Αλλαγή σελίδας στην Ομοσπονδία Εμπόρων, Επαγγελματιών Βιοτεχνών Νομού Χανίων αφού ο μέχρι σήμερα προέδρος κ. Αντώνης Παπαδεράκης δεν ήταν υποψήφιος για το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης.
Αντίθετα ο κ. Παπαδεράκης ήταν υποψήψιος για την Συνομοσπονδία του κλάδου (ΓΕΣΕΒΕ).
«Θεωρούμαι ότι θα πρέπει να υπάρχει μια ανανέωση και ανάδειξη και νέων ανθρώπων. Η ανανέωση θα είναι ένα σημαντικός παράγοντας για την ανασύνθεση και την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος που περνάει κατά τη γνώμη μου μια σοβαρή κρίση αξιοπιστίας και συμμετοχής» είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το νέο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, λέγοντας χαρακτηριστικά:
• Η συνέχιση του αγώνα για να αλλάξει η πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης που έχει σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο στην κοινωνία αλλά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι γνωστά τα στοιχεία ότι τα τελευταία 4 χρόνια έχουν κλείσει 230.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα και οι εκτιμήσεις της ΓΕΣΕΒΕ είναι ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα κλείσουν άλλες 200.000 επιχειρήσεις κάτι που ανοικτά ομολογείται ως στόχος των μνημονίων.
•Το πρόβλημα της υπερχρέωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο. Η τελευταία ρύθμιση δεν δίνει λύση στο πρόβλημα θα συνεχιστεί η αύξηση των επιχειρήσεων που οδηγούνται σε πτώχευση. Φορολογική δικαιοσύνη καθώς η υπερφορολόγηση είναι ένα επιπλέον πλήγμα στους μικρομεσαίους επιχειρήσεις.
• Ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχουν αφαιρεθεί τα τελευταία 4 χρόνια 60 δις από την καταναλωτική αγορά και αυτό έχει μεταφερθεί ως πρόβλημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
• Ρόλο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μην είναι στο περιθώριο. Αυτό που λένε «μεταρρύθμιση» στην ουσία βοηθούν στην ολιγοπώληση της αγοράς.
Σε ότι αφορά την τοπική πραγματικότητα ο κ. Παπαδεράκης υπογράμμισε την ανάγκη για ανάπτυξη νέων κλάδων, ανασυγκρότηση του κλάδου των κατασκευών, των τροφίμων και ποτών, του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος, την τυποποίηση αγροτικών προϊόντων και τη διασύνδεση τους με τον τουριστικό τομέα, σημειώνοντας πως η «μονοκαλλιέργεια» του τουρισμού δεν είναι καλή για την τοπική οικονομία.