϊσαρίδη και Λαφαντζή (Πιερίας). Η 9η περιφέρεια αιφνιδίασε με δύο γκολ στο 3´ και στο 20´ από στημένες φάσεις για να μειώσει στο 50´ ο Μ. Χαλκιαδάκης. Απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα όμως στο 63´ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ γκολ του Κλίνη για να γίνει το 2-2 τελικά στο 68´ με σουτ του Γκέκα. Πριν καλά καλά κοπάσουν τα πανηγύρια έγινε το 2-3 σε μία φάση που από την Κρήτη υποστηρίζουν ότι έγινε επιθετικό φάουλ στον Σπηλιωτάκη. Και σαν να μην έφθανε αυτό σε μία αντεπίθεση η ομάδα της Πελοποννήσου σημείωσε ένα ακόμα τέρμα από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ.
Μικτή Κρήτης: Χανιωτάκης, Καρβελάς, Σπηλιωτάκης, Λουμπάκης, Χαραλαμπάκης (72´ Μπαριτάκης), Χαλκιαδάκης Ν., Ξημεράκης, Γκέκας, Ντεντάκης (58´ Κλίνης), Τσομπανάκης (79´ Χρυσοφάκης), Χαλκιαδάκης Μ.
* Χθες έγινε ο δεύτερος ημιτελικός των παίδων και η 4η περιφέρεια (Θεσσαλία+Πιερία) νίκησε 4-1 την 3η (Δυτική Μακεδονία) και έτσι προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει την Κρήτη.
Στον α´ ημιτελικό των νέων η 7η περιφέρεια (Αττική) επικράτησε της 1ης (Ανατ. Μακεδονία+Θράκη) με 3-1 και προκρίθηκε στον τελικό της κατηγορίας όπου θα αντιμετωπίσει την Πελοπόννησο ενώ ο ηττημένος θα παίξει με την Κρήτη για την 3η θέση.

ΜΟΝΟΣ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΚΙΣΑΜΙΚΟΣ
Με την 4η αγωνιστική συνεχίστηκε χθες το Τουρνουά Προπαίδων “Ροδουσάκης Ιωάννης” όπου δεν έλλειψαν και τα προβλήματα αφού ο ισχυρός άνεμος έπληξε το “Ελπίς+Νίκη” και ανέβαλε δύο παιχνίδια. Στον 1ο όμιλο ο Κισαμικός πήρε το ντέρμπι με τους Νέους Χανίων ενώ στον 2ο ο Κρ. Αστέρας -με αγώνα λιγότερο- βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τον Αρη Σ. που νίκησε στο ντέρμπι την Ακαδημία Ν. Κυδωνίας. Ενώ η Δόξα δεν αγωνίσθηκε λόγω των προβλημάτων που προαναφέραμε.
Τα αποτελέσματα με σκόρερ και βαθμολογίες:
Α´ όμιλος
Ηρακλής Νερ.-ΙΝΚΑ 1-2 (Καλυκάκης Ν. – Κουτσάκης, Κωνσταντινίδης)
Πανακρωτηριακός-Ιωνία 2000 0-4 (Αμαραντίδης Α. 2, Βίλα, Μαθιουδάκης)
Α.Δ.Ν. Κυδωνίας-Α.Ο. Χανιά 1-3 (Μαρκάκης – Φραγκεδάκης Λ. 2, Χαλκιαδάκης Μ.)
Νέοι Χανίων-Κισαμικός 1-2 (Μαρκουλάκης – Λουβιτάκης, Μαργαριτάκης)
Δόξα Παχ.-Πλατανιάς 3-0 (Κουρνιδάκης 2, Κληρονόμος)
Βαθμολογία (4 αγώνες): Κισαμικός 12 14-5, Νέοι Χανίων 9 20-3, ΑΟ Χανιά 9 8-5, Ακαδ. Ν. Κυδωνίας 9 8-5, Ιωνία 2000 7 16-7, ΙΝΚΑ 7 12-6, Δόξα 4 6-12, Πανακρωτηριακός 1 3-11, Ηρακλής Ν. 0 1-13, Πλατανιάς 0 3-25
Β´ όμιλος
Κρ. Αστήρ-Ίκαρος Τ. 3-0 (Αποστολάκης, Αναγνωστόπουλος, Αργυρουδάκης)
Α.Δ.Ν. Κυδωνίας-Αρης Σ. 0-2 (Κακαβελάκης, Μωραϊτης)
Μινώταυρος-Πανακρωτηριακός διεκόπη στο 15´ λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου. Το σκορ στο σημείο εκείνο ήταν 5-0 (Γιαννακίδης 3, Γκέρι 2)  αλλά ο αγώνας δεν μπορούσε να συνεχιστεί αφού ο ισχυρός άνεμος είχε προκαλέσει ζημιές και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού κάποιου παίκτη.
Ποσειδών Τσικ.-Δόξα Παχ. αναβλήθηκε
Βαθμολογία (4 αγώνες): Κρ. Αστέρας* 9 11-2, Αρης Σ. 9 13-7, Δόξα* 7 18-2, Ακαδ. Ν. Κυδωνίας 7 6-3, Μινώταυρος** 3 5-3, Ικαρος Τ. 3 3-11, Ποσειδών* 1 2-6, Ιωνία 2000* 1 2-7, Πανακρωτηριακός** 0 2-21

Την Κυριακή στις 5 μ.μ. Πλατανιάς – Βύζας
Η ΕΠΑΕ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής στην Β´ Εθνική και ο αγώνας του Πλατανιά με τον Βύζαντα θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 5μμ στο Μάλεμε. Το πρόγραμμα:
Παρασκευή
-Καλλιθέα – Ηρακλής Ψαχνών (17.00, ΟΤΕ ΤV)
Σάββατο
-Πανθρακικός – Πανσερραϊκός (18.30, ΟΤΕ ΤV)
-Βέροια -Καλλονή (19.00)
Κυριακή
-Αγρ. Αστέρας – Παναχαϊκή (17.00)
-Θρασύβουλος – Φωκικός (17.00)
-Λάρισα – Αναγ. Γιαννιτσών (17.00)
-Πλατανιάς – Βύζας Μεγ. (17.00)
-Εθν. Αστέρας – Αναγ. Επανωμής 0-3 α.α.
-Πιερικός – Διαγόρας 3-0 α.α.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα