Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Εκθεση φωτογραφίας

«Είναι η δεύτερη χρονιά που διοργανώνουμε την έκθεση φωτογραφίας. Ουσιαστικά, όμως, είναι η πρώτη στην οποία συμμετέχουν μόνο καθηγητές, αφού πέρυσι υπήρχαν και έργα από μαθητές του 3ου Λυκείου Χανίων», τόνισε ο Νίκος Καμπιανάκης, μέλος της ομάδας φωτογραφίας των καθηγητών, στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης, που άνοιξε χθες το απόγευμα τις πύλες της στο Κ.Α.Μ. Ο κ. Καμπιανάκης πρόσθεσε ακόμα ότι «με τη φωτογραφία ασχολούνται αρκετοί καθηγητές, ενώ στην έκθεση φέτος συμμετέχουν 14 άτομα. Τα έργα είναι ποιοτικά και θεωρώ ότι ´αγγίζουν´ αυτό που λέγεται φωτογραφική τέχνη. Ο κάθε ένας από εμάς επέλεξε θέματα που τον εκφράζουν και τον ικανοποιούν να τα φωτογραφίζει. Η φωτογραφία για όλους εμάς είναι ένα δημιουργικό χόμπι με το οποίο αποτυπώνουμε με τον φωτογραφικό μας φακό πολλά και ποικίλα συναισθήματα».
Ο κ. Καμπιανάκης πρόσθεσε ακόμα  ότι «αρκετοί από τους καθηγητές παρακολουθούν σεμινάρια που διοργανώνει η ΛΕ.Φ.ΚΙ. (Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων), ενώ παράληλα είναι και μέλη της. Αυτός είναι από τους λόγους που τα έργα φέτος είναι ιδιαίτερα και εντυπωσιακά».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «υπάρχει η σκέψη του χρόνου να διοργανώσουμε έναν διαγωνισμό με έργα απ’ όλους τους καθηγητές που ασχολούνται με τη φωτογραφία και οι καλύτερες να προβληθούν στην έκθεση. Επίσης απ’ ό,τι γνωρίζω υπάρχει μια αντίστοιχη ομάδα καθηγητών στο Ρέθυμνο που ασχολούνται με τη φωτογραφία. Θα ήταν, λοιπόν, ωραίο κάποια στιγμή να ενώσουμε τις φωτογραφικές μας δυνάμεις και να πραγματοποιηθεί  μια παγκρήτια έκθεση».
Η έκθεση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Χανίων, της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου. Λειτουργεί καθημερινά από 6 έως 10 μ.μ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα