Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκλογές αύριο στη Γαλλία

Παρίσι
Ο Φρανσουά Ολάντ αναμένεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να είναι ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας καθώς και στις τελευταίες έρευνες γνώμης ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών έρχεται πρώτος στον πρώτο γύρο, αφήνοντας δεύτερο τον Νικολά Σαρκοζί, ενώ ξεκάθαρο προβάδισμα διατηρεί και για τον δεύτερο γύρο.
Ενώ ένας – ένας οι υποστηρικτές του Ν. Σαρκοζί τον εγκαταλείπουν, δηλώνοντας τη στήριξή τους στον Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός του, Φρανσουά Φιγιόν φαίνεται πως έχει αποδεχθεί την ήττα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Canard Encha?n?, o Φρ. Φιγιόν φέρεται να είπε στον Νικολά Σαρκοζί ότι «δεν υπάρχει σωτηρία».
«Η στρατηγική της εκστρατείας με βάση σκληρά δεξιά θέματα ήταν σοβαρό λάθος», φέρεται να πρόσθεσε ενώ ο κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός, Ζαν Πιέρ Ραφαρέν, φέρεται να είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσουμε».
Δημοσίως, βέβαια, η κατάσταση είναι διαφορετική. Ο Φρ. Φιγιόν και οι υπουργοί της γαλλικής κυβέρνησης υποδέχθηκαν με χαρακτηρισμούς όπως «προδότες» και «ξεδιάντροποι» την είδηση της στήριξης του Σοσιαλιστή υποψηφίου από την πρώην υφυπουργό Οικιστικής Πολιτικής, Φαντελά Αμαρά, αλλά και από την κεντρώα Κορίν Λεπάζ, που είχε διατελέσει υπουργός Περιβάλλοντος σε προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση
Και οι δύο υποστήριξαν πως δεν μπορεί να τις εκφράσει η δεξιά στροφή που έχει πραγματοποιήσει ο Σαρκοζί.
Ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος επιμένει ότι τίποτα δεν έχει ακόμα κριθεί. «Να σας υπενθυμίσω ότι δεν υπήρξε ούτε μία εκλογική διαδικασία στη Γαλλία χωρίς εκπλήξεις», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί την Πέμπτη, καλώντας τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν, αφού -όπως είπε- «η ψήφος στη Μαρίν Λεπέν εξυπηρετεί τον Φρανσουά Ολάντ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα