» (Βοήθειά µας…)
Ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του ∆ηµοτικού Συµβουλίου Χανίων, η πρόθεση διερεύνησης για δηµιουργία θεάτρου χωρητικότητας 1700 ατόµων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, ανατολικά του γηπέδου. Πάλι καλά που δεν ψήφισαν να κάνουν µία γεώτρηση για Αντλιοστάσια.
Όλα ήταν καλώς καµωµένα -σύµφωνα µε τις τοπικές αρχές- αλλά έφταιγαν οι άλλοι.
Νέοι άνθρωποι, απροετοίµαστοι να αντιληφθούν το φυσικό κάλλος της περιοχής των Αγίων Αποστόλων.
Σαν να ζουν στη χιονισµένη Λευκορωσία.
Θα χρησιµοποιήσω τον γαλλικό όρο ‘‘malleable’’ που µπορεί να αποδοθεί ως ‘‘εύκαµπτος’’ ή ‘‘εύπλαστος’’, για να συνεργαστώ µε τον αναγνώστη να κατανοήσει την πνευµατική ρωγµή, όταν δέχτηκε αυτή την εισήγηση ο δήµαρχος Χανίων.
Και είµαι σίγουρος ότι ο όρος ‘‘malleable’’ είναι ένα κοµπλιµέντο, για κάποιον που προφανώς δεν µπήκε ποτέ στον κόπο να πάει και να δει µε τα µάτια του την… οικολογική εισήγηση της φύσης, για τους Αγίους Αποστόλους.
Όλα είναι καλώς καµωµένα και έφταιγαν οι άλλοι…
Μη σας φανεί περίεργο όταν είσαι εύπλαστος σε εισηγήσεις, πάντα υπάρχει το ιδανικό άλλοθι.
Συµπεριλαµβάνω στο σηµείο αυτό και τη δική µας κατανόηση.
«Τι του έτυχε του παιδιού…».
∆ιάβασα προσεκτικά στην εφηµερίδα την τοποθέτηση του δηµάρχου Χανίων για το θέατρο στους Αγίους Αποστόλους.
Είναι και ο ίδιος ανασφαλής, αν η πλειοψηφία ψήφισε το σωστό, αφού αρκέστηκε να χρησιµοποιήσει τεχνικούς όρους, που λίγη αξία έχουν µπροστά στην αναστάτωση που προκάλεσαν.
Το περιβάλλον δεν γράφεται «από έξω», ούτε «από πάνω».
Είναι η ίδια η ζωή των Χανίων.