Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Χανιά: Κριτική Σκουρλέτη για Ουκρανικό, ακρίβεια και πανδημία

Επίσκεψη στα Χανιά πραγματοποιεί σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης.

Αρχικά ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Ν. Καλογερή, στα Γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, παρουσία και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη στον Τομέα της Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αντωνίου Παπαδεράκη. Ο κ. Σκουρλέτης συνοδευόταν από την πρώην Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Βάλια Βαγιωνάκη, τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Χανίων κ. Ανδρέα Παπανδρέου και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Χάρη Τζαγκαράκη. Πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις του πολέμου στην Ουκρανία και τις τις πιθανές επιπτώσεις του στην τοπική οικονομία (τουρισμό και πρωτογενή τομέα). Αναφέρθηκαν στο αυξημένο κόστος της ενέργειας, το οποίο παραμένει μεγάλο πρόβλημα για τα νοικοκυριά αλλά και την ανάπτυξη.

Επίσης ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η πολιτευτής, Βάλια Βαγιωνάκη, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Χανίων, Ευτ. Δαμιανάκης, ο Γ.Γ. του Δήμου, Γ. Φραγκιαδάκης, και ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Ανδ. Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σημανδηράκης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει καίρια ζητήματα, που αφορούν στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τα οικονομικά, κ.α.

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά.

Ο κ. Σκουρλέτης άσκησε κριτική κατά της κυβέρνησης για την στρατιωτική ανάμειξη στο Ουκρανικό ζήτημα, την διαχείριση στο ζήτημα της ενέργειας και της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, καταδίκασε την στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, εκφράζοντας την άποψη πως η Ε.Ε κινδυνεύει να βρεθεί σε ένα διαρκές πλαίσιο ψυχρού πολέμου, τονίζοντας πως οι πόλεμοι δεν μπορούν να αποτελούν λύση.

Στο πλαίσιο αυτό επέκρινε την κυβέρνηση που απέστειλε πολεμικό υλικό εκτιμώντας πως  θα έπρεπε να περιοριστεί στην αποστολή ανθρωπιστική βοήθειας στην Ουκρανία. Κάλεσε σε ένα μεγάλο κίνημα Ειρήνης ώστε να πιεστούν οι κυβερνήσεις να σταματήσουν οι πόλεμοι.

Παράλληλα ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για την υποδοχή των προσφύγων από την Ουκρανία.

Ακόμη ο κ. Σκουρλέτης, επέκρινε την κυβέρνηση για απραξία ώστε να σταματήσει η άνοδος των τιμών λόγω της αύξησης στην ενέργεια και στα καύσιμα. Πρότεινε μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ενώ έκανε λόγο για φτωχοποιηση των πολιτών λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης να διαχειριστεί το ζήτημα της ενέργειας αλλά και της πανδημίας.

Στις 19:00 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος σε ανοιχτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα