Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Αθωώσεις προέδρων Αγροτικών Συνεταιρισμών από το Εφετείο Χανίων

Αθώοι «ελλείψει δόλου» κρίθηκαν τρεις πρώην πρόεδροι Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών των Χανίων από το Πενταμελές Εφετείο Κρήτης στη χθεσινή του συνεδρίαση στα Χανιά.

Οι τρεις πρώην πρόεδροι κατηγορούνταν για ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις των Ενώσεων τους καθώς επίσης και για παράλειψη δηλώσεως εισοδημάτων αλλά και για τη μην καταβολή του ΦΠΑ.

Το δικαστήριο έκρινε πως για τις ποιο πάνω κατηγορίες οι ίδιοι δεν είχαν δόλο, δεν είχαν κάποιο κέρδος και ότι για τις ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις δεν είχαν τις γνώσεις ως αγρότες και εύκολα έκαναν λάθος ή δεν μπόρεσαν να δώσουν τα στοιχεία.

Το δικαστήριο ομόφωνα αθώωσε τους τρεις άνδρες καθώς δεν προέκυψε κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος τους.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα οι συνεταιριστές είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση με αναστολή.

Σε βάρος τους είχαν ασκηθεί οι κατηγορίες της φοροδιαφυγής δια ανακριβούς υποβολής και της παράλειψης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από την οποία το ποσό του φόρου υπερέβαινε το ποσό των 100.000 ευρώ ανά διαχειριστικό έτος κατ’ εξακολούθηση. Επίσης για φοροδιαφυγή δια της μη απόδοσης παρακρατούμενων φόρων από την οποία το ποσό του φόρου υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ ανά διαχειριστικό έτος κατ’ εξακολούθηση.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα