Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Τάφος μαφιόζου στο Βατικανό

Αντιμέτωπο με ένα νέο σκάνδαλο είναι το Βατικανό, μετά την αποκάλυψη ότι 22 χρόνια πριν τάφηκε δίπλα από πάπες και καρδινάλιους διαβόητος μαφιόζος έναντι αμοιβής 500.000 ευρώ. Μάλιστα υπάρχει η φήμη ότι στον ίδιο τάφο τοποθετήθηκε αργότερα μυστικά η σορός ενός 15χρονου κοριτσιού, θύματος της μαφίας. Πηγή στο Βατικανό είπε στο πρακτορείο Ansa ότι «παρά τους αρχικούς δισταγμούς», ο τότε αρχιεπίσκοπος Ρώμης, καρδινάλιος Ούγκο Πολέτι, έδωσε «τις ευλογίες του μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο ποσό» για την αμφιλεγόμενη ταφή του Ενρίκο Ντε Πέντις, πρώην «κάπο» της διαβόητης συμμορίας Μαλιάνα της Ρώμης.
Οι ισχυρισμοί, τους οποίους δεν έχει σχολιάσει το Βατικανό, ίσως εξηγούν γιατί ένας τόσο διαβόητος εγκληματίας ετάφη σε τόσο ιερό τόπο.
Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι στο Βατικανό αποφάσισαν να διατάξουν την εκταφή των λειψάνων του Ντε Πέντις από την κρύπτη, προκειμένου να χυθεί φως και στο μυστήριο της δολοφονίας του κοριτσιού, που έγινε πριν από 30 χρόνια. Αναλυτές σε θέματα οργανωμένου εγκλήματος εκφράζουν την άποψη ότι ακόμη και αν βρεθούν τα λείψανα του κοριτσιού στην κρύπτη, η υπόθεση της εξαφάνισής της θα έχει πολλά κενά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα