Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Βράβευση επιμορφωτών

«Η συλλογική προσπάθεια και η εθελοντική προσφορά μπορούν να δημιουργήσουν μικρά θαύματα , που ´κτίζουν´ το μέλλον και δίνουν διαφορετικό νόημα στη ζωή μας».
Αυτά επεσήμανε στην ομιλία της η πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ –  ΚΑΜ, Νάνσυ Αγγελάκη, στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές στο ΚΑΜ, για να τιμηθούν οι 12 εθελοντές – επιμορφωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Χανίων και της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.  
Η κα Αγγελάκη πρόσθεσε ακόμα ότι «τον Νοέμβριο του 2011 ξεκινήσαμε μια προσπάθεια επαναλειτουργίας της Βίλας Κούνδουρου. Θέλοντας να διευρύνουμε τις δράσεις που μέχρι πρότινος γινόντουσαν εκεί, δημιουργήσαμε το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας.
Γνωρίζουμε ότι στον Δήμο μας, που είχε ανέκαθεν έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, υψηλό επίπεδο και έντονες ανησυχίες, δραστηριοποιούνται αξιόλογοι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών και όχι μόνο, που έχουν προσφέρει, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και καταβάλουν συνεχείς προσπάθειες για την αναβάθμιση ενός από τα πολυτιμότερα αγαθά που είναι ο Πολιτισμός μας.
Έτσι απευθυνθήκαμε σ’ αυτούς τους συμπολίτες μας και ζητήσαμε τη συνδρομή τους για την εφαρμογή των προγραμμάτων στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας».
Η κα Αγγελάκη υπογράμμισε ότι «αξιόλογοι επιμορφωτές με πλούσια δράση ο καθένας στον τομέα του, μοιράστηκαν τα μυστικά της Τέχνης τους απλόχερα και οδήγησαν στον δρόμο της γνώσης, τους συνολικά 118 συμπολίτες μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στη Βίλα Κούνδουρου.
Τους δίδαξαν να κατασκευάζουν όμορφα κοσμήματα με απλά υλικά, τη σωστή χρήση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, να αξιολογούν την είδηση, να σχεδιάζουν και να ζωγραφίζουν σε λευκό φόντο, να απαθανατίζουν στιγμές, εικόνες και συναισθήματα με τη φωτογραφική τους μηχανή, τον τρόπο για να γράψουν το δικό τους σενάριο, την αξία της κρητικής Μουσικής μέσα από τον ήχο της λύρας, την ομορφιά της Τέχνης και της δημιουργίας μέσα από την Ιστορία της».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής σε μικρούς και μεγάλους που μετείχαν στο πρόγραμμα.
Οι εθελοντές επιμορφωτές  που βραβεύτηκαν είναι οι:
Κώστας Κωνσταντινίδης (μαθήματα Κινηματογράφου)
Στέλιος Μανουδάκης (μαθήματα εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών)
Γεράσιμος Μαρινάκης (εκμάθηση Λύρας)
Ρούλα Μουντάκη (μαθήματα κατασκευής κοσμημάτων)
Γιώργος Μπαλαδάκης (μαθήματα Φωτογραφίας για αρχάριους)
Κατερίνα Πολύζου (ΜΜΕ: Από τον μύθο στην πραγματικότητα)
Μαιρηέλεν Σαβράνη (μαθήματα Ζωγραφικής και Ελεύθερου Σχεδίου)
Κατερίνα Τσεμπελή (μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης  σε συνδυασμό με τις βασικές αρχές Σχεδίου)
Κώστας Κουνάλης (δημιουργική απασχόληση παιδιών, Ελεύθερο Σχέδιο)


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα