Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024

Μουσικό “εγκώμιο για την ειρήνη”

Αντιπολεμικό μήνυμα θα στείλει ένα μουσικό διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με τίτλο: «Εγκώμιο για την ειρήνη» την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου στις 9 το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, διακεκριμένοι καλλιτέχνες συμπράτουν για στήριξη των παιδιών του πολέμου.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο των εσόδων θα διατεθεί για ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, μέσω του Ερυθρού Σταυρού.

Την πρώτη μέρα, δηλαδή την Δευτέρα θα συμμετέχουν οι:
Δημήτρης Ντρουμπογιάννης, Μπέλλα Λιονάκη, Άννα-Μαρία Κορακάκη.

Την Τρίτη θα συμμετέχουν οι: Lyn Dobson, Ross Daly & Kelly Thoma.
Γενική είσοδος 10€ – Μειωμένο 5€. Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Χανίων, Librairie, Computer Παπαδουλάκης, Δύο Λουξ

Το διήμερο διοργανώνει ο Χρήστος Γαρμπιδάκης με τη νεοσύστατη ατομική του επιχείρηση FAir-Pro [Fraternity Air Productions (Events & Musical Productions)] ο οποίος σημειώνει:

«Γενικά ή εκδήλωση είναι εμφατικά αντιπολεμική! Στον πόλεμο πλήττονται δραματικά τα αθώα παιδιά, η ζωή και η φύση! Μπορούμε τουλάχιστον, μέσω της τέχνης, να το δηλώνουμε αυτό όσο γίνεται πιο δυναμικά, συχνότερα και συστηματικά και να στηρίξουμε οικονομικά τους πληγέντες».

Ο ίδιος εξηγεί ότι η πρώτη μέρα θα περιλαμβάνει και μουσικά θέματα από Θεοδωράκη, Χατζιδάκι και Μικρούτσικο που ταιριάζουν στο ύφος της εκδήλωσης.

Τη δεύτερη μέρα θα ξεκινήσει ο Lyn Dobson με το Masters of War του Bob Dylan σε μια υπέροχη πιανιστική εκδοχή… θα συνεχίσει με σαξόφωνο και σιτάρ για περίπου μισή ώρα συνολικά και μετά θα παίξουν οι Ross Daly και Kelly Thoma».

«Υπάρχει, στον τίτλο της εκδήλωσης παρατήρησες και η αναφορά στα εγκωμιαστικά τροπάρια (Ω Γλυκύ μου Έαρ…) και ζήτησα από τους καλλιτέχνες, αν τους βγει, να κάνουν κάποιους αυτοσχεδιασμούς πάνω σε αυτό», σημειώνει ο ίδιος ο οποίος σκοπεύει να κάνει «και άλλες εκδηλώσεις, με διαφορετικό μουσικό ύφος κάθε φορά και πάντα να στηρίζω την προώθηση της ειρήνης, την οικολογία, τους αδύναμους και τους πληγέντες, καθώς και μουσικές παραγωγές και άλλες πρωτότυπες ηχογραφήσεις…».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα