Ακόμη έξι άνθρωποι πέθαναν χθες Δευτέρα από το κρύο στην Πολωνία, όπου οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από τους μείον 20 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές, όπως ανακοίνωσε το κυβερνητικό Κέντρο Εθνικής Ασφάλειας (RCB).
Μέχρι στιγμής το κύμα ψύχους που πλήττει την Ευρώπη από το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 46 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους στην Πολωνία.
«Έξι ακόμη άνθρωποι πέθαναν από το κρύο τις τελευταίες 24 ώρες», ανακοίνωσε το RCB. «Ο αριθμός των θυμάτων από υποθερμία φτάνει πλέον τους 71» από την 1η Νοεμβρίου, πρόσθετε η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, η θερμοκρασία στην Πολωνία αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ημέρες, όμως θα παραμείνει κάτω από το μηδέν.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.