Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Noli turbare circulos meos (Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε)

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@Ξημέρωσε μία νέα εβδομάδα, η τελευταία πριν την εβδομάδα των Θείων Παθών και της Ανάστασης. Σίγουρα μία εβδομάδα η οποία θα είναι γεμάτη αγάπη, πολιτικά πάθη, νιαουρίσματα και ανατριχίλες οίστρου, αφού στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν τόσο κοντά με τη δημοτική αρχή του Μητροπολιτικού Δήμου, με αποτέλεσμα η τεράστια αγκαλιά μεταξύ τους, να είναι πλέον αναπόφευκτη. Ο καιρός πέρασε γρήγορα και οι προετοιμασίες για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, που για άλλους φαντάζουν μακρινές, για άλλους Κυριακή κοντή γιορτή, έχουν ξεκινήσει. Το Τραπέζι του Μυστικού Δείπνου έχει στρωθεί, και θα περιμένουμε να δούμε ποιος θα σερβίρει ποιον και ποιος θα φιλήσει ποιον.

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@Σύντομα ένας νέος φορέας θα ξεκινήσει τη δράση του στα Χανιά με στόχο να αναδειχθούν προτάσεις, προτεραιότητες, προβληματισμοί, για την καθημερινότητα αλλά και το μέλλον του Μητροπολιτικού Δήμου Χανίων. Όπως μαθαίνω, ο φορέας και όχι παράταξη για τις δημοτικές εκλογές, θα αποτελείται από πρόσωπα που κινούνται σε όλους τους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς χώρους, πρόσωπα με δημοσιοποιημένες παρεμβάσεις αλλά και γνωστικό αντικείμενο, που θα βοηθήσει στο να ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος με πολίτες αλλά και τη δημοτική αρχή. Πληροφορίες που έχω, κάνουν λόγο για εμφάνιση του Φορέα και γνωστοποίηση των δράσεων και παρεμβάσεων του, εντός της εβδομάδας. Με την ευχή λοιπόν, η λειτουργία του συγκεκριμένου φορέα, ο τίτλος του οποίου θα είναι ποιητικός και μελωδικός, να έχει αποτελέσματα και θετικές για την κοινωνία παρεμβάσεις. Άλλωστε, κάθε κίνηση που στοχεύει στο να προχωρήσει ο τόπος μας μπροστά, είναι αποδεχτή, κυρίως όταν Σημαία της έχει το διάλογο και το σεβασμό.

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@Υπάρχει μία κινητικότητα από την πλευρά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, σχετικά με ενδιαφέρον που υπάρχει, ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Χανίων. Μου το είχαν εμπιστευτεί παλαιότερα, αλλά δεν είχα ασχοληθεί, δεδομένου ότι θεωρούσα το χρόνο της είδησης άκαιρο. Όμως η πληροφόρηση μου, εντάθηκε το τελευταίο διάστημα και μάλιστα από διαφορετικές πηγές. Έμαθα μάλιστα ότι ήδη υπάρχουν συναντήσεις, ενώ εξετάζεται πολύ σοβαρά η συνεργασία προσώπων που σε προηγούμενα χρόνια είχαν διαφορετικές αυτοδιοικητικές διαδρομές.

@Οι επιθέσεις που δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Δεξιά Πτέρυγα του ιδεολογικού πολιτικού στερεώματος, έχουν δημιουργήσει αναστάτωση όχι τόσο στον ίδιο, αλλά κυρίως σε ορισμένους από εκείνους που προσπαθούν να συνάψουν επαφές μαζί του, με στόχο να καταφέρουν να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ο λόγος είναι απλός… Υπάρχουν πολιτικοί και πολιτευτές που λειτουργούν ως συνδετήρες μέσα και γύρω από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η πραγματική τους ταυτότητα, την οποία όμως δεν επιδεικνύουν για ευνόητους κοινωνικούς κυρίως λόγους, γράφει με ξεκάθαρα γράμματα… ΔΕΞΙΟΤΕΡΟΣ της ΔΕΞΙΑΣ. Όλοι αυτοί λοιπόν, βλέποντας την κινητικότητα που υπάρχει στα δεξιά και ακροδεξιά σπηλιαράκια της πολιτικής ζωής του τόπου, με Κρανιδιώτηδες, Μπογδάνους, Τζήμερους και άλλους των άλλων, έχουν μπερδευτεί, έχουν αναστατωθεί, ενώ ορισμένοι έχουν δεχτεί και προσκλήσεις από τα μετεριζάκια αυτά. Οπότε δεν ξέρουν πως να φερθούν, υπό το φόβο αφενός μην εκτεθούν στον Κυριάκο και στη βάση την εκλογική της Νέας Δημοκρατίας, αφετέρου να μην χάσουν επαφή με την ξεκάθαρη ιδεολογική τους μήτρα, οπότε και χαρακτηρισθούν ως πολιτικά νόθα, πολιτικά εκτρώματα.

@Είναι αδιαμφισβήτητο, ότι οι δημοσκοπήσεις από δω και στο εξής, μέχρι και 48 ώρες πριν τις εθνικές εκλογές, θα στήσουν γλέντι τρικούβερτο με καλεσμένους στο πρώτο τραπέζι, φυσικά τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, όπως όμως και τους πολιτικούς, πολιτευτές, οι οποίοι οσονούπω θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για το κομματικό στρατόπεδο στα δεξιά του κέντρου, στο οποίο θα επιστρατευτούν. Συγνώμη για την αναφορά, αλλά τα όσα θα δουν οι συγκροτημένοι, λογικοί, οι με ιδεολογικό υπόβαθρο ψηφοφόροι από όλα τα κόμματα, να εκτυλίσσονται μπροστά τους, θα τους δημιουργήσουν κωμικό πεδίο δόξης λαμπρό. Κυρίως, θα δουν κρυφοακροδεξιούς να προσπαθούν να κολυμπήσουν σε πιο ήρεμα νερά της Δεξιάς θάλασσας, τόσο όμως άγαρμπα, που ότι σωσίβιο κι αν προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν ο πολιτικός τους πνιγμός θα πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@ Με το καλό λοιπόν να περάσει η σημερινή Δευτέρα που είναι η 97η μέρα από τις 365 του χρόνου και η εβδομάδα που μπήκαμε η 14η από τις 52 που έχει ο χρόνος, με την ευχή, να μην πιστέψει κανείς, ότι τις τύχες μας τις ορίζουν οι τιμές στα αγγουράκια και στην αμόλυβδη, μήτε πως η πορεία μας ως κοινωνία εξαρτάται από τα πιτόγυρα των 3,50 ευρώ ή από την κάθε κυρία Κιλοβατώρα. Κανείς δε δικαιούται να μας καταστήσει φοβικούς, ανασφαλείς και μίζερους. Οι άνθρωποι, οι πολίτες, είναι αυτοί που στο τέλος δείχνουν τον ορίζοντα και χαράσσουν πορεία.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα