Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Μετά την χιονοθύελλα

Το χιόνι είναι υπέροχο στα χωριά. Τι ομορφιά είναι αυτή όταν βρίσκεσαι στους Καλαρύτες ή στη Βωβούσα και έξω βοά ο αέρας κάνοντας στρόβιλο τις νιφάδες που πέφτουν. Είναι μια μαγεία που ησυχάζει τον νου και ημερεύει την καρδιά. Το ίδιο νοιώθει κανείς όταν κοιμάται σε ένα ξενοδοχείο της Φλώρινας ή του Σιδηρόκαστρου. Ανθρώπινη νηνεμία, ζεστασιά στο κορμί από την ξυλόσομπα που καίει όλη νύχτα.

Τα αυτοκίνητα σε αυτές τις πόλεις μας και τα χωριά μας είναι λίγα, ουδέποτε δόθηκε σαν είδηση το μποτιλιάρισμα στην Κοζάνη ή στο Διδυμότειχο. Όσο χιόνι και να ρίξει εκεί τα αυτοκίνητα κινούνται χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση. Οι πληθυσμοί  είναι ανάλογοι με τους κατοίκους και την κυκλοφορία.

Στην Αθήνα τα πράγματα είναι διαφορετικά με την προσπάθεια βέβαια όλων των κυβερνήσεων από το 1955 και μετά. Η έκταση του Νομού Αττικής είναι κάτι λιγώτερο από 3.500km2 όταν ολόκληρο το κράτος μας έχει έκταση 132.000 km2. Τα αυτοκίνητα του νομού της πρωτευούσης είναι πενηνταπλάσια αυτών του συνόλου της επαρχίας. Ιδού λοιπόν γιατί όσο χιόνι και να ρίξει στα Τρίκαλα δεν θα παράσει ούτε ένας κάτοικος περισσότερο από δέκα λεπτά στο αυτοκίνητό του ενώ στην Αθήνα μπορεί να χρειαστεί και δύο εισκοσιτετράωρα. Να λοιπόν που ήταν το πρόβλημα στην Αττική οδό κκ της καθυστερημένης πνευματικά Βουλής των Ελλήνων.

Θυμάμαι το 1967, όταν τελείωσα το λύκειο, αποφοιτήσαμε 64 παιδιά. Από αυτούς οι τρείς μείναμε και σταδιοδρομήσαμε στην Λαμία, ο ένας εξελίχθηκε επαγγελματικά στην Θεσσαλονίκη και οι εξήντα συμμαθητές μετώκοισαν στην Αθήνα. Ελάτε τώρα να κάνουμε όλοι μαζί νιάου νιάου να δούμε τι είναι επάνω στα κεραμίδια. Μάλλον ο Ιπποπόταμος, εσείς τι λέτε? Εγώ θα συμφωνήσω, αν δεν είναι φυσικά ο ελέφαντας. Κάτι τέτοιο μας είπαν οι πολιτικοί μας πρόσφατα, μάλιστα μερικοί υποψιάστηκαν και τον αλιγάτορα. Βουλευτικά βίτσια είναι αυτά, δεν μπορούμε να τα αμφισβητήσουμε, ανώτεροι άνθρωποι είναι, τι να κάνουμε!

Το πρόβλημα φίλοι αναγνώστες δεν το δημιούργησε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας, το πρόβλημα άρχισε να δημιουργεί ο Στρατάρχης Παπάγος, ύστερα ο μεγάλος υπεύθυνος Κων Καραμανλής και από εκεί και πέρα όλοι στη σειρά οι διατελέσαντες Πρωθυπουργοί, σφαγείς της Αθήνας και εκκενωτές της Ελλαδικής επικράτειας.

Την κακομοιριά της προσωπικότητάς μας την καλλιεργούν και την εμπνέουν χρόνια τώρα.

Υπάρχει λύση? Και βέβαια αν υπάρξουν πολιτικοί με όραμα και θυριώδη ούμπαλα.

Μεταφορά του Υπουργείου Γεωργίας στην Λάρισα. Του υπουργείου Υγείας στην Χίο, των σχολών Ευελπίδων και Αεροπορίας στις Σέρρες. Το υπουργείο Εσωτερικών στην Καλαμάτα, το Υπουργείο Δημοσίων έργων στο Ορμένιον του Έβρου.Το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη στην Ηγουμενίτσα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην Ρόδο και το Υπουργείο Οικονομικών στην Φλώρινα.   Για πέστε μου, σ αυτήν την περίπτωση θα ξαναμπλοκάρει η Αττική οδός και η Πανόρμου? Όχι βέβαια. Τα πράγματα είναι απλά, Πατριώτες χρειάζονται και όχι τσουτσέκια!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα