» Πρωτοφανές “αλαλούμ” επικρατεί στους Δήμους όλης της χώρας μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Πέρα από την ανεξέλεγκτη παράνομη στάθμευση, σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολίτες που δέχονται… ραβασάκια για να πληρώσουν κλήσεις για τις οποίες είχαν υποβάλει ένσταση.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της αναγνώστριάς μας Ε.Χ., η οποία το καλοκαίρι του 2012 είχε βρει κλήση της Δημοτικής Αστυνομίας στο αυτοκίνητό της, για την οποία στη συνέχεια υπέβαλε αίτηση διαγραφής, η οποία έγινε αποδεκτή.
Στις 23 Ιανουαρίου όμως, έλαβε ειδοποιητήριο, σύμφωνα με το οποίο η κλήση έχει περάσει στα αρχεία της Εφορίας και πρέπει να πληρωθεί. Ο Δήμος Χανίων της απήντησε ότι δεν είναι αρμόδιος για το μπέρδεμα που έχει γίνει και πρέπει να πληρωθεί το πρόστιμο κανονικά. Η ίδια, επικοινώνησε με τον Συνήγορο του Πολίτη, μαθαίνοντας ότι αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει σε όλη τη χώρα για κλήσεις που υποτίθεται είχαν διαγραφεί, αλλά πλέον οι οδηγοί καλούνται να τις πληρώσουν κανονικά. «Δεν είναι το θέμα το ύψος του προστίμου, αλλά το γεγονός πως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά», σημειώνει η αναγνώστριά μας.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.