Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ

Ουκρανία: Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο διέκοψε χθες την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε από τις 20 Απριλίου, όπως δήλωσε ο Γερμανός γιατρός Λουτς Χαρμς, ο οποίος έχει αναλάβει τη θεραπεία της στο Νοσοκομείο του Χάρκοβου, στα ανατολικά της χώρας.  «Σταμάτησε την απεργία πείνας. Θα ξεκινήσουμε μια φυσιολογική διατροφή», είπε ο Χαρμς στους δημοσιογράφους. Νωρίτερα χθες η Τιμοσένκο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο από τη φυλακή όπου κρατείται από τον Αύγουστο του 2011.

Λιβύη: Οι δυνάμεις ασφαλείας της Λιβύης έβαλαν τέλος στην κινητοποίηση που είχε οδηγήσει στο κλείσιμο της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας για δύο εβδομάδες και συνέλαβαν ορισμένους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας. Ο εκπρόσωπος της Arabian Gulf Oil Company (Agoco) που εδρεύει στη Βεγγάζη είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία είχε περικόψει την παραγωγή της κατά 30.000 βαρέλια ημερησίως λόγω των κινητοποιήσεων. Ωστόσο, η μητρική εταιρεία, η National Oil Corporation (NOC), με έδρα την Τρίπολη διέψευδε την πληροφορία αυτή. Οι διαδηλωτές εμπόδιζαν τους εργαζομένους στην Agoco να μπουν στα γραφεία της εταιρείας από τις 23 Απριλίου, ζητώντας περισσότερη διαφάνεια σχετικά με το πώς επενδύονται τα έσοδα από τη νέα κυβέρνηση της χώρας. Αίτημά τους ήταν επίσης να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας για τους νέους.

Η.Π.Α.: Και δεύτερος μασέρ, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, θα συμμετάσχει στην αγωγή που κατατέθηκε από συνάδελφό του σε δικαστήριο του Λος Αντζελες ζητώντας αποζημίωση δύο εκατομμυρίων δολαρίων και κατηγορώντας τον Τζον Τραβόλτα ότι τους παρενόχλησε σεξουαλικά δύο φορές στις ιδιωτικές συνεδρίες μασάζ που του έκαναν, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν χθες. «Αυτός ο δεύτερος ´ανώνυμος´ ισχυρισμός είναι το ίδιο παράλογος και γελοίος με τον πρώτο», είπε ο δικηγόρος Μάρτιν Σίνγκερ που εκπροσωπεί τον ηθοποιό.

Μεξικό: Δώδεκα αποκεφαλισμένες και διαμελισμένες σοροί βρέθηκαν χθες το πρωί σε δύο οχήματα εγκαταλελειμμένα σε έναν δρόμο προς τη Γουαδαλαχάρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού, ανακοίνωσε η Αστυνομία. Βρέθηκαν ακόμη μηνύματα, που μοιάζουν να καταδεικνύουν ότι τις δολοφονίες διέπραξαν μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, αν και το περιεχόμενό τους δεν έχει αποκαλυφθεί.

Τουρκία: Η Τουρκία δεν πρόκειται να εκδώσει τον αντιπρόεδρο του Ιράκ Τάρεκ αλ Χασέμι, ο οποίος καταζητείται στη χώρα του ως ύποπτος για δολοφονίες, όπως δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. «Δεν θα εκδώσουμε κάποιον που στηρίξαμε εξ αρχής», είπε στους δημοσιογράφους ο Μποζντάγ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή. Προχθές η Ιντερπόλ είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Χασέμι, ο οποίος δικάζεται ερήμην στη Βαγδάτη για τον φόνο έξι δικαστών και πολλών άλλων ανώτερων αξιωματούχων της χώρας.

Κύπρος: Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή χθες στη Λεμεσό. Σύμφωνα με τον Ανώτερο Γεωλογικό Λειτουργό στο Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, Στέλιο Νικολαΐδη, το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στα δυτικά της Λεμεσού, κοντά στο χωριό Καντού, σε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα.

Η.Π.Α.: Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, επιστρέφει στην παλιά του τέχνη ως πρωταγωνιστής σε κινηματογραφικές ταινίες δράσης. Ο αυστριακής καταγωγής πρώην μπόντι μπίλντερ πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στν ταινία ´Ten´ που αναφέρεται σε μια επίλεκτη μονάδα των αμερικανικών δυνάμεων που μάχεται για την εξάρθρωση των καρτέλ ναρκωτικών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Daily Variety. Ο Σβαρτσενέγκερ αυτή την εποχή συμμετέχει στα γυρίσματα της ταινίας ´The Tomb´ μαζί με τον συνάδελφό του Σιλβέστερ Σταλόνε. Επίσης θα πρωταγωνιστήσει στην ταινία ´The Expendables 2´, που πρόκειται να βγει στους κινηματογράφους τον Αύγουστο, ενώ υποδύεται έναν σερίφη μιας μικρής πόλης που μάχεται κατά των καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού στην ταινία ´The Last Stand´, που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα