Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Μέρες δύσκολες

Χωρίς να προλάβει ακόμη να ανακάμψει από την πανδημία της Covid-19, η οικονομία ήρθε αντιμέτωπη με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις αυξήσεις “φωτιά” στις τιμές πρώτων υλών, και ως απόρροια αυτών, στις τιμές σειράς προϊόντων και άλλων αγαθών.

Το εκτός ελέγχου ράλι ανόδου σε σιτηρά, φυσικό αέριο, ενέργεια και “μαύρο χρυσό” που πηγάζει από τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει οδηγήσει σε ένα ντόμινο ανατιμήσεων, καθώς οι προμηθευτές δηλώνουν ανήμποροι να απορροφήσουν το επιπλέον κόστος, ενώ προβληματισμένοι και ανήσυχοι είναι και οι καταναλωτές βλέποντας καθημερινά τις τιμές να… τραβούν την ανηφόρα σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Και μπορεί τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν εν καιρώ κορωνοϊού σε συνδυασμό με τη σταδιακή επιστροφή στην “κανονικότητα” να έχουν οδηγήσει σε βελτίωση της εισοδηματικής διάρθρωσης των νοικοκυριών, όμως, η ακρίβεια που τώρα πια βιώνουν, έχει θέσει σε… κίνδυνο τον προϋπολογισμό τους.

Αποτέλεσμα, πολλά από αυτά, να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, καθώς τo εισόδημά τους δεν επαρκεί για να καλύψουν ακόμη και βασικές τους ανάγκες.

Οι μέρες είναι δύσκολες και οι αντοχές έχουν όρια. Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα από την κυβέρνηση, πόσο θα ανακουφίσουν;

Γιώργος Κώνστας και Ελένη Φουντουλάκη σχολιάζουν την επικαιρότητα της εβδομάδας που πέρασε, από το Ουκρανικό ζήτημα και το πρόβλημα της ενέργειας μέχρι την … έξυπνη πόλη στα Χανιά του σήμερα


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα