Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ας γνωριστούμε καλύτερα

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο το φωτογραφικό φεστιβάλ που διοργάνωσε η φωτογραφική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, “Φωτοσκίαση” στο Νεώριο Μόρο που στεγάζονται οι εγκαταστάσεις του Ι.Ο.Χ.. Το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει 72 έργα από 30 ερασιτέχνες φωτογράφους αλλά και να γνωρίσει φωτογραφικές ομάδες από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, μαζί με διακεκριμένους φωτογράφους του τόπου μας.
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” το μέλος της “Φωτοσκίασης” Σοφία Μωυσιάδου τόνισε ότι «είναι η δεύτερη Εκθεση που πραγματοποιεί η ομάδα της “Φωτοσκίασης” και η πιο οργανωμένη. Σκοπός του φεστιβάλ ήταν να γνωρίσει η κοινωνία των Χανίων την ομάδα μας, η οποία αν και υπάγεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης, είναι ανεξάρτητη και ανοικτή για όποιον θέλει να μάθει κάτι παραπάνω για τη φωτογραφία αλλά και να ενταχθεί στην ομάδα μας»
Η ίδια ανέφερε ότι «από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα παρακολουθήσαμε σεμινάρια πάνω στη φωτογραφία, σεμινάρια τα οποία είχαν να κάνουν με θέματα αισθητικής, τεχνικής, ιστορία της φωτογραφίας αλλά και πρακτικά σεμνάρια.
Για τον σκοπό αυτό, άνθρωποι καταξιωμένοι στον χώρο της φωτογραφίας όπως ο Μιχάλης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Κουκουράκης καθώς και ο Γιώργος Αναστασάκης, μας έδωσαν τις γνώσεις τους και μας βοήθησαν όσο το δυνατόν να κατανοήσουμε αυτό που λέγεται φωτογραφική Τέχνη. Ευχαριστούμε πολύ γι? αυτό».
Η κα Μωϋσιάδου υπογράμμισε ακόμα «δυστυχώς στο φετινό φωτογραφικό μας φεστιβάλ δεν είχαμε καμία απολύτως οικονομική ενίσχυση από το Πολυτεχνείο, στηριχθήκαμε αποκλειστικά σε κάποιους χορηγούς, καθώς και στην συνεργασία μεταξύ των μελών της ομάδας, αφού όλοι μας συνεισφέραμε με κάποιο χρηματικό ποσό», ενώ πρόσθεσε «το φωτογραφικό φεστιβάλ είχε τίτλο “Ας γνωριστούμε καλύτερα”, και η θεματολογία των φωτογραφιών, η τεχνική καθώς και το χρώμα ήταν ελεύθερα».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα