Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο τίτλος της σελίδας

Νορβηγία: Τρεις βομβιστικές επιθέσεις στο Όσλο αλλά και τον αποκεφαλισμό του πρώην πρωθυπουργού της Νορβηγίας Γκρο Χάρλεμ Μπρούντλαντ, ομολόγησε ότι σχεδίαζε αρχικά ο Άντερς Μπρέιβικ που δολοφόνησε 77 ανθρώπους πέρυσι το καλοκαίρι στη Νορβηγία! Ο Μπρέιβικ μάλιστα δήλωσε ότι σκόπευε να βιντεοσκοπήσει τον αποκεφαλισμό του Μπρούντλαντ, εμπνεόμενος από την Αλ Κάιντα, αν και έσπευσε να προσθέσει ότι «ο αποκεφαλισμός συνιστά παραδοσιακή θανατική ποινή στην Ευρώπη»… Όπως είπε ακόμη, αποφάσισε να μην πυροδοτήσει πολλές βόμβες επειδή η κατασκευή τους ήταν πιο δύσκολη από ό,τι είχε φανταστεί. Ο Μπρέιβικ είπε επίσης ότι σκόπευε να σκοτώσει και τα 600 άτομα που βρίσκονταν στο νησί Ουτόγια, χρησιμοποιώντας το νερό ως «όπλο μαζικής καταστροφής».

Ισπανία: Ο βασιλικός Οίκος των Βουρβόνων της Ισπανίας προσανατολίζεται πλέον στο να επιδείξει μεγαλύτερη διαφάνεια, με σκοπό την αποκατάσταση της εικόνας του, η οποία επλήγη μετά το καταστροφικό, όπως αποδείχθηκε για τον ίδιο και τη φήμη του, ταξίδι του βασιλιά Χουάν Κάρλος για κυνήγι στη Μποτσουάνα, αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελ Παΐς. Στον Τύπο συνεχίζεται η φημολογία για το ποιος συνόδευσε τελικώς τον μονάρχη στο ταξίδι του. Διάφορες ιστοσελίδες υπαινίσσονται πως τον Χουάν Κάρλος συντρόφευε στην εκδρομή του μία Γερμανίδα πριγκίπισσα, ενώ η σύζυγός του Σοφία βρισκόταν στη γενέτειρά της Ελλάδα.

Αυστραλία: Η πρώτη αρσενική πράσινη θαλάσσια χελώνα που συμμετείχε σε αυστραλιανό ερευνητικό πρόγραμμα επέστρεψε στο σημείο απ´ όπου διασώθηκε έχοντας ταξιδέψει 1.500 χιλιόμετρα, προφανώς αναζητώντας το ταίρι της, δήλωσε χθες επιστήμονας.    Η χελώνα, που λέγεται Μαξ, εντοπίστηκε τον Νοέμβριο στο Πορτ Στίβενς Μπέι της νοτιοανατολικής Αυστραλίας και δεν μπορούσε να κολυμπήσει εξαιτίας μιας μόλυνσης που της είχε προκαλέσει πρήξιμο στο στομάχι. Μετά πέντε εβδομάδες θεραπείας, ο Μαξ επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον προφανώς μη θέλοντας να χάσει την εποχή του ζευγαρώματος.    Μέχρι τον Μάρτιο είχε επιστρέψει στο Πορτ Στίβενς, στο ακριβές σημείο όπου είχε διασωθεί, έχοντας διανύσει 1.500 χιλιόμετρα, δηλαδή έχοντας κολυμπήσει 25 χιλιόμετρα την ημέρα. Το πιθανότερο είναι ο Μαξ, απολύτως ώριμος στα 50 του περίπου και βάρους 110 κιλών, να κολύμπησε πίσω αναζητώντας το ταίρι του κι ενδεχομένως να βρήκε να ζευγαρώσει στο Ντάιαμοντ Μπιτς, στα βόρεια. Το τσιπ επιτρέπει τον δορυφορικό εντοπισμό όταν οι χελώνες βγαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας κάθε περίπου δέκα λεπτά για να αναπνεύσουν και οι μπαταρίες του διαρκούν τουλάχιστον για έναν χρόνο.

Ιαπωνία:  Ο Χιρουεμόν Κιμούρα, ο γηραιότερος άνθρωπος στην Ιαπωνία και γηραιότερος άνδρας στον κόσμο, γιόρτασε χθες στο σπίτι του τα 115α του γενέθλια, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.  Ο Κιμούρα, ο οποίος ζει στην πόλη Κιοτάνγκο της δυτικής Ιαπωνίας, περνάει τον περισσότερο χρόνο του στο κρεβάτι, αλλά τρώει με την οικογένειά του τρία γεύματα την ημέρα, έγραψε η εφημερίδα Μαϊνίτσι.    Γεννημένος στις 19 Απριλίου του 1897 ο Κιμούρα εργάστηκε επί 38 χρόνια σε τοπικό παράρτημα του ταχυδρομείου. Μετά τη συνταξιοδότησή του έγινε αγρότης και συνέχισε αυτή την ασχολία μέχρι τα 90 του. Ο Κιμούρα απέκτησε επτά παιδιά, από τα οποία ζουν τα πέντε, 14 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 13 τρισέγγονα, έγραψε η εφημερίδα. Ο προηγούμενος γηραιότερος άνδρας ήταν ο Αμερικανός Ουόλτερ Μπρόνινγκ, ο οποίος είχε γεννηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου του 1896 και πέθανε στις 14 Απριλίου του 2011.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα