Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Τα χειρότερα έρχονται

Ο ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΣ λαός έχει ανάγκη άμεσης βοήθειας που να οδηγεί στην παύση του πολέμου, και στην ανάγκη η Ρωσία να κάνει πίσω. Οι κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία είναι συντριπτικές και ικανές -σύμφωνα με τους ειδικούς- να καταστρέψουν σε βάθος χρόνου τη ρωσική οικονομία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο ελεύθερο εμπόριο και στην τροφοδοσία της ενέργειας η Ευρώπη είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη Ρωσία. Συνεπώς, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και εμείς οι Ευρωπαίοι ότι η ζωή μας από δω και πέρα θα γίνει πολύ πιο δύσκολη. Δεν ξέρω αν οι Ευρωπαίοι έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα ψυχολογικά για να θυσιάσουν την ευμάρεια και την καλοπέραση τους, πολύ αμφιβάλλω…

ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ τούτες τις ημέρες για την επαίσχυντη και χυδαία πράξη της ρωσικής εισβολής πάρα πολλά. Οι εικόνες με τους άμαχους – οι κατεστραμμένες πόλεις, το δάκρυ των μικρών παιδιών, το δράμα των εκτοπισμένων, συγκλόνισαν τους Δυτικούς.

ΜΕΤΑ την πανδημία όμως, η Ευρώπη φαίνεται οτι δεν αντέχει ένα δεύτερο οικονομικό σοκ. Γι’ αυτό εξηγούν αναλυτές οτι “Η Δύση εξαιρεί από τις κυρώσεις τις δύο ρωσικές τράπεζες (Sberbank και Gazprobank) μέσω των οποίων γίνονται κυρίως οι συναλλαγές σε αέριο, αφήνοντας ουσιαστικά ανέπαφη τη ρωσική δημοσιονομική ισορροπία.

ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ διάβαζα τις απόψεις ενός Έλληνα Πανεπιστημιακού οτι με 7,2 % πληθωρισμό, οι τιμές της ενέργειας στην Ελλάδα θα τριπλασιαστούν. Αντιλαμβάνεσθε οτι ένα τέτοιο βάρος δεν μπορούν να το σηκώσουν τα νοικοκυριά. Είναι και αυτός ένας λόγος για να τελειώσει αυτός ο βρόμικος πόλεμος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα