Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Αδιαφορία για τον Κουμπελή από τη Δημοτική Αρχή

Υποσχέσεις ατελείωτες… αλλά σε ό,τι αφορά το έργο: Μηδέν στο πηλίκο! Οι κάτοικοι του Κουμπελή ένα χρόνο μετά το υπόμνημα που κατέθεσαν στον Δήμο, την επίσκεψη δύο αντιδημάρχων και τις υποσχέσεις για αντιμετώπιση των βασικών τους προβλημάτων, δηλώνουν απογοητευμένοι από την κατάσταση που αντιμετωπίζουν!

Με κατοίκους της περιοχής περιηγηθήκαμε τη συνοικία για περισσότερη από μια ώρα καταγράφοντας άλυτα προβλήματα, πολλές υποσχέσεις αλλά ελάχιστες πράξεις.

«Χανιά δεν είναι μόνο το κέντρο και η παλιά πόλη είναι και οι συνοικίες. Ναι είμαστε μαζί με το Δήμο στο να ανακατασκευαστεί η Δημ. Αγορά, να δούμε την αναστήλωση των Νεωρίων αλλά ο κόσμος ζει στις γειτονιές! Μας έχουν εγκαταλελειμμένους» σημειώνει η κα Ευαγγελία Μαλλιαρού μόνιμη κάτοικος της περιοχής και πρόεδρος στο σύλλογο των κατοίκων.

Κουμπελή
Με κατοίκους του Κουμπελή περιηγήθηκαμε για περισσότερη από μία ώρα τη συνοικία καταγράφοντας τα προβλήματά της.

Συνομιλώντας με τους κατοίκους και βλέποντας – για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια – το υπόμνημα με τα αιτήματα τους διαπιστώνουμε ότι δεν ζητάνε…φαραωνικά έργα αλλά ελάχιστες παρεμβάσεις, μικρού κόστους.

• Πρώτα κατευθυνόμαστε στο παραλιακό μέτωπο. Ο φωτισμός είναι ανύπαρκτος και αυτό αποτελεί βασική διεκδίκηση της συνοικίας. «Μια λάμπα εδώ και άλλη μια στα 200 μέτρα αυτός είναι ο φωτισμός για όλο το παραλιακό μέτωπο από όπου περνάει εκατοντάδες κόσμος που περπατάει στην περιοχή» αναφέρει ο κ. Μιχάλης Βουγιουκαλάκης, συμπληρώνοντας πως «ο Δήμος μας λέει η ΔΕΗ, η ΔΕΗ λέει ο Δήμος, αλλά η ουσία είναι ότι τόσα χρόνια δεν υπάρχει φωτισμός!»

• Οι χωροθετημένες εκτάσεις για πάρκα και χώρους πρασίνου παραμένουν ως έχουν, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση, μας λένε καθώς περνάμε από τα τρία οικόπεδα που θέλουν να γίνουν πάρκα, να φυτευτούν, να υπάρξει ένας καλλωπισμός.

• Ο χωροθετημένος χώρος 5 στρ. για την κατασκευή πολιτιστικού κέντρου, πέτρινου θεάτρου αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο 5Χ5, γήπεδο μπάσκετ κα.) και εμπορικές δραστηριότητες (mini market) παραμένει ως έχει. «Η περιοχή μας είναι στο σχέδιο πόλης! Αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα μπορεί ο Δήμος να διεκδικήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα. Έχουμε φτιάξει ένα τοπογραφικό, το έχουμε δώσει στον Δήμο για να το δουν οι τεχνικές υπηρεσίες του αλλά δεν έχουμε καμία απάντηση» δηλώνει ο κ. Βαγγέλης Κοκολοδημητράκης.

• Οι φθορές στα στηθαία στο δυτικό τμήμα της συνοικίας παραμένουν, παρότι οι υποσχέσεις ήταν ότι θα αποκατασταθούν γρήγορα!

• Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΥΑΧ τα αιτήματα για να αποκατασταθεί η φυσική έξοδος προς τη θάλασσα στο λιμανάκι του Αγίου Γεωργίου, η αντιμετώπιση των οσμών του βιολογικού καθαρισμού, η επέκταση του αγωγού ομβρίων υδάτων παραμένουν …αιτήματα. «Μας αντιμετωπίζουν ως αντίπαλους! Πηγαίνουμε και θέλουμε να κουβεντιάσουμε μαζί τους αλλά βρίσκουμε κλειστά αυτιά. Δυστυχώς η ΔΕΥΑΧ είναι απών από το Κουμπελή» σημειώνει η κ. Μαλλιαρού.

• Οι μοναδικές παρεμβάσεις που έγιναν ήταν ότι αντικαταστάθηκε ο εξοπλισμός στη μοναδική παιδική χαρά του οικισμού και αντικαταστάθηκε ένα μικρό κομμάτι του προστατευτικού κιγκλιδώματος επισκευάστηκε.

«Εμείς ζητάμε τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουμε και καλώς τα πληρώνουμε γιατί έτσι πρέπει, να δοθούν στον οικισμό με την μορφή έργων. Να επενδυθούν σε αυτές τις βασικές εργασίες που ζητάμε» επισημαίνει ο κ. Μανώλης Μανατάκης.

«Εδώ και δύο μήνες έχω στείλει πρωτοκολλημένο έγγραφο στους αντιδημάρχους και τους λέω ότι επειδή έχουμε προγραμματίσει γενική συνέλευση να μας πείτε τι προτίθεστε να κάνετε! Αν μου απαντήσατε εσείς, μου απάντησαν και αυτοί! Πλήρη αδιαφορία και ανάλογο αίτημα είχε κατατεθεί και στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και πάλι τίποτα» καταλήγει η κ. Μαλλιαρού.

Τέλος στην “Ακρόπολη” του Κουμπελή συναντάμε τον π. Βασίλη, εφημέριο στην περιοχή.

Μας δείχνει την σπασμένη περίφραξη, μας μιλάει για τα προβλήματα από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος (ένα άλλο μεγάλο ζήτημα για το οποίο οι κάτοικοι θα απευθυνθούν τις επόμενες ημέρες στη ΔΕΗ). «Λίγο ενδιαφέρον και φροντίδα χρειάζεται η συνοικία μας, λίγο…».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα