Τρίτη, 13 Αυγούστου, 2024

Εκδήλωση Μνήμης για τους Πεσόντες Αστυνομικούς στα Χανιά (φωτ.)

Ομάδα εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Χανίων Γεώργιο Λυμπινάκη έδωσαν το παρών το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη κατά την λειτουργία του Ψυχοσάββατου μαζί με άλλους προσκυνητές προσκομίζοντας δίσκο με κόλλυβα για τις ψυχές των συναδέλφων τους που έπεσαν θύματα κακοποιών.

Φέτος, όμως, λόγω της πανδημίας δεν ακολούθησε όπως άλλες χρονιές επίσημη εκδήλωση στο μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών στο προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, αλλά με μια συμβολική κατάθεση στεφάνου τιμήθηκαν οι μνήμες των πεσόντων αστυνομικών, ενώ μοιράστηκαν κόλλυβα και αρτάκια σε αστυνομικούς εντός του Μεγάρου.

Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Νομού Χανίων Στυλιανός Σεληνιωτάκης, επεσήμανε ότι “Σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, το πρώτο ψυχοσάββατο του έτους πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή – μνημόσυνο και για τους συναδέλφους μας που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος όπως για παράδειγμα ο Στάθης Λαζαρίδης, ο Αντώνης Κοπασάκης, ο Στυλιανός Μπερτσουλάκης και ο Μιχάλης Σπανουδάκης. Οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας όμως οφείλουν να μην έχουν ένα ξύλινο και τυπικό λόγο αλλά ένα ουσιαστικό. Εμείς εδώ στα Χανιά όπως και σε πανελλήνιο επίπεδο από άλλους συνδικαλιστές αναρωτιόμαστε. Ποιος άλλος επαγγελματικό τομέας στην Ελληνική επικράτεια έχει τόσους νεκρούς όσο η Ελληνική Αστυνομία; Κανένας άλλος επαγγελματικός κλάδος δεν έχει χάσει 137 άτομα εν ώρα καθήκοντος και κυρίως εν ώρα ειρήνης. Παρά ταύτα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί στην αναγνώριση του επαγγέλματός μας ως επικινδύνου. Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας θα κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη των νεκρών συναδέλφων στο Μνημείο τους και θα μοιραστούν κόλλυβα”.

 

 

 

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα