Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρόγραμμα για βελτίωση των μεταφορών

Η  βελτίωση των μεταφορών είναι στους στόχους προγράμματος, του οποίου ηγείται η ΑΝΕΚ LINES. Πρόκειται για κοινοπραξία Ελλήνων και Ιταλών εταίρων του προγράμματος Marco Polo II της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Σκοπός του προγράμματος Marco Polo II είναι η προώθηση πιο ´πράσινων´ μεθόδων μεταφοράς για τα φορτία που διακινούνται στην Ευρώπη.  
Το παραπάνω πρόγραμμα παρουσιάστηκε εκτενώς σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της ΑΝΕΚ LINES.
Οπως τόνισε ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ, Γιώργος Κατσανεβάκης, «η Ευρωπαϊκή Ενωση, εκτός των άλλων αρμοδιοτήτων της, έχει και ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται πολλές δράσεις και αναπτύσσονται πολλές λειτουργίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των Ευρωπαίων πολιτών. Ετσι, λοιπόν, για τη βελτίωση των μεταφορών, κυρίως των θαλασσίων, εις βάρος των χερσαίων μεταφορών, που δημιουργούν ατυχήματα και πιθανή μόλυνση του περιβάλλοντος, η Ευρωπαϊκή Ενωση επέλεξε την ΑΝΕΚ να ηγηθεί και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που αφορά τις μεταφορές, την οδική ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος». Ο κ. Κατσανεβάκης επεσήμανε ακόμα ότι «αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, αν αναλογιστούμε ότι η ΑΝΕΚ πρωτοπορεί σε δράσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής σε πολλούς τομείς. Ευελπιστούμε, λοιπόν, ότι το πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο, θα δώσει θετικά αποτελέσματα σε όλη τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να υπάρχει αντίστοιχη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της και κυρίως στην ασφάλεια των μεταφορών».
Στη συνέχεια οι ομιλητές, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στον σκοπό και στις δράσεις του προγράμματος, μίλησαν για τους συνεργάτες, εστίασαν στα αναμενόμενα οφέλη του έργου και ανέπτυξαν τον σημαντικό ρόλο της ΑΝΕΚ στις μεταφορές και στην εκτέλεση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων όπως το Marco Polo II.
Να σημειωθεί ότι έργο ´SYNTHESIS´, μέσα από τέσσερις κύριες δράσεις εφαρμογής, θα παρέχει καινοτόμα μαθήματα ´εν πλω´ σε εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα και θα δημιουργήσει ´Δίκτυα Επικοινωνίας και Μάθησης´, τα οποία θα προωθήσουν τις πράσινες μεταφορές στην Αδριατική και στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσα από τη δημιουργία και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών μεταφοράς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα