Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ

Ουκρανία: Στην ακύρωση της άτυπης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Κεντρικής Ευρώπης προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς, προκειμένου να αποφύγει τις αντιδράσεις και τα σχόλια σχετικά με την κατάσταση της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο. Η Σύνοδος επρόκειτο διεξαχθεί εντός της εβδομάδας στη Γιάλτα.

Γαλλία: «Κόκκινο σήμα» για τη σύλληψη του αντιπροέδρου του Ιράκ Ταρίκ αλ-Χασεμί που έχει διαφύγει από τη χώρα και θεωρείται ύποπτος για τη «χρηματοδότηση τρομοκρατικών επιθέσεων» εξέδωσε η Interpol, μετά από αίτημα του Ιράκ. Η Ιντερπόλ, η οποία έχει τη βάση της στη Λιόν της Γαλλίας, ζητά τη βοήθεια των 190 χωρών – μελών της για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Χασεμί, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Δεκέμβριο του 2011. Ο Ιρακινός αντιπρόεδρος βρίσκεται από τις αρχές Μαΐου στην Τουρκία.

Μεξικό: Μάλλον ατυχής και λανθασμένη ήταν η έμπνευση της εκλογικής επιτροπής του Μεξικού να εμφανιστεί έστω και για λίγα λεπτά στην τηλεοπτική αναμέτρηση για τις προεδρικές εκλογές ένα πληθωρικό μοντέλο, που μετέφερε τους κλήρους για τη σειρά που θα μιλήσουν οι υποψήφιοι. Η Τζούλια Οράγεν από την Αργεντινή, που είχε εμφανιστεί στο εξώφυλλο του Playboy το 2008, μπήκε στο πλατό κρατώντας το δοχείο με τους κλήρους και προκάλεσε… πανικό ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Με ένα προκλητικό άσπρο φόρεμα η Τζούλια όπως ήταν φυσικό έγινε το πρώτο θέμα στα μέσα ενημέρωσης του Μεξικού, αλλά και στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Όπως φάνηκε, κανείς δεν ασχολήθηκε με τους υποψήφιους προέδρους, οι οποίοι ομολόγησαν πως τους… αποσυντόνισε η παρουσία της προκλητικής κοπέλας.

Ιταλία: Την προσφορά της Τουρκίας στην ΕΕ εξήρε χθες ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να προσδώσει στην «κουρασμένη» ΕΕ οικονομικά, στρατηγικά και πολιτισμικά οφέλη, αν της επιτραπεί να γίνει μέλος.

Κίνα: Έκλεισε το γραφείο της αγγλόφωνης εκπομπής του Αλ Τζαζίρα στο Πεκίνο, ύστερα από άρνηση των κινεζικών Αρχών να ανανεώσουν την άδεια παραμονής στη χώρα της ανταποκρίτριάς του.  Το διεθνές μέσο του Αραβικού κόσμου εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί για την παρουσία του στην κινεζική πρωτεύουσα.

Η.Π.Α.: Ψέματα χωρίς καμιά βάση χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Τζον Τραβόλτα τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που διατύπωσε ένας μασέρ εναντίον του διάσημου ηθοποιού. Ο μασέρ κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Λος Άντζελες ζητώντας αποζημίωση δύο εκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, ο Τραβόλτα τον προσέλαβε τον περασμένο Ιανουάριο και τον οδήγησε σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς, αφού συμφώνησαν για μια σειρά μασάζ προς 200 δολάρια την ώρα. Μόλις τελείωσε το πρώτο ραντεβού, ο 58χρονος ηθοποιός είπε στον μασέρ ότι θα ήθελε να του κάνει και εκείνος μασάζ και όταν αρνήθηκε του πρότεινε να τον πληρώσει τα διπλάσια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα