Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ

Ρωσία: Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Ρωσίας και πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν όρισε χθες τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως διάδοχό του επικεφαλής του κυβερνώντος πολιτικού κόμματος της χώρας, προχωρώντας σε μια ευρέως αναμενόμενη μεταβίβαση εξουσίας. Ο Μεντβέντεφ θα ηγηθεί του κόμματος Ενωμένη Ρωσία και θα γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της Ρωσίας όταν αποχωρήσει από την προεδρία της χώρας, δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε ηγέτες του κόμματος στη Μόσχα.

Ουκρανία: Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο ανακοίνωσε χθες ότι άρχισε απεργία πείνας στη φυλακή για να διαμαρτυρηθεί για τη φυλάκισή της και για την “πολιτική καταπίεση” στη χώρα, δήλωσε ο δικηγόρος της Σεργκέι Βλασένκο.

Ιταλία: Στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τον Οκτώβριο, έκανε αναφορά ο τέως Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος συνεχίζει να παίζει ρόλο – ´κλειδί´ στο κεντροδεξιό κόμμα ´Λαός της Ελευθερίας´.

Βρετανία: Πέντε άνδρες συνελήφθησαν χθες στο Λιούτον, βόρεια του Λονδίνου, ως ύποπτοι για διάπραξη, προετοιμασία και υποκίνηση πράξεων τρομοκρατίας, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Η Αστυνομία δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες, όμως ανακοίνωσε πως οι συλλήψεις ήταν τμήμα μιας προσχεδιασμένης επιχείρησης της οποίας ηγήθηκαν οι υπηρεσίες πληροφοριών. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Νορβηγία: Φρουροί ασφαλείας, αξιωματούχοι της Αστυνομίας και ιατροδικαστές που πραγματοποίησαν νεκροψία στα θύματα του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ κλήθηκαν χθες να καταθέσουν στο δικαστήριο του Όσλο. Οι καταθέσεις επικεντρώθηκαν στην βομβιστική επίθεση το περασμένο καλοκαίρι, στην οποία σκοτώθηκαν οκτώ άνθρωποι. 

Κούβα: Η Κούβα ετοιμάζεται να μεταφέρει το 45 έως 50% της οικονομικής δραστηριότητάς της από τον κρατικό στον ´μη κρατικό´ τομέα, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του κυβερνώντος Κομουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ).

Ισραήλ: Τρεις μαθητές της τρίτης Λυκείου σε ισραηλινό σχολείο συνελήφθησαν ως ύποπτοι για σοδομισμό ενός μαθητή της 1ης Γυμνασίου σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις έφηβοι, δύο εκ των οποίων είναι ανήλικοι, ενώ ο τρίτος είναι 18 ετών, έδεσαν ένα αγόρι σε μια καρέκλα σε υπόγειο χώρο του σχολείου και το βίασαν.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα