Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Σκανδιναβοί ταξιδιώτες πιστοί στο… ραντεβού τους με την Κρήτη

Χαρούμενοι για τον ερχομό τους στην Ελλάδα, προβληματισμένοι για τα μέτρα για τον κορωνοϊό και ανυπόμονοι για να…γευτούν το φαγητό της Κρήτης και να χαρούν τις θάλασσες της, εμφανίστηκαν οι πρώτοι Σκανδιναβοί (με τσάρτερ) επισκέπτες που έφτασαν χθες στο αεροδρόμιο Χανίων.

Oι 177 συν 3 μωρά, επισκέπτες ήλθαν από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας το μεσημέρι της Πέμπτης με ναυλωμένη πτήση της “Jet Time” από την TUI και οι περισσότεροι θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία στο γειτονικό Ρέθυμνο και στην πόλη των Χανίων.

Σκανδιναβοί ταξιδιώτες
Μαζί με το κατοικίδιό τους….

Ανάμεσα τους η κα Έλενα, που μαζί με το σύζυγο και τις 2 κόρες της έρχεται στην Κρήτη μετά από 15 χρόνια. «Είναι πολύ ευχάριστο που κάνουμε πάλι διακοπές! Είχα έλθει στο Ρέθυμνο πριν από 15 χρόνια και λάτρεψα την Κρήτη. Τώρα ήλθα μαζί με τα δύο κορίτσια μου ώστε να γνωρίσουν και αυτά αυτό το θαυμάσιο νησί» μας είπε η κα Έλενα. Η ίδια δηλώνει ενημερωμένη για τους περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα λόγω του covid
-στη Σουηδία έχουν αρθεί πλήρως- και αυτό είναι κάτι που όπως λέει «σίγουρα προβληματίζει, πήραμε πληροφορίες για την κατάσταση από την κυβέρνηση μας και ήλθαμε!».

Όσο για το τι κρατάει στο μυαλό της από την Κρήτη «σίγουρα το εξαιρετικό φαγητό! Πηγαίναμε στη Σουηδία σε ελληνικά εστιατόρια και λέγαμε στα κορίτσια μας ότι τώρα θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε αυτό το υπέροχο φαγητό στον τόπο τους».

Σκανδιναβοί ταξιδιώτες
«Έχουμε ξαναέλθει στην Κρήτη και μας αρέσει» λένε οι νεαρές Σουηδέζες.

Δύο νεαρές κοπέλες είναι οι επόμενες συνομιλήτριες μας. Και οι δύο έχουν έλθει στο παρελθόν στην Κρήτη ως παιδιά και αποφάσισαν να επαναλάβουν το ταξίδι τους. «Έρχομαι για δεύτερη φορά, οι εντυπώσεις μου από την πρώτη επίσκεψη ήταν πολύ καλές. Μπορεί ακόμα να έχετε περιοριστικά μέτρα και αυτό να είναι λίγο προβληματικό αλλά σίγουρα είμαι χαρούμενη» τονίζει η Γέλεν, ενώ η Μούα τονίζει πως « έρχομαι για τρίτη φορά στην Κρήτη! Μου άρεσε η Κρήτη από παιδί και έτσι αποφάσισα να έλθω και πάλι».

Ελληνικής καταγωγής και μόνιμος κάτοικος Σουηδίας ο κ. Ανδρέας Μπακόπουλος έχει έλθει διακοπές μαζί με τα παιδιά του. «Έχω έλθει πολλές φορές σε φίλους στα Χανιά και στο Ρέθυμνο, μας αρέσει η Κρήτη θα μείνουμε μια εβδομάδα για ξεκούραση. Στη Σουηδία έχουν αρθεί όλα τα μέτρα για τον κορωνοϊό, στην Ελλάδα ακόμα υπάρχουν και αυτό ίσως να προβληματίζει κάποιο κόσμο» μας σημειώνει.

Σκανδιναβοί ταξιδιώτες
«Έφυγα από τη Στοχόλμη και χιόνιζε και βρέθηκα στα Χανιά με τη θερμοκρασία στους 20 βαθμούς» δηλώνει ο Γ. Ένκχολμ.

«Η φίλη μου ήλθε για να εργαστεί και εγώ την επισκέπτομαι για μια εβδομάδα για διακοπές» αναφέρει ο Γιούελντ Ενκχολμ. που έφυγε από τη Στοκχόλμη ενώ…χιόνιζε και έφτασε στα Χανιά στους 20 βαθμούς κελσίου. «Ο καιρός είναι εξαιρετικός! Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι και είμαι ενθουσιασμένος! Στη Σουηδία δεν έχουμε κανένα μέτρο για τον κορωνοιό και όπως έχω μάθει εδώ έχει

«Είχα γιορτάσει τα γενέθλια μου στην Κρήτη όταν ήμουν 50 και αποφάσισα να τα γιορτάσω και τώρα 20 χρόνια μετά» μας λέει ο κ. Τόμσον που μαζί με τη σύζυγο του θα καταλύσουν σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Ρέθυμνο. «Γιατί επέλεξε την Κρήτη; Μα για τη θάλασσα και την ξεκούραση φυσικά » μας λέει.

Αύριο Σάββατο φτάνουν με το πρακτορείο Apollo άλλες δύο πτήσεις καθώς και άλλη μια ναυλωμένη από την Tui.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα