Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024

Αυτοδιοικητικοί στη… σέντρα!

Λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε σήμερα στις “Διαδρομές” μερικούς από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, αφού όλοι είναι άνθρωποι με θητεία στον αθλητισμό.
Οι περισσότεροι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ενώ υπάρχουν ακόμα και εκπρόσωποι του μπάσκετ, του πόλο και του στίβου. Απευθύναμε σε όλους δύο απλές ερωτήσεις και τους ζητήσαμε να μας εκφράσουν την γνώμη τους:
-Για το ποιες ομοιότητες και διαφορές εντοπίζουν ανάμεσα στον αθλητισμό και την πολιτική
-Καθώς επίσης τα πλεονεκτήματα και τις ελλείψεις του αθλητισμού στην περιοχή που πολιτεύονται.
Ιδού οι απαντήσεις τους μαζί με ένα μίνι-βιογραφικό τους από την παρουσία τους στον αθλητισμό.

Αδοντάκης Μανώλης (δημοτικός σύμβουλος Χανίων)
1Adontakis*Ο Μανώλης Αδοντάκης παίζει μπάσκετ από μικρή ηλικία και έχει φορέσει τη φανέλα των περισσότερων αθλητικών σωματείων καλαθοσφαίρισης της πόλης. Τα τελευταία χρόνια είναι αθλητής του ΑΟΚ Χανιά με τον οποίο μάλιστα πέρυσι έπαιξε στη Γ’ Εθνική. Είναι και ο μόνος εν ενεργεία από όσους παρουσιάζουμε ενώ όπως λέει: “Μετά από τόσα χρόνια θεωρώ το μπάσκετ αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της προσωπικότητας μου”.
-Στο μπάσκετ όπως και στην πολιτική πρέπει όλοι να θυμούνται ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εγωισμοί για την εκπλήρωση κοινών ομαδικών στόχων όπως η νίκη ή ένα θετικό αποτέλεσμα αντίστοιχα.
-Περιθώρια για βελτίωση υπάρχουν σε κάθε περιοχή , σίγουρα στα Χανιά υπάρχει θέληση και αξιόλογοι άνθρωποι που προσπαθούν για την διόρθωση των όποιον ελλείψεων καθώς και στην δημιουργία αθλητικής παιδείας σε επίπεδο τόπου.

Ανδρεάδης Μανώλης (δημοτικός σύμβουλος Χανίων)
2 Andreadis*Ο Μανώλης Ανδρεάδης υπήρξε ένας σπουδαίος γκολτζής που ξεκίνησε από τους μικρούς του Ικάρου το 1980 και αγωνίσθηκε στην ομάδα του Πασακακίου μέχρι το 1997 όταν και σταμάτησε. Μοναδική φορά που άλλαξε φανέλα το 1986-87 όταν έπαιξε με τον γειτονικό Μινώταυρο στη Δ’ Εθνική. Εχει να θυμάται το πρωτάθλημα β’ ομάδων με τον Ικαρο το 1983, το κύπελλο που κατέκτησε το 1995 ενώ έπαιξε σε δύο ακόμα τελικούς (90 με Ικαρο, 87 με τον Μινώταυρο) και αγωνίσθηκε ακόμα μία φορά στη Δ’ Εθνική (περιφερειακό) το 1991. Είναι διπλωματούχος προπονητής UEFA Β.
-Η κοινωνικοποίηση, το ομαδικό πνεύμα και η συνεργασία για την επίτευξη των στόχων είναι το κοινό σημείο ανάμεσα σε αθλητισμό και πολιτική.
Θεωρώ ότι τόσο ο αθλητισμός όσο και η πολιτική βοηθούν και φέρνουν τις κοινότητες των ανθρώπων ποιο κοντά, διαπαιδαγωγούν και προωθούν βασικές κοινωνικές αξίες και προσπάθειες.
-Στην περιοχή μου την Δ.Ε. Ελ. Βενιζέλου, υπάρχουν δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα, ένα κλειστό γυμναστήριο, πολλά σχολεία και πολλές ιδιωτικές αθλητικές εγκαταστάσεις που όμως δεν φτάνουν για τον πληθυσμό του πρώην Δήμου Ελ. Βενιζέλος. Στο σχέδιο πόλης της περιοχής υπάρχουν χαρακτηρισμένοι αθλητικοί χώροι που θα μπορούσαν να δώσουν λύση ώστε οι δημότες να έχουν μια πιο εύκολη πρόσβαση και μεγαλύτερη ποικιλία αθλημάτων.

Βλαζάκης Νίκος (δημοτικός σύμβουλος Χανίων)
03*Ο Νίκος Βλαζάκης έγραψε ιστορία τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο πόλο ενώ στον υγρό στίβο έφτασε να είναι και ομοσπονδιακός προπονητής κυρίως στις μικρότερες ηλικίες.
Από την ηλικία των 6 ετών το 1962 μέχρι και την δεκαετία του ’80 φόρεσε το σκουφάκι του ΝΟΧ και στη συνέχεια συνέχισε ως το 2001 προπονητής σε μικρούς και μεγάλους του Ομίλου με πάμπολλες διακρίσεις. Από το 2001 υπήρξε τεχνικός στις εθνικές ομάδες για να επιστρέψει στα Χανιά ως προπονητής μέχρι το 2011 όταν και σταμάτησε.
Στο ποδόσφαιρο τώρα ξεκίνησε το 1968-69 στον Παγχανιακό και το 1979-80 βρέθηκε στον ΑΟΧ μαζί με τον αδερφό του Γιώργο. Πιο πριν έκανε προπονήσεις στην σπουδαία ΑΕΚ του Φάντροκ. Στον χανιώτικο όμιλο έπαιξε μέχρι το 1988-89 ενώ στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Πλατανιά για δύο χρόνια αλλά και του Ποσειδώνα Τσικαλαριών αλλά και του Παγχανιακού ξανά.
-Νομίζω ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Διότι για να λειτουργείς σε υψηλό επίπεδο πρέπει ως αθλητής να παίρνεις αποφάσεις σε εκατοστά του δευτερολέπτου ενώ η πολιτική ειδικά στην Ελλάδα είναι… αργοκίνητο καράβι!
Η μόνη ομοιότητα που εντοπίζω, είναι ότι αν θες να είσαι σωστός θα πρέπει και στην πολιτική να δουλέψεις με πρόγραμμα, μεθοδικότητα και κυρίως πολύ δουλειά. Ο πολιτικός θα έπρεπε να είναι ένας εργάτης που να προσφέρει στο λαό κάτι που δυστυχώς δεν το βλέπουμε συχνά στην Ελλάδα.
-Οσον αφορά τώρα τον αθλητισμό στα Χανιά θεωρώ ότι είμαστε από τους χειρότερους νομούς σε αθλητικές υποδομές. Αρκεί να σκεφτούμε το ερειπωμένο ποδηλατοδρόμιο, το κλειστό κολυμβητήριο που βρίσκεται σε ανάλογη κατάσταση καθώς ποτέ δεν λειτούργησε. Επίσης έχουμε πάρα πολλές μη νόμιμες αθλητικές εγκαταστάσεις…

Ζερβός Γιάννης (Δήμαρχος Σφακίων)
44*Πλούσια ποδοσφαιρική δράση από τον Γιάννη Ζερβό. Ξεκίνησε μικρός το 1978-79 από την  Ατλαντίδα που μόλις είχε επαναδραστηριοποιηθεί. Απουσίασε για κάποια χρόνια στην Αθήνα και από όταν επέστρεψε συνέχισε το 1990 στον Αστέρα Μανωλιόπουλου, το 1994 στον Διαγόρα Νιο Χωριού, δύο χρόνια μετά στον Ατλαντα Φουρνέ ενώ το 2000 φόρεσε και τη φανέλα της περιοχής όπου είναι δήμαρχος σήμερα (ΑΓΣ Σφακίων).
Επέστρεψε το 2001 στον Ατλαντα και το 2006 στον Διαγόρα όπου το 2010 κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
-Και τα δύο θέλουν συνέργειες.
Ο αθλητισμός σου προσφέρει ψυχική και σωματική υγεία ενώ η πολιτική πολλούς προβληματισμούς και την ικανοποίηση στο βαθμό που κατορθώνεις να υλοποιείς τους στόχους σου επ’ ωφελεία της κοινωνίας που σε εμπιστεύεται.
-Τα πλεονεκτήματα του αθλητισμού στην περιοχή μου τα Σφακιά είναι ότι δίνουν τη δυνατότητα κυρίως σε νέους να ασχολούνται με δημιουργικές δράσεις.
Ο Δήμος διαθέτει και λειτουργεί δύο γυμναστήρια και ένα μόνο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Εχει εξασφαλίσει μέσω της Περιφέρειας την κατασκευή τριών γηπέδων 5Χ5 με πλήρη ηλεκρομηχανολογικό εξοπλισμό σε διαφορετικά Δ.Δ. και επίσης ενός μαζί με άλλες αθλητικές υποδομές σε πολυχώρο στο Φραγκοκάστελο δίνοντας την δυνατότητα στους δημότες και επισκέπτες την ενασχόληση με τον αθλητισμό.

Θεοδωρογλάκης Μιχάλης (δημοτικός σύμβουλος Κισσάμου)
5Theodoroglakis*Ο Μιχάλης Θεοδωρογλάκης μπορεί να χαρακτηριστεί ως… σημαία της Θύελλας Καλάθενων. Διότι φόρεσε τη φανέλα της από το 1991 μέχρι και το 2006 και στη συνέχεια μόλις σταμάτησε συνέχισε στο Δ.Σ. της ομάδας ως πρόεδρος θέση την οποία έχει μέχρι σήμερα.
-Δεν θα αναφερθώ στις ομοιότητες και στις διαφορές ανάμεσα σε αθλητισμό και πολιτική αλλά σε αυτά που “Πρέπει” να έχουν κοινά δηλαδή το τίμιο παιχνίδι. Κανένα παιχνίδι χωρίς υγιείς και διαφανείς κανόνες, πάντα να έχουμε ομαδικό παιχνίδι και ο κόσμος να το απολαμβάνει. Χρειάζεται ενοποίηση αντί για διαχωρισμό. Δυστυχώς τόσο η πολιτική όσο και το ποδόσφαιρο αντιπαρατάσσονται σε αντίπαλες πλευρές, όταν υπερισχύουν εμπορικά και συντεχνιακά συμφέροντα.
-Πλεονέκτημα θεωρώ για την Κίσαμο τους ανθρώπους οι οποίοι ασχολήθηκαν ή ασχολούνται με τον αθλητισμό που παρ’ όλες τις ελλείψεις σε υποδομή κατάφεραν να υπάρχει σε ικανοποιητικό επίπεδο αθλητισμός στην Κισάμο και να ασχολούνται με αυτόν εκατοντάδες παιδιά. Δυστυχώς υπάρχει μια αν όχι στασιμότητα, μια απαξίωση για τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις στην πόλη μας, θεωρώ όμως ότι στο σύντομο μέλλον η κατάσταση μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί!

Καραγιαννάκης Μανώλης (δημοτικός σύμβουλος Χανίων)
6Karagiannakis*Ο Μανώλης Καραγιαννάκης θυμίζει λίγο… Σαργκάνη. Διότι ξεκίνησε το 1988 στον Κρητικό Αστέρα αλλά όχι ως τερματοφύλακας όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι αλλά ως μπακ. Στη συνέχεια βρέθηκε το 1991 στην ΑΕ Μεταμόρφωση για να επιστρέψει το 1993 στα Χανιά και στον Διαγόρα Νιο Χωριού ως γκολκίπερ πλέον. Το 2000 υπερασπίστηκε την εστία του Ηρακλή Νεροκούρου, το 2004 του ΑΟΔΑ, ένα χρόνο αργότερα πήγε στα Κεραμειά και το 2011 στον Αρη Βουκολιών όπου και κρέμασε τα… γάντια του.
-Ομοιότητες που διακρίνω: Συνεργασία,υπευθυνότητα, σκληρή δουλειά για την επίτευξη της νίκης στο ποδόσφαιρο και των στόχων προς όφελος των συμπολιτών μας στην πολιτική!Διάφορες: Στην πολιτική δεν υπάρχει διαιτητής και επόπτες για να αποφασίσουν πότε είναι φάουλ ή οφσάιντ,το ρόλο αυτό τον έχουν οι χιλιάδες των συμπολιτών μας.
-Οι άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό και ασχολούνται ενεργά με τα αθλητικά σωματεία καθώς και οι εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες του τόπου μας, αποτελούν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα έτσι ώστε πολλά από τα νέα παιδιά να έρθουν κοντά στον αθλητισμό! Όσον αφορά τα μειονεκτήματα…οι φανερές ελλείψεις στις υπάρχουσες υποδομές και τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν στο παρελθόν σε εγκαταστάσεις οι οποίες δε χρησιμοποιούνται, δείχνει ανύπαρκτο σχεδιασμό! Κι έτσι τα Χανιά έχασαν σημαντικές ευκαιρίες στο να είναι πολύ πιο ανταγωνιστικά στο θέμα του αθλητικού τουρισμού!

Κοτζαμιχάλης Μιχάλης (δημοτικός σύμβουλος Χανίων)
7Kotzamixalis*Ο Μιχάλης Κοτζαμιχάλης ξεκίνησε να παίζει Ποδόσφαιρο σε ηλικία 15 χρόνων στην ομάδα του χωριού του τον “Ποσειδών Τσικαλαριών” ως επιθετικός όπου και αναδείχθηκε την ίδια χρονιά πρώτος σκόρερ στο Β τοπικό Χανίων. Δύο χρόνια μετά μεταπήδησε στον Άρη Σούδας και επιλέχτηκε στην Μικτή Χανίων. Το μεγάλο ποδοσφαιρικό του άλμα γίνεται το 1991 όπου προσχώρησε στον μεγάλο ΑΟ Χανίων για να συνεχίσει Δ Εθνική στον Ηλυσιακό. Ακολούθως έπαιξε σε Ολυμπιάδα Οινοφύτων, Άρη Σούδας, Γρανίτης και στο Ά τοπικό Αθηνών με Χολαργό, Αμπελόκηπους. Επέστρεψε στα Χανιά όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του στις ομάδες της Α’ κατηγορίας Ιδομενέα, Κισσαμικό και Παγχανιακό.
-Ομοιότητες και διαφορές: α)Ομαδικότητα και πειθαρχία για να πετύχεις τους στόχους β)Διοχέτευση ενέργειας γ)Αναγνωρισιμότητα από τον κόσμο. Η αλλαγή συσχετισμών σε όλα τα παραπάνω δημιουργεί και τις διαφορές
– Ένα βασικό θετικό στοιχείο του αθλητισμού στην περιοχή μας είναι η ύπαρξη πολλών και αξιόλογων ακαδημιών. Όχι μόνο ποδοσφαίρου αλλά και άλλων αθλημάτων. Εδώ ωστόσο έρχεται να προστεθεί και ένα σοβαρό μειονέκτημα μας, η έλλειψη των κατάλληλων και ασφαλών υποδομών για να στηρίξουν όλο αυτό τον όγκο των μικρών παιδιών.

Mαράκης Γιάννης (δημοτικός σύμβουλος Χανίων)
08 marakis* Ο Γιάννης Μαράκης υπέγραψε το 1973 επαγγελματικό συμβόλαιο στον ΑΟΧ στον οποίο αγωνίσθηκε μέχρι το 1977 όταν και πέρασε φοιτητής στη Θεσσαλονίκη. Οπως λέει την περίοδο που αγωνίσθηκε στον ΑΟΧ: «επαιζαν μεγάλοι παίχτες όπως ο Δαμανάκης ο Τσαγκαράκης Α. ο Αναγνωστάκης κ.α. Ημουν πολύ τυχερός που βρέθηκα μαζί τους».
Οταν τελείωσε απο φοιτητής πήγε στην Ατλαντίδα όπου έπαιξε για πάνω από 10 χρόνια. Εκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα της γειτονιάς του τον Αστέρα Χαλέπας. Απο το 1992 όταν και απέκτησε δίπλωμα προπονητή δούλεψε ένα διάστημα τεχνικός στην Ατλαντίδα και λίγο στον Αστέρα.
-Η πολιτική και ο αθλητισμός είναι δυο κοινωνικές λειτουργίες οι οποίες συνυπάρχουν και πολλές φορές έχουν κοινά συμφέροντα. Πολλές φορές πρόσωπα έχουν υποδυθεί και τους δυο ρόλους. Ο αθλητισμός συχνά χρησιμοποιείται σαν μέσο άσκησης πολιτικής. Πολλοί λένε ότι αθλητισμός και πολιτική πάνε χέρι-χέρι.
-Στο Δήμο Χανίων υπάρχουν υποδομές άθλησης, χρειάζονται όμως περισσότερες αλλά και οι υπάρχουσες θέλουν βελτιώσεις.

Ματζοράκης Παντελής (δημοτικός σύμβουλος Αποκορώνου)
099999*Ο Παντελής Ματζοράκης ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο το 1985 στον Τιτάνα Καλυβών. Την περίοδο 1992-95 φόρεσε τη φανέλα του Πλατανιά με τον οποίο πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο ενώ αγωνίσθηκε και στη Δ’ Εθνική. Το 1995 συνέχισε στον Κουμπέ και στη συνέχεια σε Κορωνίδα Βάμου και Διαγόρα Νιο Χωριού, πάντα στην Α’ κατηγορία Χανίων. Μετά που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια διετέλεσε και για μία περίοδο (2008-09) πρόεδρος στον Τιτάνα Καλυβών.
-Ομοιότητες:Και στα δυο θέλει καθημερινή επιμονή και υπομονή για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα .
Διαφορές: στον αθλητισμό υπάρχουν κανόνες και αν δεν προσπαθήσεις και δεν ξεπεράσεις τον εαυτό σου δύσκολα θα πετύχεις ενώ στην πολιτική επιτρέπεται οποιοδήποτε όπλο και μέσο να χρησιμοποιήσεις αρκεί να παραμείνεις όρθιος και να πετύχεις τον στόχο σου και δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.
-Στην περιοχή του Αποκόρωνα τώρα νομίζω ότι παρέχεται πλήρης κάλυψη σε εγκαταστάσεις για ποδόσφαιρο όμως υστερούμε παντελώς σε υποδομές για άλλα αθλήματα.

Σαρρής Γιάννης (δημοτικός σύμβουλος Χανίων)
2019_02_22_12_41_08*Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του Γιάννη Σαρρή έγιναν στις αλάνες της δεκαετίας του ’60 και στη συνέχεια έπαιξε στον Ατρόμητο Μάλεμε. Μετά ως φοιτητής αγωνίστηκε στον Αετό Πατρών, στη συνέχεια στον Παγχανιακό της δεκαετίας του ’80, και τέλος ως παίκτης και προπονητής στον Ατρόμητο Μάλεμε.  Οπως επισημαίνει: «Το μοναδικό πρωτάθλημα το κατέκτησα με την ομάδα των Εκπαιδευτικών, στο εργασιακό ποδοσφαίρου του Δήμου Χανίων. Ποτέ δεν σταμάτησα να παίζω με τη παρέα του Γουέμπλεϊ, με τους φίλους εραστές της τέχνης του ποδοσφαίρου, της χαράς και της απόλαυσης του παιχνιδιού και της ανεκτίμητης αίσθησης που σου δίνει να αισθάνεσαι όπως ήσουν παιδί».
-Η πολιτική απαιτεί μεγαλύτερη εξωστρέφεια και προσδίδει λιγότερη αυτογνωσία σε σχέση με τον αθλητισμό, αλλά και τα δύο για να βάλουν γκολ θέλουν ομαδικό πνεύμα και τέχνη στη συνεργασία, αλλά και σκληρή δουλειά. Στον αθλητισμό συμπαίκτες και αντίπαλοι γνωρίζουν τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς σου, δίχως φτιασίδια και επικοινωνιακά τρικ, επειδή βιώνοντας το παιχνίδι εκδηλώνονται γυμνές αλήθειες του χαρακτήρα σου. Αντίθετα, στην πολιτική έχει επικρατήσει η επικοινωνιακή τακτική, που επιχειρεί να αποκρύψει τις πράξεις πίσω από λέξεις.
– Στο Δήμο Χανίων έχουμε το πλεονέκτημα μεγάλου αριθμού αθλουμένων και σωματείων, αλλά με σημαντικές ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές, ποσοτικά και ποιοτικά. Κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η επί χρόνια επιλεκτική ενίσχυση σωματείων, και με την παραχώρηση δημοτικών αθλητικών χώρων σε συγκεκριμένα σωματεία για διαχείριση, με αποτέλεσμα, αντί ο αθλητισμός να ενώνει, να δημιουργούνται οξύτατοι ανταγωνισμοί μεταξύ των σωματείων που επεκτείνονται στους γονείς των αθλητών και, το χειρότερο, και στα ίδια τα παιδιά. Ο Δήμος και η Αθλητική Επιτροπή χρειάζεται να αναλάβουν αποκλειστικά και με διαφανή και κοινώς αποδεκτά κριτήρια τη διαχείριση των αθλητικών χώρων. Να συμβάλει στη δημιουργία πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των σωματείων, να θέσει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη του μαζικού ερασιτεχνικού αθλητισμού. Επίσης, έχει υποχρέωση να συνδιοργανώνει από κοινού με τα σωματεία αθλητικές εκδηλώσεις και πρωταθλήματα, όπως τα Βενιζέλεια, με τρόπο που να ενισχύονται και διαφορετικά αθλήματα, να επεκτείνονται σε διαφορετικές περιοχές του Δήμου και να αποκτήσουν καταξίωση και φήμη που να ταξιδεύει έξω από τα όρια του Δήμου.

Φραγκάκης Μανώλης (δημοτικός σύμβουλος Χανίων)
11 Fragkakis*Ο Μανώλης Φραγκάκης ασχολήθηκε με τον στίβο ως δρομέας ημιαντοχής του ΑΟ Κύδων και υπήρξε μέλος της Εθνικής ομάδας Ελπίδας με πολλά ρεκόρ. Ακόμα ήταν μέλος της ομάδας των Χανίων που αναδείχθηκε πρώτη στο διανομαρχιακό πρωτάθλημα στίβου. Βέβαια οι περισσότεροι των γνωρίζουν ως ενεργό ποδοσφαιριστή επί περίπου 40 χρόνια με τη φανέλα του Παγχανιακού (την χρυσή εποχή στα τέλη της δεκαετίας του ’70), του Αστέρα Χαλέπας, του Διαγόρα Νιο Χωριού και του Νέου Αστέρα. Ενώ επί μία πενταετία υπήρξε και παίκτης της Ιταλικής Casino όταν σπούδαζε στην γειτονική μας χώρα.
-Στην πολιτική όλα εξελίσσονται. Ο παλιομοδίτικος τρόπος διαχείρισης στην πολιτική έχει αλλάξει προς το καλύτερο με την ανάδειξη των σύγχρονων προβλημάτων. Προσπαθεί να βρει νέους τρόπους για την επίλυση τους εφαρμόζοντας μοντέρνους τρόπους επίλυσης των εκάστοτε προβλημάτων. Το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο καθώς και στον κλασικό αθλητισμό. Στηρίζεται σε νέες τεχνικές με βελτίωση στην τεχνική κατάρτιση, την αντοχή, την ψυχολογία. Εφαρμόζει καινούργια, μοντέρνα συστήματα, απευθυνόμενη σε αθλητές με καλύτερο επίπεδο μόρφωσης και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.
Ο αθλητισμός απαιτεί οργάνωση, πειθαρχία, ανεπτυγμένη τεχνική, ατομική και ομαδική προσπάθεια.
-Οσον αφορά τα πλεονεκτήματα στον αθλητισμό, έχομε ταλέντα, τα οποία μπορούν να αναδειχτούν, έχομε και προπονητές, αλλά υστερούμε σε αθλητικές υποδομές και έλλειψη πόρων στήριξης και χρηματοδότησης στις Περιφέρειες και στους Δήμους από την κεντρική Πολιτεία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα