Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Απεργιακές συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στα Χανια

Με συγκεντρώσεις στην πλατεία Αγοράς στις 10 το πρωί στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς και στις 11 στο Μνημείο Ειρήνης και Εργαζομένων στο Πασακάκι, θα εορταστεί η Εργατική Πρωτομαγιά.
Εργατικά και εκπαιδευτικά σωματεία και πολιτικοί φορείς εξέδωσαν καλέσματα για την απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς:

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) τονίζει ότι «η μνήμη επιστρέφει στα ορόσημα των εργατικών αγώνων».
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών υπογραμμίζει ότι «τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά με νέους αγώνες».

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού να δώσουν δυναμικό παρών.

Ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων ανακοίνωσε τη μαζική συμμετοχή του στην κινητοποίηση.

Κάλεσμα απηύθυναν και οι εκλεγμένοι στα διοικητικά συμβούλια του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕΝΧ με την Αγωνιστική συνεργασία εμπόρων και επαγγελματιών: Νίκος Βουρλάκης, Γιώργος Κανδηλιεράκης, Χαράλαμπος Καρακιτσος, Γιώργος Πετρακης, Εφη Σγουράκη, οι οποίοι τονίζουν ότι «η Εργατική Πρωτομαγιά είναι και δική μας μέρα».

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση τονίζει ότι «αποτίουμε φόρο τιμής στους μαχητές της Εργατικής Τάξης».
Η ΚΕΕΡΦΑ διαδηλώνει με το μήνυμα: «Οχι στον πόλεμο – Ανοίξτε τα σύνορα για όλους τους πρόσφυγες».

Το ΣΕΚ Χανίων ζητά «δουλειές, αυξήσεις«» και λέει «όχι εξοπλισμούς».

Η Πρωτοβουλία Ενάντια στη Περιβαλλοντική Καταστροφή και τη Κλιματική Αλλαγή στέλνει το μήνυμα: «Όχι στον πόλεμο – Όχι στις εξορύξεις».

ΣΤΟ ΠΑΣΑΚΑΚΙ

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων απηύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα για την απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Μνημείο Ειρήνης και Εργαζομένων στο Πασακάκι. Κάλεσμα στην ίδια συγκέντρωση απηύθυνε και ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων τονίζοντας ότι «ο κόσμος της εργασίας και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με οδηγό τους αγώνες της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα παλέψει με ενότητα και αλληλεγγύη για να μπει τέλος στη νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα».

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Στο μεταξύ, σε προσυγκέντρωση στις 9.30 το πρωί της Πρωτομαγιάς έξω από το δημαρχείο Χανίων καλεί η Ταξική Πορεία τονίζοντας ότι «η Πρωτομαγιά πρέπει να μας βρει στο δρόμο του αγώνα!».

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ

Εργατικά σωματεία καλούν  σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σημερα Κυριακή της Πρωτομαγιάς διοργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην πλατεία Αγοράς. Αμέσως μετά την απεργιακή συγκέντρωση, στις 12.30 στους Αγ. Αποστόλους θα ακολουθήσει λαϊκή συναυλία τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.

Στην κινητοποίηση καλούν  τα Σωματεία Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, Συνταξιούχοι ΙΚΑ, του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου- παραρτήματος Χανίων, ,του Σωματείου Επισιτισμού, του Σωματείου διανομέων Efood, του Συνδικάτου Οικοδόμων, των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Τεχνικών Μισθωτών Παράρτημα Χανίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα