Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Απολογιστικό συνέδριο Εργατικού Κέντρου Χανίων

Οι κακές συνθήκες εργασίας (πολύωρη και χαμηλά αμειβόμενη εργασία), τα αποτελέσματα της πανδημίας, τα εργατικά ατυχήματα, οι νόμοι Χατζηδάκη και η επερχόμενη απεργία της 6ης Απριλίου ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν το απολογιστικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Χανιών.
Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιάννης Μανωλικάκης σημείωσε πως τη διετία που πέρασε «το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα και το Ε.Κ.Χ. έδωσε σκληρές μάχες και αντέδρασε με όλες του τις δυνάμεις. Το Εργατικό μας Κέντρο έβαλε τη δική του σφραγίδα με απεργιακούς αγώνες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, δράσεις και φυσική παρουσία σε χώρους δουλειάς με σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα και παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω των απαγορεύσεων (lockdown).»
Για την “Ταξική Ενότητα” (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) ο κ. Φώτης Ρηγανάκος επισήμανε «το ήδη ισχνό λαϊκό εισόδημα εξανεμίζεται από την ακρίβεια που έχει σπάσει κάθε φρένο. Οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες και αφορούν σχέσεις με ατομικές συμβάσεις.». Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη συμμετοχής στην απεργία της 6ης Απριλίου και άφησε αιχμές σε βάρος της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου για τη στάση της σε όλα τα θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους.
Παράλληλα ο κ. Ρηγανάκος κατήγγειλε «την ιμπεριαλιστική επέμβαση από τη μια μεριά της Ρωσίας και από την άλλη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ένας πόλεμος που ξεκίνησε το 2014 και συνεχίζεται και τώρα. Αυτές οι εξελίξεις δεν μπορούν να αφήσουν αδιάφορη την εργατική τάξη του τόπου μας».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα