Αγνωστη ´όαση´ στον Στύλο
Ενας φυσικός παράδεισος η κοιλάδα του ποταμού Κοιλιάρη με πολλούς υπεραιωνόβιους πλάτανους και πολλά αγροκτήματα με εσπεριδοειδή εκ των οποίων αρκετά είναι εγκαταλελειμμένα εξαιτίας της ιδιαίτερα φθηνής τιμής πώλησής τους. Για την ομορφιά αυτής της κοιλάδας έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στα ´Χ.Ν.´ με πρώτη φορά το 2005 αφιερώνοντας ολοσέλιδο ρεπορτάζ που είχε τίτλο «Τα Τέμπη της Κρήτης». Σήμερα, επτά χρόνια μετά, δεν έχει γίνει στην περιοχή κάποια σπουδαία επέμβαση για να γίνει περισσότερο γνωστή στο κοινό. Βέβαια, δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που την ξέρουν και προτιμούν να ξεκουράζονται λίγες ώρες τα Σαββατοκύριακα τους μαζί με τις οικογένειές τους, αλλά είναι κρίμα αυτός ο τόπος να μην έχει αξιοποιηθεί όπως έπρεπε, να είχε και φύλακα όπως και τουαλέτες για τους επισκέπτες. Από τη χθεσινή μετάβασή μας συναντήσαμε λίγες παρέες που πηγαίνουν τακτικά σε αυτό το όμορφο μέρος κάνοντας μάλιστα τον απαραίτητο καθαρισμό της περιοχής που απολαμβάνουν τη φυσική ομορφιά και χαίρονται τη δροσιά των βαθύσκιωτων φυλλωμάτων που έχουν οι γηραιοί πλάτανοι.
Ο ανδριάντας του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη
Ενας από τους ελάχιστους τίμιους και δραστήριους πολιτικούς που έχει γεννήσει η Κρήτη είναι και ο αείμνηστος Χανιώτης πολιτικός από τα Ροδωπού Κισάμου Πολυχρόνης Πολυχρονίδης, του οποίου ο ανδριάντας (φωτ.) βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων. Κι ενώ το κτήριο, δυστυχώς, έχει αρκετές μουτζούρες, ευτυχώς σεβάστηκαν το άγαλμα. Πρέπει όμως να βαφτούν τα γράμματα του ονοματεπωνύμου του ιστορικού πολιτικού για να είναι ορατά.
Τα βρυσάλια στα Τοπόλια Κισάμου
Οσο κι αν φαίνεται παράξενο αυτό που συμβαίνει στα νερά της συγκεκριμένης φωτογραφίας με τα βρυσάλια μέσα στα Τοπόλια είναι πέρα για πέρα αληθινό. Δύο κρουνοί με αστείρευτο ολοχρονίς νερό που έχει διαφορετική γεύση. Στα συγκεκριμένα βρυσάλια ξεκουράζονται αρκετοί ταξιδιώτες, αλλά, ενώ άρχισε η τουριστική περίοδος, το μέρος παραμένει ακαθάριστο με τα κλαδιά να σκεπάζουν τα παγκάκια ξεκούρασης.
Ο θρυλικός σκαραβαίος…
Γι’ αυτό το μικρό άνετο δυνατό επιβατικό αυτοκίνητο που αγαπήθηκε από εκατομμύρια ανθρώπους η ιστορία του αρχίζει κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1930. Κι ενώ σχεδιάστηκε ως το «λαϊκό αυτοκίνητο», το θρυλικό κατσαριδάκι διέψευσε κάθε πρόβλεψη. Εγινε διαχρονικό, κυρίως μετά τη δεκαετία του 1960.
Στις 21 Ιουλίου του 2003 βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στο Μεξικό ο τελευταίος κλασικός Σκαραβαίος, ο οποίος τοποθετήθηκε στο μουσείο της εταιρείας στο Βόλφσμπαργκ της Γερμανίας. Στις μέρες μας, οι φανατικοί φίλοι του «Σκαραβαίου» παραμένουν πολλοί και κάθε χρόνο στις 22 Ιουνίου γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Σκαραβαίου. Το συγκεκριμένο «κατσαριδάκι» που φωτογραφήσαμε σε ανύποπτο χρόνο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1958. Από τότε έχουν περάσει 54 χρόνια και κυκλοφορεί σαν να είναι καινούργιο.
Επισκέψεις με λεωφορεία στον Αγιο Χριστόφορο
Αν και η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου στο Καμίνι είναι νέα ακόμα έχει επιτελέσει σπουδαίο έργο και είναι πασίγνωστη εκτός Νομού, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται με τις συχνές ομαδικές επισκέψεις εκδρομέων. Υπάρχει, όμως, πρόβλημα στον χώρο στάθμευσης, γεγονός που πρέπει να προβληματίσει την Ενορία και τη Μητρόπολη για εξεύρεση χώρου ώστε ο Ιερός Ναός να μπορεί να είναι άνετα προσβάσιμος.