Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Το Σάββατο η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης- Παρουσία του Πρωθυπουργού

Πυρετώδεις ρυθμοί επικρατούν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου, αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι με τον ανώτερο και κατώτερο κλήρο της Κρήτης να ετοιμάζεται για το μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό γεγονός.

Η τελετή ενθρόνισης θα γίνει παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έφτασε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά για το σκοπό αυτό.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης εξέδωσε, ανακοίνωση σχετικά με την τελετή ενθρονίσεως του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα της τελετής. Η διάρκεια της τελετής υπολογίζεται στις δύο ώρες.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η άφιξη του πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά αναμένεται στις 11:55 π.μ. Η άφιξη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου αναμένεται στις 12 μ., όπου προβλέπεται ολιγόλεπτη προσφώνηση-καλωσόρισμα εκ μέρους του δημάρχου Ηρακλείου και ομοίως ολιγόλεπτη αντιφώνηση.

Ακολουθεί η είσοδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά για την τελετή της ενθρονίσεως, η διάρκεια της οποίας υπολογίζεται στις δύο (2) ώρες.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, αλλά και για λόγους τάξεως και ασφαλείας, γίνεται σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να πληρωθεί ο χώρος του Ναού από συνεργεία αναμετάδοσης (ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά). Η Τοπική μας Εκκλησία επουδενί δεν επιθυμεί τον αποκλεισμό κανενός Μέσου Μαζικής Ενημερώσεως από το μεγάλο αυτό γεγονός για την Κρήτη και το Ηράκλειο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα