Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2025

Αλέκος Μαρινάκης: «Να διεκδικήσει η Κρήτη ό,τι της αξίζει»

■ Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την εναλλακτική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Να διεκδικήσει η Κρήτη ό,τι της αξίζει και να εφαρμοστεί ένας εντελώς διαφορετικός σχεδιασμός σε όλα τα επίπεδα, προτείνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Αλέκος Μαρινάκης.
Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα” και στην ενότητα “Terra Politica” του podcast της εφημερίδας, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης παρουσιάζει τις θέσεις τους και καλεί τους πολίτες να τις στηρίξουν.

• Τι διαφορετικό φέρνετε έναντι στη σημερινή περιφερειακή Αρχή Αρναουτάκη και στα 12 χρόνια που διοικεί το νησί;
Είναι γνωστό ότι στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές τον κ. Αρναουτάκη είχε στηρίξει το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ, είχε εκλεγεί ο κ. Μαρκογιαννάκης, αλλά δυστυχώς υπήρξε πλήρης σύμπλευση όλα αυτά τα χρόνια και σε κανένα σημείο κάποια διαφοροποίηση. Ένα ώριμο φρούτο είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα, με τη στήριξη της ΝΔ πλέον ο κ. Αρναουτάκης, δεν διαφοροποιήθηκε στις πολιτικές επιλογές ούτε με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ούτε με την κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να διεκδικήσουμε στην Κρήτη αυτά που πραγματικά αντιστοιχούν στο νησί και πρέπει να πάρει.

• Αυτή την ευρεία στήριξη βέβαια ο κ. Αρναουτάκης την περιγράφει ως «Εθνική Κρήτης».
Εθνική Κρήτης, ουσιαστικά ακολουθώντας και στηρίζοντας κυβερνητικές επιλογές και το ποιος εξειδικεύεται με την περιφέρεια, τις άμεσες σχέσεις με επιχειρηματικούς ομίλους. Με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε, αφήνοντας δυστυχώς μακριά τις λαϊκές ανάγκες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτό που λέμε εμείς είναι ότι πρέπει να παλέψουμε για να καλυφθούν λαϊκές ανάγκες κόντρα στα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων. Θυμίζω χαρακτηριστικά ότι οι παρατάξεις Αρναουτάκη – Μαρκογιαννάκη, πήραν απόφαση να τσιμεντοποιηθεί η παραλία στα Φαλάσαρνα, έχοντας αρνητική γνώμη από τις υπηρεσίες της περιφέρειας, των υπευθύνων δηλαδή μηχανικών, τεχνικών επιστημόνων. Στην τελευταία επιτροπή περιβάλλοντος, μας ήρθε μελέτη για συγκεκριμένο ξενοδοχειακό όμιλο, που είχε αγοράσει δυο ξενοδοχεία στην Χερσόνησο, να του φτιάξουμε λέει μόλο και παραλία τεχνητή και δεν είπε αν γίνει αυτή θα διαλύσει η υπόλοιπη παραλία της Χερσονήσου, θα καταστραφεί η περιοχή… δυστυχώς έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Εξυπηρετούν και μάλιστα με βιασύνη συγκεκριμένα συμφέροντα που μπορεί να καταστρέφουν την φύση και να είναι κόντρα στα συμφέροντα.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την εναλλακτική πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης

• Παρόλα αυτά όμως κ. Μαρινάκη βλέπουμε ότι ο κόσμος επανεκλέγει και μάλιστα με πολύ μεγάλα ποσοστά την ίδια περιφερειακή αρχή εδώ και 13 χρόνια…
Έτσι είναι γιατί έχει τη στήριξη των κομμάτων πέραν του κόσμου. Έχω τη γνώμη, από τη ζωντανή επαφή που έχω με τον κόσμο, ότι είναι ανισότιμη η προβολή και παρουσία μας -με φωτεινή εξαίρεση τα “Χανιώτικα νέα”- στον πλατύ κόσμο της Κρήτης αλλά παρόλα αυτά υπάρχει μια μεγάλη δυσαρέσκεια.
Κι έχω τη γνώμη ότι θα εκφραστεί κι εκφράστηκε κι από τα ψηφοδέλτια καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι αποχώρησαν. Νομίζω ότι αυτή η δυσαρέσκεια θα εκφραστεί και στις εκλογές γιατί πραγματικά ο κόσμος θέλει και βλέπει καλύτερα να παλέψει, να διαφοροποιηθεί η κατάσταση.

•Για να τα βάλουμε λοιπόν σε μια σειρά, τι θεωρείτε πως μπαίνει σε προτεραιότητα για τον νομό Χανίων;
Τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας, δηλαδή τα αντιπλημμυρικά. Πανηγυρίζουν για έργα, ενώ τα μοναδικά που έχουν γίνει είναι για να “γυρίσουμε” στις υποδομές στην προ του 2019 κατάσταση και δυστυχώς ούτε εκεί έχουμε φτάσει.
Υπάρχουν χωριά ακόμη αποκλεισμένα, υπάρχουν υποδομές όπως είναι η γέφυρα του Κερίτη, σημαντικά έργα, δεν υπάρχουν καν υπηρεσίες, υπάρχει υποστελέχωσή τους, εκεί οδηγούν όλα όταν λειτουργούν με το 50% του προσωπικού. Αντιπυρικά ζητήματα επίσης επίσης. Αντισεισμικός έλεγχος. Το 60% των σχολείων δεν έχει κάνει αντισεισμικό έλεγχο, κι εμείς ψηφίζουμε για ενεργειακή αναβάθμιση.
Υπήρχε σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ από το 2017 για όλες τις περιφέρειες της χώρας και για την Κρήτη που προέβλεπε συγκεκριμένα πράγματα, όπως να γίνουν λιμνοδεξαμενές, πράγματα στα ορεινά, να κρατάνε τα ορμητικά νερά άμα είχαμε καιρικά φαινόμενα τον χειμώνα και το καλοκαίρι να χρησιμοποιούνται για ύδρευση-άρδευση περιοχών καθώς πολλά χωριά δεν έχουν.

• Είναι έτοιμη η μελέτη αυτή για τα Χανιά, παραδόθηκε από τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Χανίων αλλά δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε…
Δυστυχώς δεν έχουν ούτε στον προσανατολισμό τους. Τα χρήματα που δίνουν για την πολιτική προστασία είναι ελάχιστα. Κάθε χρόνο που το βάζουμε, δεν έχουμε λένε κόστος – όφελος, ότι πρέπει να υπάρχει κέρδος. Δηλαδή η ζωή του ανθρώπου κοστολογείται; Η περιουσία του; Δηλαδή μόνο στις λεγόμενες επενδύσεις που φέρνουν κερδοφορίες και πάνω στην επιδότηση του λαού να γίνεται η πολιτική τους; Αυτή είναι η πολιτική τους! Αν λειτουργούσε το φράγμα Βαλσαμιώτη, γιατί ένα φράγμα και δυο δεξαμενές έχουμε στο νομό έτοιμα και είναι τρύπια. Κι ο Βαλσαμιώτης κι η Χρυσοσκαλίτισσα, τεράστια κοστολογημένα έργα κι είναι τρύπια δυστυχώς. Αν λειτουργούσε θα συγκρατούσε της λεκάνης τα νερά και δεν θα είχαμε τις πλημμύρες του 2019, θα είχαμε και νερό να ποτίζουμε. Στον Ταυρωνίτη, δεν θα είχαμε αντίστοιχα ζητήματα, που τώρα λέει θα το φτιάξουν, αλλά όχι για τις ανάγκες των αγροτών, για τις ανάγκες των νέων επενδύσεων που θα έχουμε στην Κίσσαμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Στον Πλάτανο, τραβάνε υφάλμυρο νερό από τις γεωτρήσεις. Ήταν σχεδιασμένη εκεί μια λιμνοδεξαμενή, ένα φράγμα, είχε προχωρήσει η μελέτη και σταμάτησε γιατί υπήρξε η ίδια παρέμβαση που υπήρξε με τα Φαλάσαρνα και το Λαφονήσι. Ένας επιχειρηματικός όμιλος αγόρασε την έκταση, άρα κοιτάζουμε τις ανάγκες των πολλών ή των λίγων; Εδώ είμαστε. Επιτρέπεται ο νομός Χανίων, από τους πλουσιότερους νομούς πανελλαδικά σε νερό και να μην υπάρχουν αντίστοιχα δίκτυα κι έργα να είναι πραγματικά και οι αγρότες για να ανακουφιστούν, να έχουν νερό να ποτίζουν κ.λπ.;

• Η απάντηση πολλές φορές από τον κ. Αρναουτάκη, είναι ότι δεν έχει πολλές μελέτες από τα Χανιά για να χρηματοδοτήσει έργα.
Υπάρχει κι αυτό το ζήτημα. Καταρχήν υπάρχουν ολόκληροι δήμοι που δεν έχουν οικονομικές υπηρεσίες κι αντίστοιχες περιπτώσεις που κάνει προγραμματική συμφωνία ο δήμος με την περιφέρεια και φτιάχνονται οι μελέτες για τα έργα…
Βέβαια, έχουμε και παραδείγματα όπου υπάρχουν οι μελέτες γιατί μας βάζανε ζήτημα τα σχολεία. Είναι γνωστό ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη σχολικής στέγης παντού σε όλη την Κρήτη αλλά και στον νομό Χανίων συγκεκριμένα, το θυμάμαι από την εποχή που ήταν ο Χιωτάκης νομάρχης και λέγαμε ότι χρειαζότανε τότε δέκα σχολεία, σε τουλάχιστον τρεις εκλογικές μάχες, για ΣΔΙΤ και που είμαστε ακόμη; Πουθενά! Οι μισές αίθουσες είναι κοντέινερ και δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα.
Έχουμε φτάσει στο σημείο ακόμη κι ο έλεγχος οδικών έργων που δίνεται στους εργολάβους να γίνεται σωστό έργο αν γίνεται από τους ίδιους τους εργολάβους. Εκεί οδηγεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών. Έχουμε το παράδειγμα της Πάτρας με κομμουνιστή δήμαρχο που ουσιαστικά ένα έργο στοιχίζει το 1/10 από ό,τι θα στοίχιζε αν το δίνανε σε εργολάβους, προσλαμβάνοντας προσωπικό, επιστήμονες, ένα έργο που στοίχιζε 10 εκατομμύρια το κάνανε με ένα. Το ένα ευρώ γίνεται δέκα. Διεκδικούμε κι από την κεντρική εξουσία να γίνονται τα αναγκαία, όπου χρειάζονται. Χρειάζεται αλλαγή προτεραιοτήτων.

• Έντονα απασχολεί τα Χανιά το ζήτημα με εργολαβίες που προκάλεσαν προβλήματα. Μία περίπτωση είναι η παράκαμψη Τοπολίων κι άλλη οι καταστροφές στον Αζωγυρέ. Τι συμβαίνει σε αυτά τα έργα;
Να πούμε ότι γενικά δεν υπάρχει έργο που δημοπρατείται με ένα ποσό και μετά από λίγο διάστημα να μην έρχεται να ζητάει επιπλέον χρήματα. Το ίδιο έγινε και στο παράδειγμα της παράκαμψης των Τοπολίων. Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι, ήρθαν στο περιφερειακό συμβούλιο. Αντίστοιχα στο έργο του Βαλσαμιώτη δείτε που ήταν ο προϋπολογισμός και που πήγε, του Έλους η λιμνοδεξαμενή, ίδια κατάσταση σε όλα τα έργα δυστυχώς.

