Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων 2020 – 2021: Δυο xρόνια διοίκησης σε συνθήκες πανδημίας

Ο Καταστατικός Χάρτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ο οποίος εγκρίθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Υγείας που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη από τις 19 Ιουνίου έως τις 22 Ιουλίου 1946, υπογράφηκε στις 22 Ιουλίου 1946 από τους εκπροσώπους 61 κρατών (Off. Rec. WHO, 2, 100), και τέθηκε σε ισχύει στις 7 Απριλίου 1948 αναφέρει:

«H υγεία είναι μια κατάσταση πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και δεν συνίσταται απλώς στην απουσία ασθένειας ή αναπηρίας.

Η επίτευξη του υψηλότερου δυνατού επιπέδου υγείας είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα κάθε ανθρώπου χωρίς διάκριση φυλής, θρησκείας, πολιτικών πεποιθήσεων, οικονομικής ή κοινωνικής κατάστασης.»

Από τις αρχές του 2020 η πανδημία (Covid – 19), η πιο σοβαρή και κρίσιμη τα τελευταία εκατό χρόνια δημιούργησε μια εξαιρετικών διαστάσεων κρίση στη δημόσια υγεία και οδήγησε σε μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση λόγω των περιορισμών που υπεβλήθησαν στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, της οποίας ο αντίκτυπος τόσο στην ατομική όσο και στην κοινωνική ευημερία είναι ορατός στο σήμερα και στο μέλλον. Η ανθεκτικότητα των συστημάτων υγείας κλονίστηκε και η δημόσια υγεία βρέθηκε παγκοσμίως στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας.

Η πανδημία Covid – 19 ανέδειξε την βαρύνουσα σημασία της ανθεκτικότητας των συστημάτων υγείας ως μίας εξαιρετικά σημαντικής παραμέτρου παράλληλα με την προσβασιμότητα (accessibility) ή την ισότητα στην πρόσβαση (equity of access) , την ποιότητα (quality) της παρεχόμενης φροντίδας υγείας, την αποτελεσματικότητα (effectiveness) και την αποδοτικότητα (efficiency).

Η πανδημία Covid – 19 ανέδειξε όμως και την καθοριστική συμβολή του νοσοκομειακού τομέα, ως βασικού πυλώνα των συστημάτων υγείας, στην προάσπιση της δημόσιας υγείας και της αντιμετώπισης της πανδημίας. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας τα νοσοκομεία αποτελούν ουσιαστικό στοιχείο της Παγκόσμιας Κάλυψης Υγείας (Universal Health Coverage – UHC) και έχουν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη των Στόχων Αειφόρου ανάπτυξης (Sustainable Development Goals – SDG). Τα νοσοκομεία στην ευρύτερη περιφέρεια που έχουν αναπτυχθεί είναι το επίκεντρο της υγειονομικής περίθαλψης και αποτελούν τον πυλώνα για την ανάπτυξη της Δημόσιας Υγείας στη βάση μιας αποτελεσματικής, αποδοτικής, ποιοτικής και ισότιμης κάλυψης των αναγκών της υγείας του πληθυσμού.Καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες υγείας, δεδομένης της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, έχει σημαντικά αυξητική τάση και οι διαθέσιμοι πόροι είναι περιορισμένοι, το πρόβλημα που τίθεται είναι η μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας των πραγματοποιούμενων δαπανών για την υγεία.

Το Νοσοκομείο είναι οι Άνθρωποί του

Το ανθρώπινο δυναμικό του Νοσοκομείου μας είναι ο κινητήριος μοχλός της εύρυθμης καθημερινής λειτουργίας και αποτελεί επίσης τον βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής δυναμικής Το Ευχαριστώ από εμένα ως Διοικητή του Νοσοκομείου και του κου Αναπληρωτή Διοικητή Μάνου Μπολώτη ,για την συνεισφορά ΌΛΩΝ των εργαζομένων στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας και της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας είναι λίγο. Με όπλα την μεγάλη εμπειρία , την επιστημονική κατάρτιση και γνώση σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη και αλματώδη ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ανταπεξέρχονται με επιτυχία στην μεγάλη ζήτηση για ποιοτικές υπηρεσίας υγείας.

Το μεγάλο μέγεθος της ζήτησης και οι ανάγκες των πολιτών για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αποτυπώνεται ανάγλυφα στους παρακάτω πίνακες. Στον Πίνακα 1 παρατηρούμε ότι το έτος 2021 ο αριθμός των επισκέψεων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ανήλθε στις 66.448 παρουσιάζοντας μία σημαντική αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με το 2020.

Αντίστοιχα στον Πίνακα 2 βλέπουμε τα ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία για το έτος 2021 ανήλθαν στις 74.440 παρουσιάζοντας εν μέσω πανδημίας μια αύξηση της τάξης του 5%. Όσον αφορά στα απογευματινά ραντεβού (Ολοήμερη) Πίνακας 3 ο αριθμός τους έφτασε τις 14.856 παρουσιάζοντας μια αύξηση της τάξης του 26% σε σχέση με το 2020. Στο σύνολο Πίνακας 4 , ο αριθμός των επισκέψεων των εξωτερικών ασθενών στο νοσοκομείο Χανίων για το 2021 έφθασε τον αριθμό εκατόν πενήντα πέντε χιλιάδες , επτακόσια σαράντα τέσσερα (155.744) σημειώνοντας μια αύξηση της τάξης του 13% έναντι του 2020.

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
ΠΙΝΑΚΑΣ 5 : Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΝΟΣΗΛΕΥΘΕΝΤΩΝ 2020 – 2021

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο Πίνακας 5 με το σύνολο των νοσηλευθέντων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και του αριθμού ημερών νοσηλείας κατ’ έτος για κάθε κλινική , μονάδα και τμήμα. Όσον αφορά στις κλινικές Covid 1 και 2 , το Παιδιατρικό Covid καθώς και στη ΜΕΘ Covid παρατηρούμε ότι έχουμε πραγματική εκτόξευση νοσηλειών . Από τις 106 νοσηλείες Covid το 2020 φθάνουμε στις 1127 το 2021, δηλαδή μία αύξηση της τάξης του 963 % , σχεδόν δέκα φορές φορές πάνω. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από 1/1/2022 μέχρι και την 11/2/2022 έχουν νοσηλευθεί 330 ασθενείς με Covid με το σύνολο των νοσηλευθέντων από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται στους 1457 ασθενείς εκ των οποίων 45 παιδιά . Η μέση ηλικία των νοσηλευθέντων από 1/1/2022 είναι τα 67 έτη ενώ to 2021 ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 60 έτη.

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
ΠΙΝΑΚΑΣ 5 : Γ.Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΥΝΟΛΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2020 – 2021

Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από τα 45 παιδιά που νοσηλεύθηκαν στο παιδιατρικό covid , νοσηλεύσαμε στην Μονάδα Νεογνών (ΜΕΝΝ) βρέφος μόλις 20 ημερών με covid με μεγάλη επιτυχία. Επίσης με όλα τα πρωτόκολλα ασφάλειας έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 15 γέννες από εγκυμονούσες θετικές σε covid χωρίς να υπάρξει καμία επιπλοκή στις μητέρες και τα νεογέννητα. Ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός των νοσηλειών στις κλινικές Covid ήρθε ως αποτέλεσμα της ραγδαίας επιδείνωσης του αριθμού των θετικών κρουσμάτων στο Νομό Χανίων όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα ο αριθμός παραμένει υψηλός. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νομός Χανίων εμφανίζεται συχνά πρώτος και σταθερά στις πρώτες θέσεις σε θετικά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους τον μήνα Ιανουάριο στον χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Το σύνολο των συνανθρώπων μας που δυστυχώς έχασε την μάχη με τον κορονωιο στο Γ.Ν Χανίων ήταν σε αριθμό 166 μέχρι και την 8 / 2 / 2022 . Δεν είναι ευχάριστο όταν αναφερόμαστε στις χαμένες ζωές συνανθρώπων μας και να την εκφράζουμε με αριθμούς αλλά πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία ο δείκτης θνητότητας νοσηλευθέντων ασθενών με covid στο ΓΝ Χανίων είναι από τους μικρότερους πανελλαδικά.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες κλινικές και τμήματα εντυπωσιακή είναι η αύξηση τόσο των νοσηλειών όσο και αντίστοιχα των ημερών νοσηλείας στην Καρδιολογική Κλινική σε ποσοστό 24% με 1918 νοσηλευθέντες το 2021 , της Παιδιατρικής με αύξηση 30%, του Οφθαλμολογικού με 19% , του Αιματολογικού με 13% ενώ ακολουθούν η Νευρολογική με αύξηση 12% , η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών με 9% , η Θωρακοχειρουργική με 8% και η Μονάδα Εμφραγμάτων με 7%. Οι Παθολογικές κλινικές , η Γυναικολογική – Μαιευτική παρουσιάζουν μια σταθερότητα στις νοσηλείες όπως επίσης και οι Χειρουργικές κλινικές παρά που ανά περιόδους είχαμε περιορισμό των χειρουργείων λόγω της πανδημίας.

Συνολικά το 2021 νοσηλεύθηκαν 33410 ασθενείς σε 118. 830 ημέρες νοσηλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων εφημερεύει 24/7 δηλαδή εικοσιτέσσερις ώρες την ημέρα , επτά ημέρες την εβδομάδα ασταμάτητα. Εξαιρετικό ήταν και το έργο στον Τομέα της Ψυχικής Υγείας που από μόνος του αποτελεί ένα ξεχωριστό σημαντικό κεφάλαιο για το Νομό μας και χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.. Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι ο Πίνακας 6 που παρουσιάζει το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και αφορούν τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς ασθενείς. Το 2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά τρία εκατομμύρια τετρακόσιες εξήντα εννέα χιλιάδες εργαστηριακές εξετάσεις παρουσιάζοντας μια αύξηση 18% και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας!

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
Πίνακας 6: Διάρθρωση του προσωπικού του Γ.Ν Χανίων

Γ.Ν ΧΑΝΙΩΝ : RAPID TEST – PCR TEST ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ 2020-2021

Από τον Οκτώβριο του 2020 και για όλο το 2020 πραγματοποιήθηκαν 1525 Rapid Tests ενώ για το 2021 ο αριθμός ανήλθε στα 23550 δηλαδή 15 φορές παραπάνω . Από την αρχή του 2022 έχουν πραγματοποιηθεί 5450 rapid tests, μόλις σε ένα μήνα. Εξαιρετικά σημαντική όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας και την αποφυγή της διασποράς εντός του νοσοκομείου, ήταν η προμήθεια αναλυτή για γρήγορο Pcr test τον Ιούλιο του 2021 και η τοποθέτησή του στον χώρο των επειγόντων. Έχουν γίνει μέχρι σήμερα 1920 γρήγορα Pcr Tests.

Αυτό όμως που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι ο αριθμός των Pcr tests που έγιναν στο Εργαστήριο του Μοριακού Αναλυτή από τον Σεπτέμβριο του 2020. Εκατόν μία χιλιάδες μοριακά τεστ !!! Και όλα τα παραπάνω έγιναν δωρεάν για όλους τους πολίτες των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου μέσω των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Όσον αφορά στους εμβολιασμούς από τον Ιανουάριο του 2021 έχουν πραγματοποιηθεί στα Εμβολιαστικά Κέντρα του Νοσοκομείου 60.500 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Pfizer , 7275 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson , 2590 εμβολιασμοί στο παιδιατρικό εμβολιαστικό κέντρο και 200 εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Moderna. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 70.565 εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων – Ανθρώπινο Δυναμικό

Όπως αναφέραμε παραπάνω το Νοσοκομείο είναι οι άνθρωποί του !Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η διάρθρωση του προσωπικού του Νοσοκομείου

Εντυπωσιάζει το γεγονός των προσλήψεων Μόνιμου Ιατρικού Προσωπικού αλλά και του Λοιπού Επικουρικού μη Ιατρικού Προσωπικού την διετία 2020 – 2021 όπως αυτό εμφανίζεται στον παρακάτω Πίνακα 7

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
Πίνακας 7: Γ.Ν Χανίων Προσλήψεις

Γενικό Νοσοκομείο ΧανίωνΧαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι για κρίσιμες ειδικότητες όπως Πνευμονολόγων , Αναισθησιολόγων , Ακτινολόγων και Ιατρών ΜΕΘ οι οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες πλήρως μέσω των προσλήψεων που πραγματοποιήθηκαν ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τα συμβούλια κρίσεων για την πρόσληψη επτά ακόμη Ιατρών ενώ από 1/2/2022 ανέλαβε καθήκοντα στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας ένας νέος Παιδοψυχίατρος καλύπτοντας έτσι το μεγάλο κενό που είχε δημιουργηθεί

Είναι εξαιρετικά σημαντικό για το Νοσοκομείο μας και το Υπουργείο σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, αναμένεται να προκηρύξει τον μεγάλο διαγωνισμό προσλήψεων μόνιμου λοιπού μη Ιατρικού Προσωπικού. Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός των παραπάνω μόνιμων προσλήψεων Ιατρικού Προσωπικού προκηρύχθηκαν και άλλες μόνιμων Ιατρών όπως Παθολόγων, Ογκολόγου, Ψυχιάτρου και Παιδοψυχιάτρου , Ρευματολόγου οι οποίες βγήκαν άγονες λόγω μη ύπαρξης ενδιαφερομένων να καλύψουν τις θέσεις. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι Ιατροί αντιστοίχων αλλά και άλλων ειδικοτήτων στην πλατφόρμα Επικουρικών Ιατρών παρόλο που η οδηγία και εντολή του Υπουργείου Υγείας και της 7ης ΥΠΕ είναι άμεση πρόσληψη σε περίπτωση επειγουσών αναγκών.
Αντίστοιχη εικόνα υπάρχει και στην πλατφόρμα του Λοιπού Επικουρικού Προσωπικού. Ενώ υπάρχουν εγκεκριμένες προσλήψεις για νοσηλευτές δεν υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό να προσληφθεί. Το ίδιο ισχύει και για την ειδικότητα ΤΕ Ραδιολογίας Ακτινολογίας και Ιατρικών Εργαστηρίων.

Το Αναπτυξιακό Πλάνο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και σε φάση υλοποίησης βρίσκεται το πρόγραμμα «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»» με Κωδικό ΟΠΣ 5075964 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΥΠΟΕΡΓΟ 2: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Γ ΚΑΜΕΡΑΣ (CPV 33111620-3)

ΥΠΟΕΡΓΟ 3:
3,1 ΔΥΟ (2) ΨΗΦΙΑΚΑ ΦΟΡΗΤΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙ ΚΛΙΝΗΣ
3,2 DEXA ΔΙΠΛΗΣ ΦΩΤ. ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ
3.3 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΟΡΘΟΠΑΝΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ/ΚΕΦΑΛΟΜΕΤΡΙΚΟ
3,4 C-ARM ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

ΥΠΟΕΡΓΟ 4:
4,1 ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΩΡΛ
4,2 ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ
4,3 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
4,4 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ
4.5 ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΒΡΟΓΧΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
4,6 ΔΕΚΑ (10) ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ

ΥΠΟΕΡΓΟ 5:
5,1 ΤΡΕΙΣ (3) ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
5,2 ΜΗΧΑΝΗΜΑ YAG LASER
5,3 ΟΠΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ OCT
5,4 ΤΡΕΙΣ (3) ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΡΟΦΗΣ

Παράλληλα εντός των επομένων ημερών ολοκληρώνεται ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός για την αντικατάσταση των φθαρμένων δαπέδων του νοσοκομείου μας , όπως επίσης αναμένεται να ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για την διαμόρφωση της αίθουσας που θα υποδεχθεί το νέο Ψηφιακό Αγγειογράφο Στεφανιογράφο. Επίσης την Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εργασίες εγκατάστασης του Ρομποτικού Συστήματος στο χώρο του Φαρμακείου , ένα καινοτόμο , πρωτοποριακό σύστημα το πρώτο που εγκαθίσταται σε Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα. Παράλληλα μια πλειάδα μικρών και μεγάλων έργων βρίσκεται σε εξέλιξη . Το σημαντικότερο εξ αυτών με την καθοδήγηση και εποπτεία του Αναπληρωτή Διοικητή κου Μπολώτη είναι η Ψηφιοποίηση των διαδικασιών του Νοσοκομείου και η εφαρμογή των DRGs σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και τα Στελέχη του ΚΕΤΕΚΝΥ και της 7Ης ΥΠΕ.

Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η ανάπτυξη 6 νέων υπερσύγχρονων κλινών ΜΕΘ , δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος , διπλασιάζοντας σχεδόν την δύναμη των κλινών ΜΕΘ στο Γ.Ν Χανίων από 7 σε 13. Δεν μπορούμε να σκεφθούμε σε τι κατάσταση θα είχε βρεθεί ο Νομός χωρίς αυτές τις επιπλέον κλίνες. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πολλές φορές χρειάσθηκε να φιλοξενήσουμε προς νοσηλεία στη ΜΕΘ και από περιοχές εκτός Κρήτης (Κυκλάδες , Δωδεκάνησα κλπ.) ενώ και σήμερα νοσηλεύουμε ένα ακόμη βρέφος μόλις 10 ημερών θετικό σε covid,

Τελειώνοντας θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι ανώνυμα και επώνυμα προσέφεραν μέσω δωρεών στο νοσοκομείο και το προσωπικό του. Δεσμευόμαστε ότι με την υποχώρηση των δεικτών της πανδημίας να προχωρήσουμε σε μία μεγάλη γιορτή , σε συνδυασμό με τα 20 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου για να τιμήσουμε και να ευχαριστήσουμε.

Προβλήματα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίσουμε. Είμαστε εδώ νύχτα και μέρα δίπλα στον πολίτη για την βέλτιστη δυνατή παροχή υπηρεσιών Υγείας. Η πόρτα της Διοίκησης είναι πάντα Ανοιχτή. Ενωμένοι θα νικήσουμε.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα