Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, 2025

Εκδήλωση λόγου και μουσικής για το περιβάλλον

Το ευαίσθητο θέμα της φύσης και του περιβάλλοντος βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης που περιλάμβανε λόγο, εικόνα και μουσική και πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η ειδική συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Ζαχαρένια Σημανδηράκη και αποτελούσε την καταληκτήρια του κύκλου εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος.
Χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Χανίων απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Μανούσος Λιονάκης ενώ σε δήλωσή της στα “Χ.Ν.”, η κα Σημανδηράκη υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η αποψινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη φύση και στο περιβάλλον και εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για το περιβάλλον. Είναι η καταληκτήρια εκδήλωση δηλαδή από ένα ευρύ κύκλο εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων για το 2012 στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Η εκδήλωση είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα που ξέρουμε, γιατί ασχολείται ναι μεν με το ευαίσθητο θέμα αυτό αλλά μέσα από ποίηση, μέσα από εικόνες, μέσα από μουσική και οπτικοποιημένα τραγούδια τα οποία θα παρουσιαστούν και που έχουν βέβαια άμεση σχέση με το θέμα.
Η εκδήλωση αυτή που κλείνει και τις εκδηλώσεις, θεωρώ ότι είναι αυτό ακριβώς που λέει ο τίτλος δηλαδή μια “Ωδή στη φύση” ένας ύμνος στη φύση ακριβώς γιατί δεν ξέρουμε πού ζούμε, δεν έχουμε προσέξει πού ζούμε ίσως και επομένως τίθενται και οι προβληματισμοί για το περιβάλλον και τα προβλήματα που του δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι αλλά και για το πώς θα έπρεπε να είναι ο κόσμος μας», σημείωσε η κα Σημανδηράκη.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα