Τη Δευτέρα 22 Μαΐου, στις 7 μ.μ. στο Νηπιαγωγείο Αγίων Σαράντα Χανίων θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση έπαρσης της σημαίας “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο”. Η σημαία αυτή του απονεμήθηκε, όπως και σε άλλα 52 σχολεία όλων των βαθμίδων από όλη την Ελλάδα, από την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, σε ειδική τελετή βράβευσης που έγινε στην έδρα της Εταιρείας στην Αθήνα, στην οδό Τριπόδων 28 – Πλάκα, στις 6 Μαΐου 2017. Το Νηπιαγωγείο υλοποιεί διαδικασίες και δράσεις προς την κατεύθυνση του μετασχηματισμού του σε αειφόρο σχολείο από το 2014, στο πλαίσιο του προγράμματος “Αειφόρο Ελληνικό Σχολείο: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε”. Το πρόγραμμα αυτό υιοθετεί το πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και συνδέεται με την πραγματική ζωή των παιδιών, επικεντρώνει τη δράση του υπέρ του περιβάλλοντος και του ανθρώπου και δίνει έμφαση στο ότι οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να κληρονομήσουν τουλάχιστον όσο πλούτο, φυσικό και ανθρωπογενή, έχουμε κληρονομήσει και εμείς.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.