• Δεν υπάρχει δηλαδή εποπτεία σωστή; Πού αποδίδεται αυτό;
Αυτό είναι, η άμεση σχέση, αυτό που λέμε περιφερειακή Αρχή με εργολάβους, ουσιαστικά χωρίς να υπάρχει και το προσωπικό του ελέγχου και βέβαια ο αποπροσανατολισμός, αυτός τα δίνουμε όλα σε εργολάβους. Πάμε στη μέθοδο της παραχώρησης που σημαίνει μελέτη, κατασκευή, έλεγχος από τον ίδιο εργολάβο. Αυτό βιώνουμε, θα το ζήσουμε και με άλλα έργα.

•Δηλαδή ελέγχει τον εαυτό του….
Τον εαυτό του! Έτσι είναι! Και είναι χρήματα δικά μας, του κρητικού λαού είναι αυτά τα χρήματα. […] Στην παράκαμψη των Τοπολίων προπαγάνδιζαν εδώ και 15 με 20 χρόνια ότι είναι το μεγαλύτερο έργο που γίνεται στο νησί, στο νομό Χανίων, και ότι πραγματικά καλύπτει τις ανάγκες του Λαφονησίου και ένα ολόκληρο δήμο του Ινναχωρίου. Βλέπουμε τεράστιες ουρές το καλοκαίρι, είδαμε να έχουν πέσει βράχοι στο φαράγγι σε σχολικά λεωφορεία, σε αυτοκίνητα. Δεν υπάρχουν ευθύνες για αυτό; Δηλαδή κανείς δεν απολογείται το έχουμε φέρει, το έχουμε ξαναφέρει.

• Αυτή μπορεί να είναι η μια όψη της Κρήτης που περιγράφετε. Η άλλη είναι μία Κρήτη “ναυαρχίδα του τουρισμού,” με τεράστιο μέρος του ΑΕΠ να προέρχεται από το νησί μας. Μένει τελικά κάτι ουσιαστικό στο νησί από αυτή την τουριστική ανάπτυξη;
Είναι γνωστό ότι επιδοτούνται τα πεντάστερα και τετράστερα ξενοδοχεία με 70%, τεράστια ποσά, χρήματα δικά μας που αυτά ουσιαστικά είναι απέναντι γιατί αυτή είναι η ανάπτυξη που οραματίζονται. Όντως έχουμε υψηλό ποσοστό του ΑΕΠ της χώρας μας, πού πήγε; Οι εργαζόμενοι αμείβονται με ελάχιστα χρήματα, δουλεύουνε 5-6 μήνες τον χρόνο με 700, 800, 900 ευρώ.
Είναι γνωστό, με το ξεπούλημα του αεροδρομίου των Χανίων, όλοι πανηγύριζαν τότε ότι θα πλουτίσουμε κι ανέβηκαν τα τέλη στάθμευσης των αεροπλάνων, στις εταιρίες χαμηλού κόστους βάζουν εμπόδια. Αντί να έρχεται κόσμος που πάει και νοικιάζει δωμάτια, πάει σε ταβέρνα, καφετέρια, αγοράζει από κάποιο χωριό δυο πράγματα, πάνε όλοι στα βραχιολάκια στα μεγάλα ξενοδοχεία. Κι εμείς βιώνουμε… ανυπόφορη πόλη τα Χανιά, ειδικά το καλοκαίρι. Μπορεί μια πόλη με έναν τέτοιο πληθυσμό να είναι έτσι βιώσιμη; Ακόμη και για τους τουρίστες που μας επισκέπτονται. Τι έργα υποδομής γίνονται;
Η παράκαμψη της Αγίας Μαρίνας, 20 χρόνια μελέτη υπάρχει, μιλάει κανείς για αυτήν; Το έχουμε φέρει τόσες φορές στο περιφερειακό συμβούλιο, μεγάλο κόστος έργου…
Συγκοινωνίες αντίστοιχα. 20 λεπτά έβρεξε τις προάλλες και πλημμύρισε η πόλη κι αν γίνει καμιά πυρκαγιά; Δεν έχουν γίνει αντιπυρικά στην πόλη. Αντίστοιχα στον βόρειο άξονα, τι μελέτες και σχέδια πόλης πόσο έχουν προχωρήσει, πώς έχουν χρηματοδοτηθεί;

•Άρα εσείς προτείνετε ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης…
Ο τουρισμός είναι δικαίωμα για όλο τον κόσμο, και για τους εργαζόμενους στον ίδιο τον τουρισμό. Βλέπω πως όλο και λιγότεροι κάνουν διακοπές τα τελευταία χρόνια κι αυτές είναι όλο και λιγότερες μέρες πια κι ουσιαστικά αυτά που λένε τα εννοούν για αυτούς τους λίγους που τις κάνουν με κάποια άνεση, σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, μετά θα φύγουν από εκεί με συγκεκριμένες μαρίνες· αυτόν τον τουρισμό ονειρεύονται, μακριά από τις ανάγκες των ντόπιων κατοίκων και του πολύ κόσμου που θέλει να κάνει διακοπές είτε από την χώρα μας είτε από το εξωτερικό, που θα μπορούσε πραγματικά να προσφέρει. Λέγανε πως θα υπάρξει, συνεργασία πρωτογενούς τομέα με τα ξενοδοχεία. Και τι βλέπουμε; Εισαγόμενα, πορτοκάλια, μανταρίνια! Αυτή είναι η κατάσταση.
Υπάρχουν δράσεις, πέρα από τα σχέδια του να μην αφήσουν τίποτα παραλιακά, αρχίζουμε να κουβεντιάζουμε και για τους ορεινούς όγκους. Υπάρχουν τέτοιοι σχεδιασμοί, σε αυτήν την κατεύθυνση πάει κι ο σχεδιασμός με τους δασικούς χάρτες και με τη λεγόμενη πράσινη μετάβαση με τα αιολικά πάρκα, που ουσιαστικά χαρακτηρίζονταν δασικές περιοχές, γινόταν βίαιη απαλλοτρίωση γης και παραχωρείτο σε μεγάλους ομίλους καταστρέφοντας ολόκληρο περιβάλλον στην Κίσσαμο, Σέλινο και στον Πλατανιά.

• Το ενεργειακό συνδέεται και με το θέμα των εξορύξεων και με το θέμα των βιομηχανικών Ανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Εσείς που θεωρείτε ότι πρέπει να κινηθεί ενεργειακά η Κρήτη; Αν και οι δύο αυτές επιλογές έχουν προβλήματα, υπάρχει άλλη λύση;
Είναι γνωστό ότι η χώρα μας είναι η πλουσιότερη χώρα στην Ευρώπη σε λιγνίτη, όπου με την τεχνολογία που υπάρχει σήμερα με τα σύγχρονα φίλτρα δεν έχει καμία επίπτωση στο περιβάλλον και όμως είναι γνωστό με τη λεγόμενη πράσινη ενέργεια, μετάβαση βάζοντας το φυσικό αέριο αναγκάστηκαν να κλείσουν και τα εργοστάσια.
Είναι φθηνό ορυκτό, πλούσιο στην χώρα μας άρα εκεί υπάρχει θέμα και αυτό πρέπει να γίνει σχεδιασμένα. Υπάρχουν χώροι που μπορούν να προωθηθούν και οι ανανεώσιμες πηγές, δεν είμαστε ενάντια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εμείς ούτε στις εξορύξεις άμα παρθούν μέτρα σε περιοχές που δημιουργούν προβλήματα. Εδώ έχουμε άλλες λειτουργίες με την λογική να καλύπτουμε τις ανάγκες του κόσμου και όχι να καλύπτουμε τα κέρδη των εταιρειών, εκεί τι έχουμε;
Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά από περιβαλλοντικές οργανώσεις με τον κίνδυνο που υπάρχει στις περιοχές φυσικού κάλλους. Εμείς την καταψηφίσαμε την μελέτη στο περιφερειακό συμβούλιο.

•Η θαλάσσια Natura που λέμε…
Το σχέδιο ήταν να περάσουν “ξυστά” της Κρήτης, η Γαύδος είναι μέσα, ακόμη και η Χρυσή στην ανατολική Κρήτη. Παραχωρείται το 80% των κερδών και θα πηγαίνει στην Exxonmobil και στα ΕΛΠΕ. Από τα κέρδη θα δίνουν ένα 20% εδώ στην Ελλάδα. Δηλαδή ουσιαστικά παραχώρηση στους Αμερικάνους είναι το συγκεκριμένο. Αντίστοιχα και οι εταιρείες που κάνουν σε ΑΠΕ σε αυτούς παραχωρούνται. Χρειαζόμαστε 100% δική μας επιδότηση και θα μας πουλάνε αυτοί όσο θέλουν το ρεύμα.
[…] Τεράστια κέρδη για αυτούς στα διυλιστήρια εδώ που μας πουλούσαν την ενέργεια. Φτώχεια για τον πολύ κόσμο. Πανάκριβο ρεύμα.

• Καταθέτετε λοιπόν σε πολλούς τομείς μια διαφορετική πρόταση. Απέναντί σας όμως, έχετε μια διευρυμένη παράταξη Αρναουτάκη. Εσείς πού βάζετε τον πήχη τον εκλογικό και ιδιαίτερα στα Χανιά;
Τον βάζω ψηλά, είναι γνωστό ότι η παράταξη του κύριου Αρναουτάκη θα είναι η συνέχεια της κεντρικής Κυβέρνησης. Ουσιαστικά εμείς είμαστε αντιπολίτευση. Αυτό που λέμε είναι ότι χρειάζεται οργάνωση του κόσμου. Όπου υπήρχε διεκδίκηση και το ευχάριστο ότι αν δεν υπήρχε περιφερειακό συμβούλιο και μαζική συμμετοχή και διαμαρτυρία μαζικών φορέων, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Ας πω ένα παράδειγμα, τοπικά εδώ ζητήματα όπως τα Φαλάσαρνα, το Ιτζεδίν, όπως ήταν το φαράγγι της Κανδάνου και τα αιολικά.
Είμαστε οι μοναδικοί που είμαστε από την άλλη την μεριά και για αυτό ένας κόσμος που συμμετείχε σε αυτά τα κινήματα έχει σημαντικές διαφορές με το ΚΚΕ και συμμετείχε στα ψηφοδέλτια μας και πάτησε και στην υπόλοιπη Κρήτη. Άρα χρειαζόμαστε ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να είμαστε η δύναμη που θα αντιπαλέψει γιατί θα βιώσουμε άσχημες καταστάσεις, να προστατεύσουμε την ζωή του κόσμου, να προστατεύσουμε και να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε. Στα Χάνια για παράδειγμα τώρα, οι αθλητικές υποδομές ποιες είναι; Το φέραμε τέσσερις, πέντε φορές το φέραμε. Ένα στάδιο από το 1936, που δεν έχει τίποτα. Ένα κολυμβητήριο πάνω από 50 χρονών που η κατάσταση το χειμώνα είναι ότι κλείνει και δεν έχει πετρέλαιο, πέφτουν κομμάτια και κινδυνεύουν τα παιδιά. Το κλειστό κολυμβητήριο στα Κουνουπιδιανά το οποίο ήταν από το 2003 να παραδοθεί και δεν έχει παραδοθεί λεηλατείται· και το φέραμε στο τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο και μας λένε ότι η ερώτηση που κάναμε στο υπουργείο είναι ότι δεν υπάρχει στα άμεσα σχέδια κάτι να γίνει.
Ανάγκες τεράστιες υπάρχουν από τα παιδιά, ζητήματα με τα ναρκωτικά που έχουν να κάνουν με τα παιδιά και είναι σοβαρός κίνδυνος. Πολιτιστικά ή οι υποδομές για τα παιδιά, κατασκηνώσεις δωρεάν που πρέπει να γίνουν. Για την τρίτη ηλικία υπάρχει καμία υποδομή;

• Άρα αισιοδοξείτε ότι θα αναγνωριστεί η πρότασή σας;
Σαφώς, θα είμαστε πολύ πιο δυνατοί, παλεύουμε όσο γίνεται να δυναμώσουμε περισσότερο και για αυτό το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είμαστε η μοναδική αντιπολίτευση εκεί μέσα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα